Makrout

de Lau in Dulciuri, 7 Iun 2015 | 4207 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani gris
  • 1/2 cana faina
  • un praf de sare
  • 1/2 cana unt topit
  • 1/2 cana sirop de trandafiri
  • 300 g curmale
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • unt topit
  • sirop de trandafiri
  • 100 g nuca macinata
  • Sirop
  • 100 g sirop de trandafiri
  • 100 g miere
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Makrout:

Intr-un vas amestecam grisul,faina,sarea adaugam untul topit si omogenizam.

Va rezulta o textura nisipoasa,dupa care se acopera cu folie si dam la rece o ora.

Scoatem compozitia de la rece si adaugam siropul de trandafiri ; se framanta un aluat omogen,invelim in folie si dam la rece 30 min,

Intr-un vas adaugam curmalele si apa cat sa acopere,punem pe foc sa fiarba pana ce se decojesc.

Le pisam cu furculita, adaugam nuca macinata si cate o lingura de unt topit si si o lingura de sirop,scortisoara si amestecam,adaugand unt si sirop pana rezulta o pasta lipicioasa,

Acoperim si dam la rece 30 min dupa care o impartim in 4 parti egale,

Cu mainile umede formam snur,

Scoatem aluatul de la rece si il impartim in 4 parti egale

Fiecare bucata o intindem, adaugam pasta si inchidem,dupa care rulam aluatul ca sa devina neted,dupa care il aplatizam putin si cu cutitul facem forme si taiem diagonala de cca 2 cm si le prajim in baie de ulei.

Sirop-amestecam siropul de trandafiri cu mierea care am incalzit-o putin,

Dupa care le scoatem in sirop,lasam 2 min dupa care le scoatem intr-o sita sa se raceasca si sa se scurga surplusul de sirop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Makrout" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta rustica cu prune si nuci