Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat

de simona72 in Prajituri, 22 Sep 2015 | 5558 vizualizari

 

Venirea toamnei e ca o zi de sarbatoare in culori nebune, soare bland, miros de must, pere si galuste cu prune, asta cine-si face:)) Eu am facut o prajitura cu prune, inobilata cu nuci si un aluat fraged si umed, datorita branzei folosite in aluat.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 350 gr branza de vaci
  • 5 linguri indulcitor pulbere
  • 1 ou
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura esenta de rom
  • 400 gr faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingura bicarbonat
  • pentru deasupra:
  • 750-800 gr prune
  • 2 linguri scortisoara macinata
  • 1-2 linguri zahar brut
  • 100 gr nuci macinate
  • optional: sirop din 70 ml apa+1 lingura miere
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat:

Aluatul se face extrem de rapid, iar pentru asta trebuie sa folositi robotul de bucatarie...

In vasul robotului puneti branza, oul, indulcitorul, laptele, uleiul, esenta de rom. Pornim robotul si-l lasam sa-si faca treaba, maxim 1 minut, pana ingredientele sunt amestecate bine, iar rezultatul este o crema de branza extrem de fina. Amestecam faina cu sarea, praful de copt, bicarbonatul. Adaugam ingredientele uscate la cele umede, treptat, cate 2-3 linguri deodata, pornim robotul si-l lasam sa-si faca treaba timp de cateva secunde. Ingredientele se amesteca imediat, repetam operatiunea pana terminam faina de incorporat si avem un aluat ferm si nelipicios. Cu o spatula rasturnam aluatul pe o hartie de copt, pulverizam peste aluat putin ulei, iar cu sucitorul intindem o foaie de aluat atat cat este tava in care coacem prajitura.

Punem aluatul cu tot cu hartia de copt in tava, deasupra pudram aluatul cu scortisoara macinata, peste scortisoara punem jumatati de prune cu partea taiata in jos, pudram prunele cu scortisoara, iar deasupra presaram putin zahar brut. Dam tava la cuptorul incins la 160 grade pentru 40-45 minute.

CU 20 minute inainte, adica pe la jumatatea timpului, presaram deasupra nucile maruntite. Dam tava la cuptor pana la expirarea timpului ramas. Lasati prajitura sa se raceasca portionati si serviti, saaau fierbeti aproximativ 70 ml apa, lasati sa se raceasca putin(sa nu fie clocotita), adaugati 1 lingura miere. Turnati acest sirop peste prajitura fierbinte, lasati sa se raceasca complet sau pana a absorbit siropul, portionati si serviti. Este un deliciu! Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

daca nu pulverizati putin ulei peste aluat, in mopmentul cand il intindeti acesta se va lipii de sucitor

2

daca vi se pare ca aluatul este prea moale mai adaugati 1-2 linguri faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Mozaic