Carnea o spalam si o curatam de pielite, o taiem cubulete si o tocam. Taiem ceapa si usturoiul marunt si le punem la calit intr-o tigaie cu 2 linguri ulei de masline. Cind ceapa devine transparenta adaugam si carnea tocata, amestecam carnea si o desfacem sa nu ramina adunata pina se caleste si scade apa din ea. Adaugam sare, piper si garam masala, rosiile din conserva taiate cuburi si sucul de rosii, amestecam si lasam sa fiarba putin si sa scada sucul.
Separat punem o craticioara cu apa si sare la fiert, iar cind apa fierbe punem cartofii curatati si taiati feliute. Lasam sa fiarba 5 minute, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca. Vinata o curatam de coaja si o taiem rondele subtirele, le pudram cu sare si le lasam 15-20 minute. Le clatim si le stergem cu un prosop de bucatarie si le prajim cite 1 minut pe o parte si pe alta intr-o tigaie gril.
Pt sosul Bechamel: punem uleiul la incins adaugam faina, amestecam cu un tel si punem laptele cite putin, pina incepe sa se ingroase si sosul fierbe. Adaugam sare, nucsoara rasa si o lingura de smantina.
Asamblarea: intr-un vas termorezistent uns cu o lingura ulei de masline punem un strat de cartofi, vinete si jumatate din compozitia de carne. Apoi iar un strat de cartofi, vinete si restul de carne. Radem cascaval deasupra si turnam sosul Bechamel. Dam la cuptorul incins la 180 grade pt 30 minute, vasul sa fie acoperit, iar ultimele 10 minute lasam vasul fara capac sa se rumeneasca pe deasupra.
Pofta buna!!!
1
serviti cu o lingura de smantina s-au iaurt gras sau simpla, dupa preferinte