Penne cu sardine

de simona72 in Paste, 31 Oct 2015 | 3529 vizualizari

 

Reteta este extrem de simpla si se face rapid. Daca va place pestele nu are cum sa nu va placa acesta retete de paste. Sardina este un peste gras, dar benefica pentru sanatate. Consumata atat proaspata cat si din conserve, contine vitaminele grupului B, calciu din oasele pestelui si fier.

 

INGREDIENTE

1 pumn plin de paste penne

  • 1 fir ceapa verde
  • ½ ardei iute
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei din conserva cu sardine
  • 5 fileuri sardine in ulei
  • pentru decor:
  • frunze de patrunjel
  • file de somon afumat
  • rosii uscate in ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu sardine:

Se pune apa la fiert, aproximativ 1litru. Cnd aceasta clocoteste se adauga pastele si se fierb 10 minute, conform instructiunilor de pe ambalaj.

Ceapa verde se taie feliute, ardeiul si usturoiul se taie marunt.

Se pune la incins 2 linguri ulei din conserva cu sardine. Se adauga ceapa, ardeiul iute si se caleste 1 minut. Se adauga usturoiul tocat si sardinele taiate marunt din cutit, se amesteca si se lasa pe foc inca1 minut. Se adauga 1 polonic de apa fierbinte in care fierb pastele, se lasa sa fiarba toate 2-3 minute. Se adauga la sosul format pennele fierte si strecurate si se mai lasa pe foc inca 1-2 minute, pana pastele au absorbit putin din sos. Se pun pastele pe o farfurie, se adauga ceapa verde taiata rondele, frunze proaspete de patrunjel, rosii uscate in ulei si cateva fileuri mici de somon afumat. Se servesc pastele imediat. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu sardine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (8)

simona72 1

31.10.2015, 13:47

Multumesc dragilor!

Bya Ralu 1

31.10.2015, 15:33

bune

Gherca Daniela 1

01.11.2015, 10:43

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Taitei de casa cu varza