Petale de liliac cristalizate

de Lau in Dulciuri, 5 Iun 2015 | 2667 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g petale
  • 1 albus
  • 50 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Petale de liliac cristalizate:

Albusul se bate cu cateva picaturi de apa pana incepe sa faca bule deasupra.

Cu ajutorul unei pensule ungem uniform si subtire fiecare petala,presaram zahar deasupra si le asezam pe o hartie de copt sa se usuce,intr-un loc ferit de lumina soarelui timp de 48 ore.

Dupa care le punem intr-un borcan si le pastram la frigider sau la congelator.

Pentru zaharul cu flori-intr-un borcan adaugam un strat de zahar.petale de lilac,zahar si deasupra liliac.Punem intr-un loc ferit de lumina cca 7 zile dupa care indepartam florile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Petale de liliac cristalizate" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cuib (melc) cu scortisoara