Fusilli cu salata si oua posate

de simona72 in Fusilli, 29 Oct 2015 | 4124 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pumn paste fusilli
  • 1 ridiche alba
  • 1 rosie
  • 3-4 frunze de salata
  • aschii/fulgi de parmezan
  • pentru sos:
  • 2 linguri iaurt gras grecesc
  • 1 lingurita maioneza
  • 1 lingurita patrunjel proaspat tocat fin
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • in plus: 2 oua
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli cu salata si oua posate:

Se pune apa cu sare la fiert, aproximativ 1 litru de apa. Cand apa clocoteste se adauga pastele si se fierb 11 minute. Intre timp ne ocupam de celelalte ingrediente: rosia o taiem cuburi, iar ridichea la fel, in cuburi cam de aceeasi marime ca si cele de rosie. Salata spalata, zvantata, o taiem in fasii.

Pentru sos: amestecam toate ingredientele scrise mai sus. Dupa ce pastele au fiert, le strecuram si le amestecam cu sosul facut anterior. Adaugam legumele taiate si le amestecam cu o lingura. Lasam pastele sa se intrepatrunda de arome pana facem ouale. Punem apa la fiert intr-o craticioara inalta. Cand apa ajunge la punctul de fierbere, incepe sa faca mici bule, oprim focul.Cu o lingura de lemn agitam rapid apa din cratita, apoi punem imediat cate un ou intr-un castronel si apoi il rasturnam usor in apa. Lasam 1 minut fara sa amestecam, apoi tot cu lingura agitam usor apa. Lasam in total 3 minute sa stea ouale in apa, apoi le scoatem cu o spumiera.

Peste pastele din farfurie asezam cateva schii de parmezan, iar peste parmezan punem ouale. Servim mancarea imediat. Sa va fie de folos! 

TIPS-URI

1

Cand faceti oua posate, aceste este neaparat sa fie foarte proaspete

2

Daca totusi, acestea nu au prospetimea dorita, in apa in care urmeaza sa faceti ouale adaugati 2-3 linguri otet(acesta are rolul de a intarii albusul

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli cu salata si oua posate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Bya Ralu 1

29.10.2015, 14:29

bun bun

Bunica 1

29.10.2015, 16:56

Iar paste bune!

Gicuta 1

30.10.2015, 00:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fusilli integrali cu bacon si mazare