Cannelloni cu spanac, mozzarella si gorgonzola

de Ela68 in Cannelloni, 6 Dec 2012 | 7733 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie cannelloni ( 250 gr )
  • 500-600 gr spanac proaspat ( sau congelat )
  • 200 gr mozzarella
  • 150 gr Goronzola sau Brie - pentru gust intens
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 400 gr smantana pentru gatit ( Gran Cucina sau Zuzu sau...)
  • unt pentru uns vasul
  • un praf de nucsoara ( optional )
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu spanac, mozzarella si gorgonzola:

Spalam bine spanacul si il oparim 2-3 minute. Il lasam la scurs, iar cand s-a racit il stoarcem si il tocam mare. Pentru cine foloseste congelat, recomand sa fie cumparat spanacul-frunze, nu tocat. ( Bonduelle am vazut ca au spanac frunze)

Tocam ceapa si usturoiul si le calim in putin ulei, apoi adaugam spanacul si potrivim de sare si piper. Lasam 1-2 minute sa se intrepatrunda. Cand s-a racit compozitia, adaugam Gorgonzola  (sau branza Brie ) si mozzarella rupte cu mana, sa ramana bucatele mai mari, astfel incat sa-i putem simti destul de bine gustul. Adaugam si nucsoara si amestecam bine.

Umplem cannelloni si ii asezam in vasul uns cu unt. Acum depinde de cat de bine umplem formele sau cat spanac ramane dupa ce-l oparim, fiindca mi s-a intamplat uneori sa mai am nevoie de 2-3 tuburi sau sa imi ramana compozitie. Sper ca acest lucru sa nu fie o problema :-))

Turnam deasupra smantana pentru gatit pana ce pastele sunt acoperite. (la faza asta imi lipseste foto ). Acoperim vasul cu folie de aluminiu si lasam 20-30 minute pana cand cannelloni sunt facute, deci s-au inmuiat, moment in care scoatem folia si presaram parmezanul, lasand inca 5-10 minute, atat cat sa se formeze o crusta aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu spanac, mozzarella si gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

babi5 1

19.06.2013, 15:32

Panacris 1

11.08.2013, 10:06

Ela68 1

11.08.2013, 22:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Canelloni cu branza de vaci si stafide