publicat la 26.10.2020
publicat la 26.10.2020
publicat la 22.10.2020
Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.
Bucataras.ro
[email protected]
Tarta cu mac si brinza
Pt blat: punem toate ingredientele, in afara de faina si praf de copt, in robot si le mixam pina se incorporeaza. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si le mixam si pe acestea. Compozitia rezultata o punem intr-o forma rotunda de 24 cm(de silicon am avut eu). Pt umplutura de mac...
Salata de boeuf fara carne
Cartofii se spala si se pun cu coaja la fiert. Morcovii se spala si se curata, se pun in apa cu sare la fiert. Dupa ce au fiert legumele,le lasam sa se raceasca, cartofii ii curatam de coaja si le taiem cubulete mici. Adaugam castraveciorii murati taiati si ei cubulete, porumbul, caperele,...
Peste cu mamaliguta in vas zepter si sos de iaurt cu miez de lapte
Pt mamaliga punem apa cu sare la fiert, iar cind aceasta fierbe punem faina de malai in ploaie. Amestecam 2-3 minute, punem capacul si oprim focul si o lasam 30-40 minute. Pestele il condimentam cu sare si piper si-l lasam 10-15 minute la frigider. Il dam prin faina de malai si-l punem in...
Tocanita de cartofi
Carnea o spalam si o taiem bucati. Uleiul il punem intr-o craticioara la incalzit, iar peste el punem ceapa si o calim putin. Adaugam ardeiul, apoi si morcovii taiati rondele si le lasm 2-3 minute la calit. Punem si carnea peste legume, o ceasca de apa, amestecam, punem capac pe craticioara si...
Gnocchi cu sos de rosii
Uleiul il punem la incins intr-o tigaie, adaugam baconul taiat feliute, lasam sa se prajeasca putin, adaugam ceapa si usturoiul taiat rondele, mai lasam 1 minut si adaugam conserva de suc de rosii. Lasam sa fiarba 5 minute sosul, adaugam sare,piper, zahar si busuioc si dupa gust pasta de ardei...
Peste la cuptor in sos de rosii si ardei
Intr-un vas termorezistent punem ceapa curatata si taiata feliute, usturoiul la fel si el,ardeiul galben si rosu taiat feliute, 2 linguri ulei de masline, sare,zahar, piper, 1 crenguta rozmarin taiata marunt, sucul de rosii si le amestecam pe toate cu o lingura. Peste acest sos punem pestele...
Tarta cu branza si capsuni
Pregatim blatul : punem intr-un robot de bucatarie brinza de vaci, oul, uleiul, zaharul, vanilia si amestecam putin cit sa se incorporeze toate. Adaugam in vasul din robot faina amestecata cu praful de copt si praful de sare. Cind sunt amestecate toate, rasturnam aluatul pe masa de lucru...
Scones
Am facut rapid aluatul la robot in felul urmator:am pus faina, praful de copt,sarea si untul rece taiat cubulete in vasul robotului si le-am amestecat putin. Oul batut cu laptele le-am pus peste faina, am amestecat din nou, am pus zaharul si vanilia, am mai amestecat putin, iar apoi am rasturnat...
Musaca de cartofi si vinete
Carnea o spalam si o curatam de pielite, o taiem cubulete si o tocam. Taiem ceapa si usturoiul marunt si le punem la calit intr-o tigaie cu 2 linguri ulei de masline. Cind ceapa devine transparenta adaugam si carnea tocata, amestecam carnea si o desfacem sa nu ramina adunata pina se caleste si...
Ciorba de vacuta
Spalam bine carnea,a mea a vut si putin os, am taiat oasele separat si le-am lasat cu putina carne, iar restul de carne am taiat-o bucati. Am pus carnea la fiert cu apa in oala pt ciorba, iar cind fierbe si spuma se ridica la suprafata o luam cu o spumiera. Repetam de mai multe ori, pina cind...
Salata cu miez de lapte
Spalam legume si le taiem ca pt salata. Adaugam si celelalte ingrediente: baconul taiat feliute, oul taiat in sferturi, sare dupa gust, ulei de masline si zeama de limeta cit dorim de acrisoara, amestecam ingredientele si ornam cu miez de lapte si felii de portocala. Usoara si delicioasa....
Briose cu dovlecel si miez de lapte
Mixam ouale cu un praf de sare, adaugam uleiul treptat, apoi punem laptele cite putin si mixam. Dovlecelul il spalam, nu l-am curatat de coaja, il dam pe razatoarea mare si-l punem peste oua si amestecam. Faina o amestecam cu praful de copt si sare si o punem peste ingredientele umede. In...
Prajitura cu malai si miez de lapte
Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia, se adauga in fir subtire uleiul, apoi se adauga vinul cite putin si coaja rasa de la o portocala. Faina alba se amesteca cu malaiul, praful de copt si praful de sare si se pun peste ingredientele umede. Se amesteca usor cu o spatula si se pune in tava...
Friptura de vitel sub crusta cu cartofi la cuptor
Se taie carnea de vitel astfel incit sa se formeze o felie groasa. Punem o folie alimentara peste ea si o batem usor cu ciocanul de snitele pt a o mai intinde putin. Condimentam carnea cu sare si piper. Biscuitii zdrobiti se amesteca cu untul moale,patrunjelul tocat, migdalele tocate,...
Desert la pahar, de post
Punem 400 ml lapte pe foc impreuna cu zaharul, iar in 100 ml lapte de soia dizolvam budinca. Cind laptele incepe sa fiarba adaugam budinca dizolvata, amestecam pina fierbe si se ingroasa budinca. Biscuitii ii zdrobim cu sucitorul sau la robot si incepem asamblarea in pahare. Punem 2 linguri de...
Paste tricolore cu branza
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, le scurgem de apa si le punem intr-un vas termorezistent uns cu o lingura ulei de masline. Untul si uleiul ramas le punem pe foc intr-o craticioara, dupa ce s-a topit untul adaugam o lingura faina, amestecam cu un tel si adaugam laptele...
Ciolan cu legume
Ciolanul bine curatat se pune la fiert in apa cu putina sare si se lasa la fiert 1 ora. Ceapa se taie pestisor si se pune intr-un vas termorezistent ,iar peste ceapa se pune ciolanul fiert,sare,piper, citeva crengute de cimbru proaspat si se da la cuptor 30 minute. Vinata si dovlecelul se...
Prajitura simpla cu capsuni
Fructele se spala si se curata de codite si se taie in jumatate sau in sferturi, depinde cit sunt de mari fructele. Pt aluat: se amesteca toate ingredientele in ordinea enumerata mai sus, sau pt un aluat mai pufos faceti ca mine: ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia pina devine o spuma...
Pizza cu friptura de pui
Faceti un aluat dospit din ingredientele enumerate mai sus, sau il faceti la masina de paine si-l lasati 15 minute la loc caldut sa-si dubleze volumul.(eu l-am bagat la cuptorul incalzit la 50 grade) Dupa ce a crescut aluatul, cu sucitorul am intins un blat subtire pe care l-am pus in tava...
Pere aromate in sirop
Perele se curata de coaja, se pastreaza codita, iar partea opusa sa taie in plan drept si se scot simburii. Se pune apa cu zaharul la fiert si se adauga toate mirodeniile in apa. Cind incepe sa fiarba se pun perele, deasupra se pune un capac facut din hirtie de copt. Se lasa perele sa fiarba 5...
Ciorba acra de pui
Carnea o punem in oala de ciorba impreuna cu aproximativ 3 litri apa, depinde cita ciorba vreti sa faceti, le punem pe foc, iar cind aproape da in clocot luam spuma formata deasupra. Cind supa este limpede si nu mai are spuma punem toate legumele taiate ca pt ciorba. Cind carnea si legumele sunt...
Pui dulce-picant cu cus-cus aromat
Carnea o spalam si o tamponam cu prosop de bucatarie de firtie, o condimentam cu sare,piper, boia afumata si citiva stropi ulei de masline si o frecam bine sa intre condimentele in carne. Asezam carnea intr-o tava termorezistenta, punem un paharel de vin alb si frunzulite de cimbru proaspat peste...
Mini bagheta cu brinzeturi
Bagheta o taiem in doua pe lungime, o ungem cu unt, punem in mijloc feliutele de gorgonzola, cascavalul afumat taiat in doua si pus si el in mijloc,la fel si sunca, rosiile cherry taiate pe jumatate si bagate si ele la mijloc, iar deasupra radem putin cascaval. Am pus bagheta intr-o tava de chec,...
Somon in crusta de migdale, cu salata si crutoane
Pestele curatat si spalat se usuca cu un prosop de bucatarie, se condimenteaza cu sare si piper, se stropeste cu putina zeama de limeta si se lasa la frigider 30 minute. Intr-o farfurie intinsa punem migdalele macinate,patrunjelul si coriandrul taiate marunt, se amesteca cu migdalele. Pestele...
Mere caramelizate in aluat
Merele se curata de coaja si se taie in doua, obtineti 3 jumatati de mar.Le curatati si locsorul in care au stat semintele si codita, iar in locul lor bagati in fiecare cite un betisor de scortisoara. Intindeti cu sucitorul intr-o foaie nu f subtire aluatul si imbracati merele in el dar fara a...
Tarta cu ghebe
Carnea fiarta o taiem bucatele si o rumenim usor in unt si ulei intr-o tigaie. Adaugam ciupercile taiate mai mare,lasam sa mai scada putin din apa lasata, adaugam pasta de ardei copt si iute, ardeiul gras taiat feliute, sare dupa gust si lasam la foc maricel pina scade apa din tigaie. La urma...
Prajitura cu banane si fructe confiate
Bananele le zdrobim cu furculita pina se face piure si adaugam iaurtul peste ele. Untul moale se bate cu zaharul si esenta de vanilie, se aduga ouale pe rind, se amesteca, se adauga piureul de banane cu iaurt. Faina se amesteca cu praful de copt, scortisoara si vanilia si se adauga peste...
Aperitive saratele cu sunca
Am facut din jumatate de pachet de aluat pentru ca atata pulpa am avut. Am infainat masa de lucru si am mai intins cu sucitorul aluatul de foietaj. L-am uns cu ou batut, am ras cascaval pe gaurile cele mici, felia de pulpa am taiat-o in jumatate pe lungime pentru ca era prea lata si am...
Ciorba de loboda
Intr-o oala pt ciorba punem uleiul la incins, adaugam ceapa tocata marunt si o lasam pina devine sticloasa, adaugam apio taiat feliute, morcovii si radacina de patrunjel taiate ca pt ciorba, rosiile curatate de coaja si taiate cuburi mari. Punem 2-3 linguri supa si lasam pe foc mic 5 minute....
Mancare de spanac cu ou ochi si carnaciori
Spanacul il curatam frunza cu frunza si ii rupem coditele mari si groase. Punem o oala cu apa la fiert, iar cind aceasta da in clocot punem si spanacul si-l lasam 5 minute din momentul in care fierbe. Il trecem prin strecuratoare, il lasam sa se raceasca si-l stoarcem putin cu mainile de...