Budinca de paste cu branza, lamaie si bezea

de simona72 in Paste, 29 Oct 2015 | 2993 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pumn de paste vermicelli
  • 2-3 linguri branza dulce de vaci
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana pentru gatit
  • 2 linguri zahar brut
  • 1 lingura zahar extra fin
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de la ½ lamaie
  • 1 praf mic de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste cu branza, lamaie si bezea:

Se fierb pastele in apa cu sare pentru 3 minute. Se strecoara pastele si se lasa deoparte sa se raceasca putin.

Branza se zdrobeste cu furculita, se adauga zaharul brut, galbenusul de ou, zeama de lamaie, smantana si coaja rasa de lamaie. Se amesteca ingredientele. Peste amestecul de branza se adauga pastele fierte, se amesteca usor pana la incorporarea ingredientelor. Albusul de ou se bate cu un praf de sare pentru un minut, se adauga o lingura de zahar extra fin si se contiua mixarea pana capata consistenta unei bezele.

Intr-un castronel termorezistent se pune o bucata de hartie de copt. Se pulverizeaza putin ulei peste hartie, se monteaza un inel uns cu ulei si tapetat cu faina. Se pune compozitia de paste cu branza in inel, se niveleaza cu o lingura si se da la cuptorul incins la 150 grade pentru 25-30 minute. Se pune bezeaua intr-un pos si se pune peste budinca care a stat la cuptor. Se mai da la cuptor pentru inca 5-7 minute, pana bezeaua se caramelizeaza usor. Se lasa budinca sa se raceasca putin, se scoate din castron cu tot cu hartia de copt, se inlatura hartia, iar cu un cutit se desprinde budinca de marginile inelului. Se indeparteaza inelul, se strica putin si din aspectul bezeleiJ)) si se serveste desertul cald. 

TIPS-URI

1

Pentru a nu strica imaginea bezelei de pe budinca este indicat sa inlaturati inelul inainte de a pune bezeaua cu posul

2

Ungeti inelul cu ulei si tapetatil cu faina pentru a indeparta inelul cu usurinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu branza, lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Budinca de paste cu branza