Friptura de vitel sub crusta cu cartofi la cuptor

de simona72 in Vita, 19 Apr 2013 | 12819 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de vitel
  • 2 lingura unt
  • 2 linguri migdale macinate
  • 1 catel usturoi
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
  • 2-3 fire rozmarin
  • 5 biscuiti simpli
  • sare
  • piper
  • o cana supa
  • 6 cartofi
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vitel sub crusta cu cartofi la cuptor:

Se taie carnea de vitel astfel incit sa se formeze o felie groasa. Punem o folie alimentara peste ea si o batem usor cu ciocanul de snitele pt a o mai intinde putin. Condimentam carnea cu sare si piper.  

Biscuitii zdrobiti se amesteca cu untul moale,patrunjelul tocat, migdalele tocate, rozmarinul tocat, usturoiul zdrobit, sare si piper. Cu 3/4 din compozitie ungem carnea. o rulam si o fixam cu scobitori. Se aseaza carnea intr-un vas termorezistent, se toarna supa si se acopera cu capac sau folie de aluminiu si se da la cuptor pt 1 ora.

Se scoate se intoarce pe partea cealalta carnea, se adauga cartofii taiati felii groase si se mai da la cuptor pina sunt gata si cartofii,aproximativ 40 minute. Serviti cu muraturi sau salata de cruditati de sezon.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vitel sub crusta cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

andra81 1

09.11.2013, 04:11

A fost foarte buna, multumim!

simona72 1

09.11.2013, 08:01

Ma bucur ca va placut Andra!

Panacris 1

05.02.2015, 10:27

Ooo ce bunătate am ratat! Direct la favorite! Super idee!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor