Se fac foarte rapid si sunt bune si atunci cind aveti musafiri. Eu le fac in multe feluri si cu diferite umpluturi, dar asta a fost cea mai buna dintre toate pe care le-am facut. De ce? Nu fac reclama si nu am nici o legatura cu firma Sergiana-Poiana Marului, dar eu doar de acolo cumpar produse din carne gen: carnati proaspeti si afumati, mezeluri crud uscate din vanat, porc sau vita, produse traditionale romanesti (toba, caltabos,etc) si multe alte produse. De data asta am cumparat pulpa de porc, care este doar afumata, cu putina grasime si feliata foarte subtire. Aceasta pulpa de porc a facut saratelele mele asa de bune si nu exagerez cu nimic! Pentru reusita si deliciul lor ai nevoie de o sunca sau bacon de foarte buna calitate!
Am facut din jumatate de pachet de aluat pentru ca atata pulpa am avut.
Am infainat masa de lucru si am mai intins cu sucitorul aluatul de foietaj. L-am uns cu ou batut, am ras cascaval pe gaurile cele mici, felia de pulpa am taiat-o in jumatate pe lungime pentru ca era prea lata si am pus cate o feliute de pulpa peste cascaval. Le-am rulat in forma de spirala si le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt. Cand au fost gata toate, le-am mai uns si pe deasupra cu ou si le-am dat la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute, pana s-au rumenit deasupra.
Pofta buna!!! O halba de bere este foarte potrivita alaturi!