Pere aromate in sirop

de simona72 in Dulciuri, 12 Apr 2013 | 3477 vizualizari

 

Din gama retetelor rapide si gustoase...

 

INGREDIENTE

  • 3 pere
  • 100 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 baton scortisoara
  • 3 cuisoare
  • 1 anason stelat
  • 2 pastai cardamon
  • 1 plic zahar vanilat
  • pt decor:
  • o capsuna
  • o lingura iaurt gras
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere aromate in sirop:

Perele se curata de coaja, se pastreaza codita, iar partea opusa sa taie in plan drept si se scot simburii. Se pune apa cu zaharul la fiert si se adauga toate mirodeniile in apa. Cind incepe sa fiarba se pun perele, deasupra se pune un capac facut din hirtie de copt. Se lasa perele sa fiarba 5 minute, se scot iar siropul se lasa 30 minute, pina scade si devine un sirop gros. Se pune para pe farfurie, peste para se toarna sirop si se serveste cu o lingura iaurt gras si o capsuna taiata felii pt aspect si culoare. 

TIPS-URI

1

iaurtul se poate inlocui cu smantina sau inghetata de vanilie, iar capsuna cu o frunza de menta

2

perele trebuie sa fie tari

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere aromate in sirop" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu pere si scortisoara