Intr-un vas amestecam grisul,faina,sarea adaugam untul topit si omogenizam.
Va rezulta o textura nisipoasa,dupa care se acopera cu folie si dam la rece o ora.
Scoatem compozitia de la rece si adaugam siropul de trandafiri ; se framanta un aluat omogen,invelim in folie si dam la rece 30 min,
Intr-un vas adaugam curmalele si apa cat sa acopere,punem pe foc sa fiarba pana ce se decojesc.
Le pisam cu furculita, adaugam nuca macinata si cate o lingura de unt topit si si o lingura de sirop,scortisoara si amestecam,adaugand unt si sirop pana rezulta o pasta lipicioasa,
Acoperim si dam la rece 30 min dupa care o impartim in 4 parti egale,
Cu mainile umede formam snur,
Scoatem aluatul de la rece si il impartim in 4 parti egale
Fiecare bucata o intindem, adaugam pasta si inchidem,dupa care rulam aluatul ca sa devina neted,dupa care il aplatizam putin si cu cutitul facem forme si taiem diagonala de cca 2 cm si le prajim in baie de ulei.
Sirop-amestecam siropul de trandafiri cu mierea care am incalzit-o putin,
Dupa care le scoatem in sirop,lasam 2 min dupa care le scoatem intr-o sita sa se raceasca si sa se scurga surplusul de sirop.