simona72

7

Bucataras
Top-Chef

Hunedoara

Bucataras din 14.01.2013

RETETE870
PRIETENI340
Retete

Penne cu sardine

In Paste la 31 Oct 2015

Se pune apa la fiert, aproximativ 1litru. Cnd aceasta clocoteste se adauga pastele si se fierb 10 minute, conform instructiunilor de pe ambalaj. Ceapa verde se taie feliute, ardeiul si usturoiul se taie marunt. Se pune la incins 2 linguri ulei din conserva cu sardine. Se adauga ceapa,...

Fusilli cu salata si oua posate

In Fusilli la 29 Oct 2015

Se pune apa cu sare la fiert, aproximativ 1 litru de apa. Cand apa clocoteste se adauga pastele si se fierb 11 minute. Intre timp ne ocupam de celelalte ingrediente: rosia o taiem cuburi, iar ridichea la fel, in cuburi cam de aceeasi marime ca si cele de rosie. Salata spalata, zvantata, o taiem...

Lasagna cu ghebe, sos de rosii, mozzarella si parmezan

In Lasagna la 29 Oct 2015

Ghebele se spala se lasa sa se zvante si se taie marunt din cutit. Se pune la incins 2-3 linguri ulei de masline, se adauga ciupercile, un praf de sare si piper si se calesc la foc iute 5 minute. Se adauga baconul taiat cubulete si se lasa pe foc pana baconul este prajit. Se adauga ¾ ...

Fusilli cu sos Pesto si piept de pui

In Paste la 29 Oct 2015

Se pune apa cu sare la fiert, aproximativ 1 litru apa. Cand apa clocoteste se adauga pastele si se fierb 11 minute. Dupa fierbere, se strecoara pastele si se amesteca fierbinti cu 1 lingura sos Pesto. Intre timp pregatim celelalte ingrediente: pieptul de pui se taie pe jumatate pe lungime. Se...

Budinca de paste cu branza, lamaie si bezea

In Paste la 29 Oct 2015

Se fierb pastele in apa cu sare pentru 3 minute. Se strecoara pastele si se lasa deoparte sa se raceasca putin. Branza se zdrobeste cu furculita, se adauga zaharul brut, galbenusul de ou, zeama de lamaie, smantana si coaja rasa de lamaie. Se amesteca ingredientele. Peste amestecul de branza se...

Lasagna cu crema fina de branza si curmale uscate

In Paste la 28 Oct 2015

Punem apa cu sare la fiert, iar cand aceasta clocoteste fierbem foile de lasagna pentru 3-4 minute. Curmalele le taiem in bucati mai mici, le punem intr-un castron si le hidratam pentru 10 minute in alcool/bautura, eu am folosit whisky. Branza o zdrobim bine cu furculita, adaugam galbenusul,...

Vermicelli cu ghebe si parmezan

In Paste la 28 Oct 2015

Spalam ghebele, le lasam sa se zvante sau le tamponam usor cu prosop de hartie, apoi le taiem in sferturi/jumatati, depinde cat sunt de mari. Intr-o tigaie punem uleiul si untul. Cand untul s-a topit adaugam usturoiul, lasam cateva secunde sa se caleasca la foc mediu, adaugam crenguta de salvie...

Fusilli cu caramel si nuca prajita

In Paste la 26 Oct 2015

 Intr-o craticioara se pune apa cu sare la fiert, aproximativ 1,5 litri apa. Cand apa da in clocot se adauga pastele si se lasa sa fiarba 11 minute. Pentru sosul caramel: se pune zaharul brut intr-o craticioara cu fund dublu sa se caramelizeze. Supraveghem zaharul sa nu se...

Tagliolini cu dovlecei si praz

In Paste la 26 Oct 2015

Se pune apa cu sare la fiert, aproximativ 1,5 litri. Cand apa clocoteste se pun pastele si se lasa sa fiarba 3 minute. Dovlecelul se spala, se pastreaza coaja si se usuca cu prosop curat de bucatarie. Se taie pe jumatate pe lungime, apoi pe sferturi si se taie mijlocul, partea cu seminte. Se...

Sos Pesto cu nuci si arahide

In Sosuri la 26 Oct 2015

Avand in vedere ca sunt multe soiuri de busuioc, tin sa precizez ca am folosit busuioc clasic, care se gaseste in magazine si in piete. Eu l-am cumparat din piata de la tzarani, foarte aromat si sanatos. Am spalat bine frunzele de busuioc, le-am desprins de pe tulpini si le-am pus intr-o...

Fusilli cu bacon, sos Pesto si smantana

In Paste la 26 Oct 2015

Se pune apa cu sare la fiert. Apa sa fie multa, aproximativ 1,5 litri. Cand apa da in clocot se adauga pastele si se fierb 10 minute. Intre timp facem sosul… Taiem baconul in bucatele si il prajim in 2 linguri ulei de masline. Cand s-a rumenit adaugam apa in care au fiert pastele,...

Rosii uscate la borcan, conservate in ulei de masline

In Conserve la 26 Oct 2015

Cele doua tavi mari ale aragazului le-am captusit cu hartie de copt Rosiile, le-am ales pe cele mai frumoase, sa nu aibe pete, sa nu fie stricate, le-am spalat si le-am uscat cu prosop curat de bucatarie. Le-am taiat cu un cutit foarte bine ascutit in felii groase de aproximativ 0,5 cm, nu mai...

Risoni cu sos de rosii si macrou afumat

In Paste la 26 Oct 2015

Se curata ceapa, se toaca marunt si se celeste in putin ulei de masline pana devine sticloasa. La final se adauga usturoiul taiat marunt si se caleste impreuna cu ceapa pentru inca 1 minut. Rosiile, se curate de coaja, se dau pe razatoarea cu gauri mari si se adauga in tigaie. Se calesc...

Tartine cu branza, nuci si pere

In Dulciuri la 17 Oct 2015

Puteti sa alegeti varianta de a face un aluat simplu de paine, sau alegeti varianta mea de a imbogatii putin reteta aluatului. Daca aveti o masina de paine va scuteste de munca, efort si timp. Eu o folosesc foarte des si este nelipsita atunci cand fac aluaturi. Se pun ingredientele in cuva...

Piept de rata cu cartofi in sos de mere la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

In Slow Cooker la 13 Oct 2015

Pieptul de rata se spal, se tamponeaza cu servetele de hartie de bucatarie pentru a inlatura excesul de apa. Se cresteaza partea cu piele si grasime pe orizontala si pe verticala. Se condimenteaza carnea cu sare roz de Himalaya cu chili pe ambele parti, se freaca putin pe partea cu piele pentru a...

Cheesecake simplu cu ciocolata alba-Cheesecake japonez

In Dulciuri la 13 Oct 2015

Se separa albusurile de galbenusuri.Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar si se continua mixarea pana obtinem o spuma ferma. Branza se pune in bolul robotului de bucatarie si se mixeaza pana se obtine o crema fina. Se adauga galbenusurile, se mixeaza pana la...

"Dulce si sarat"

In Cook and smile la 1 Oct 2015

Pentru "Briose cu zmeura si apa de trandafiri": Mixam cele doua oua si albusul impreuna cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul brut si continuam mixarea pana obtinem o spuma cremoasa si galbuie. Adaugam in fir subtire uleiul in timp ce mixam ouale. Adaugam laptele, tot deodata,...

Sandvis dulce pentru pauza de relaxare

In Sandvisuri la 26 Sep 2015

Taiem chifla in doua pe lungime. Stropim feliile pe partea taiata cu cativa stropi de ulei de masline. Punem feliile, cu fata in jos, intr-o tigaie gril bine incinsa. Lasam feliile 1-2 minute pana capata dungile de gril. Ungem feliile cu crema de branza natur de la Delaco, pe felia de baza a...

Sarmale din carne de vitel cu dovleac la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

In Slow Cooker la 26 Sep 2015

Foile de varza, dulce, eu le-am avut gata pregatite. Pentru umplutura: carnea, spalata si curatata de pielite am maruntit-o la robotul de bucatarie sau puteti sa folositi masina de tocat carne. Docleacul l-am spalat, l-am sters cu prosop de bucatarie, am taiat o bucata din el, l-am curatat de...

Sandvis "vesel" pentru copii

In Sandvisuri la 26 Sep 2015

Chifla se taie in doua pe lungime. O felie se unge cu putin unt, iar cealalta cu crema de branza natur de la Delaco. Felia de cascaval se taie pe margini in forma de zimti, se unge cu putina crema gulas si se pune peste jumatatea de chifla. Se aseaza deasupra felia de rosie, se pun cateva felii...

Sandvis cu sardine

In Sandvisuri la 26 Sep 2015

Chifla se taie in doua pe lungime. Se stropesc cele doua felii cu putin ulei de dovleac. Felia de chifla cu seminte se lasa deoparte, iar pe partea ramasa din chifla se aseaza o felie de cascaval afumat, o felie mare de rosie, deasupra cateva fileuri de sardine in ulei, doua felii de castravete...

Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat

In Prajituri la 22 Sep 2015

Aluatul se face extrem de rapid, iar pentru asta trebuie sa folositi robotul de bucatarie... In vasul robotului puneti branza, oul, indulcitorul, laptele, uleiul, esenta de rom. Pornim robotul si-l lasam sa-si faca treaba, maxim 1 minut, pana ingredientele sunt amestecate bine, iar rezultatul...

Prajitura cu dovleac

In Prajituri la 18 Sep 2015

Dovleacul, a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie de copt pana cand acesta a fost moale la atingere. l-am lasat sa se raceasca, am indepartat coaja, am pus miezul in vasul robotului de bucatarie si l-am facut...

Placinte sarate cu ciuperci brune

In Aperitive / Garnituri la 18 Sep 2015

Lasam aluatul sa se dezghete. Spalam ceapa, o taiem rondele si o calim in putin ulei de masline. Ciupercile, le spalam, le lasam sa se zvante sau le tamponam cu servetele de bucatarie si le taiem in felii subtiri. Le adaugam la ceapa calita si le prajim la foc iute. Adaugam de la inceput sarea...

Coaste la cuptor cu sos BBQ

In Porc la 18 Sep 2015

Am avut o bucata intreaga de coaste, pe care am taiat-o in bucati. Am spalat bucatile de coaste, le-am tamponat cu servetele de bucatarie pentru a le usca. Am amestecat toate ingredientele pentru marinata, am adaugat carnea peste marinata, am acoperit vasul si l-am dat la frigider de seara pana...

Cheesecake cu ciocolata si jeleu de zmeura

In Torturi la 16 Sep 2015

Pentru blat:punem biscuitii in vasul robotului de bucatarie si ii macinam. Adaugam untul topit, amestecam tot cu ajutorul robotului si adaugam cateva linguri de lapte pt a se lega mai bine compozitia. Punem biscuitii intr-o tava cu inel detasabil, unsa bine cu unt, nivelam uniform compozitia si o...

Guguluf de toamna cu dovleac si pere

In Prajituri la 11 Sep 2015

Perele, se spala, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii grose de aproximativ 0,5 cm. Adica nici subtiri, dar nici groase... Se separa albusurile de galbenusuri, se mixeaza albusurile cu un praf mic de sare, se adauga 4 linguri de zahar brut si se...

Crumble cu prune, nuca si melasa

In Prajituri la 20 Aug 2015

Pentru umplutura de fructe: se spala prunele, se scot samburii si se taie in jumatati sau sferturi, depinde cat sunt prunele de mari. Peste prune se adauga zaharul, melasa, scortisoara, bautura alcoolica (eu am folosit whisky). Se amesteca toate ingredientele si se lasa deoparte 30-40 minute,...

Briose Parkin

In Prajituri la 20 Aug 2015

Se pune intr-o craticioara untul, melasa, mierea, zaharul si laptele. Punem craticioara pe foc si lasam pana untul s-a topit si zaharul s-a dizolvat. Sa nu dea in clocot si nici foarte fierbinte sa nu fie compozitia. Daca este necesar o mai lasati putin la racit pana devine doar calduta....

Placinta rustica cu mac si branza

In Prajituri la 16 Aug 2015

Pentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Va rezulta un aluat ca cel de cozonac. Impartim aluatul in doua, intindem cu sucitorul o foiae de aluat direct pe hartie de copt, ii dam o forma rotunda de marimea...

Afisate 211 - 240 din 870 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

Ești hiperactiv și determinat să valofirici fiecare clipă, chiar și pe alea în care ar trebui sa dormi. Fii cu băgare de seamă, dacă te duci la culcare atât de târziu şi te trezești atât de devreme, s-ar putea să te întalnești cu tine pe hol…!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]