publicat la 06.01.2025
publicat la 28.12.2024
publicat la 02.12.2024
Azi va fi o zi trista. Vei ajunge in Africa şi cineva din grupul tau va uita tirbusonul acasa. Va trebui sa supravietuiesti numai cu apa si mancare :(.
Bucataras.ro
[email protected]
Desert tort cu crema de mure, vanilie si mascarpone
Blatul: Mixati galbenusurile cu zaharul bine. Incorporati untul topit, apoi laptele. Faina o amestecati cu cacaoa si praful de copt. Incorporati totul in compozitia de galbenusuri, impreuna cu vanilia. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Le puneti in compozitia de mai sus, amestecati...
Desert tarta cu mere, pandispan si mascarpone
Aluatul de tarta: Amestecati intr-un bol untul cu smantana si oul. Adaugati zaharul, vanilia, sarea, iar la sfarsit faina, treptat. Amestecati cat puteti cu o paleta, iar cand aluatul devine mai tare, framantati cu mana. Trebuie sa obtineti un aluat omogen si nelipicios. Il inveliti in folie,...
Desert prajitura cu crema cu lamaie, fructe de padure si oreo
Blatul: Mixati 5 albusuri spuma cu un praf de sare. Restul de oua cu galbenusurile, le bateti cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Incorporati uleiul, iaurtul si vanilia. Faina o amestecati cu praful de copt, o incorporati treptat in compozitia de galbenusurile. Albusurile batute le adaugati...
Desert tort cu crema de cafea, vanilie si zmeura
Blatul: Intr-un bol mixati galbenusurile cu zaharul. Adaugati uleiul, apoi laptele si vanilia. Incorporati faina, cacaua si praful de copt, cernute. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Le adaugati peste compozitia de mai sus, amestecati usor cu o paleta. Tapetati o...
Tarta cu piersici si bezea
Aluatul: Amestecati oul cu untul si iaurtul. Adaugati zaharul, vanilia, coaja de lamaie si sarea. Faina o amestecati cu praful de copt, o incorporati treptat in compozitia de mai sus. Trebuie sa obtineti un aluat omogen si nelipicios. Il inveliti in folie alimentara si il dati 30 de minute la...
Desert tort curcubeu
Blatul: Mixati galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul, laptele si vanilia. Incorporati faina si praful de copt. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. La final, le puneti peste compozitia de galbenusuri, le amestecati cu o paleta de silicon. Impartiti...
Desert prajitura cu ciocolata si crema de caise
Blatul: Ciocolata o topiti pe baie de aburi. Separati ouale. Mixati galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Incorporati untul moale, mixati, apoi ciocolata topita. Adaugati lapte si vanilia. Cerneti faina cu praful de copt, le adaugati in compozitia de mai sus. Albusurile le bateti...
Desert prajitura cu fructe, ciocolata alba si frisca
Prajitura: Topiti pe baie de aburi untul, iar in alt bol, puneti ciocolata alba si o topiti. Le lasati sa se tempereze. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se albesc. Adaugati untul topit, mixati, apoi ciocolata topita. Cerneti faina, o amestecati cu praful de copt, le incorporati in...
Desert tort cu frisca si nuca
Blatul: Intr-un bol mixati galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul, apoi iaurtul si vanilia. Incorporati nuca macinata, apoi faina cu praful de copt. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Le adaugati in compozitia de galbenusuri, amestecati usor cu o paleta....
Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea
Briosele: Topiti untul, il lasati sa se raceasca. Ouale le bateti cu sarea si zaharul, pana isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul, untul topit, amestecati. Puneti laptele si vanilia. Cerneti faina, o incorporati in compozitia de mai sus, impreuna cu praful de copt. Ciocolata o taiati bucati mai...
Desert rulada cu ciocolata si capsuni
Blatul: Separati ouale, mixati galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugati uleiul, siropul de menta si vanilia. La final incorporati faina cernuta si praful de copt. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, le adaugati in compozitia de galbenusuri si amestecati usor cu o paleta....
Desert biscuiti cu fructe uscate
Untul la temperatura camerei il mixati cu uleiul de cocos si ouale. Adaugati zaharul pudra si amestecati. Incorporati fulgii de ovaz, praful de copt, vanilia si sarea. Cerneti faina, o puneti treptat peste compozitia de mai sus, apoi puneti si nuca de cocos. Trebuie sa va iasa un aluat usor...
Dulceata de zmeura
Puneti zmeura usor intr-o sita si o treceti pe sub jetul de apa. O invartiti usor, ca sa fie toata trecuta pe sub apa. O lasati la scurs cam o ora. Dupa ce zmeura s-a scurs bine, pregatiti siropul. Puneti intr-un tuci apa, zaharul si le transferati pe foc. Amestecati continuu pana zaharul...
Desert tarta crumble cu mascarpone si capsuni
Blatul: Intr-un bol amestecati faina cernuta cu praful de copt si sarea. Adaugati untul, coaja de lime, vanilia, amestecati bine cu mainile. Puneti si cele doua oua, framantati bine. O sa obtineti un aluat omogen, dar usor sfaramicios. Crema: Mascarponele il mixati cu zaharul...
Prajitura cu capsuni, crema de vanilie si frisca
Blatul: Spalati capsunile, indepartati coditele, le stergeti bine de apa si le taiati bucatele. Topiti uleiul de cocos, il lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se albesc. Incorporati uleiul de cocos, laptele si vanilia. Adaugati faina si praful de copt. Albusurile le...
Desert inghetata cu capsuni si lapte condensat caramelizat
Capsunile le spalati bine, indepartati coditele si le lasati la scurs. Le puneti in blender si le faceti piure. Desfaceti crema din nuca de cocos, scurgeti apa si pastrati doar partea cremoasa. Mixati crema pana devine usor spumoasa. Adaugati iaurtul, zeama de lamaie, mixati, apoi incorporati...
Desert cheesecake cu capsuni fara coacere
Crusta: Topiti untul pe baie de aburi. Biscuitii ii rupeti bucati, ii rasturnati in blender si ii macinati. Amestecati biscuitii macinati cu untul, invartiti bine amestecul cu o paleta, iar la final incorporati laptele. Asezati un inel detasabil de 22-24 cm, pe un platou. Rasturnati crusta in...
Desert Brownie cheesecake
Blatul: Intr-un bol cerneti faina cu cacaua. Adaugati zaharul, praful de copt, sarea, amestecati. Topiti untul, il adaugati peste ingredientele de mai sus. Incorporati ouale si vanilia. Tapetati cu hartie de copt o tava cu diametrul de 23 cm, turnati compozitia de blat. Il introduceti in...
Desert tort cu crema de cafea, lime si jeleu de visine
Blatul: Separati ouale, mixati galbenusurile cu zaharul, apoi adaugati uleiul, iaurtul si vanilia. Incorporati faina si praful de copt in compozitia de galbenusuri. Albusurile le bateti cu un praf de sare pana devin spuma. Amestecati albusurile in compozitia de mai sus, cu o paleta de silicon,...
Desert batoane energizante cu musli
Intr-un bol amestecati musli cu merisoare, semintele de in, fructele confiate si fulgi de porumb. Le omogenizati bine. Uleiul de cocos il topiti pe baie de aburi, pana devine lichid. Peste amestecul de mai sus, turnati uleiul de cocos topit, vanilia si mierea. Cu o paleta invartiti foarte...
Desert chec cu fructe uscate
Separati ouale, mixati albusurile spuma, adaugati zaharul treptat, mixati in continuare pana zaharul este complet dizolvat. Radeti coaja portocalei, iar sucul il stoarceti. Galbenusurile le amestecati cu sarea, uleiul, adaugati si sucul de la portocala. Peste albusurile spuma, puneti...
Desert tarta cu crema cu lapte de cocos, caju si zmeura
Crusta: Puneti caju in robot si il macinati. Intr-un bol taiati untul rece, oul, amestecati putin. Adaugati sarea, praful de copt, vanilie, apoi adaugati caju macinat si faina. Amestecati bine cu mana, turnati si laptele. Framantati pana obtineti un aluat nelipicios. Il inveliti in folie, il...
Desert prajitura cu crema lemon curd
Blatul: Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se albesc, adaugati uleiul. Incorporati faina, nuca macinata, praful de copt si vanilia. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, le incorporati in compozitia de mai sus. Ungeti cu unt si tapetati cu hartie de copt o tava rotunda cu...
Desert rulada cu crema de branza si dulceata de capsuni
Blatul: Separati ouale, bateti galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugati uleiul, apoi faina, praful de copt si vanilia. Albusurile le mixati cu sarea pana devin spuma. Le incorporati in compozitia de galbenusuri, cu ajutorul unei palete de silicon. Tapetati cu hartie de copt o tava mare...
Desert tort cu visine si crema cu cocos si lamaie, de post
Blatul: Intr-un bol puneti apa minerala, uleiul, zaharul, amestecati cu un tel pana ce acesta din urma, s-a topit. Adaugati nuca macinata, cacaua, ness-ul si coaja rasa de portocala. Intr-o cana amestecati bicarbonatul cu praful de copt, stingeti cu zeama de lamaie. Turnati acest amestec in...
Desert prajitura cu crema de lime
Blatul: Albusurile le mixati spuma cu un praf de sare. Cand s-au intarit, adaugati zaharul, mixati bine, apoi uleiul. Adaugati faina, praful de copt, zeama de lamaie, vanilia si amestecati cu ajutorul unei palete, pana sunt toate incorporate. Impartiti compozitia in mod egal, in doua...
Desert strudele cu branza, stafide si piersici
Branza cu ouale si zaharul le puneti intr-un bol, le mixati bine. Adaugati smantana, faina, vanilia si mai mixati 1 minut. Piersicile scurse de sirop le taiati cubulete. Le adaugati in branza, puneti si stafidele, coaja rasa de lamaie, amestecati cu o paleta. Impartiti compozitia in 3 boluri...
Desert pancakes cu ciocolata alba si sos de ananas
Untul il amestecati cu ciocolata rupta bucatele, le topiti pe baie de aburi. Mixati ouale cu zaharul si praful de sare. Adaugati amestecul de unt cu ciocolata, mixati, apoi puneti laptele. Incorporati vanilia, praful de copt si faina cernuta. Incingeti o tigaie antiaderanta (daca tigaia este...
Desert tort cu crema de capsuni si ciocolata
Blatul: Mixati galbenusurile cu zaharul, apoi puneti uleiul si iaurtul. Adaugati faina, praful de copt si vanilia. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Cand sunt bine batute, le incorporati in compozitia de mai sus, cu ajutorul unei palete. Ungeti cu unt si tapetati cu hartie de copt...
Desert tort Raffaello
Incepeti cu prepararea siropului pentru a se raci. Intr-un ibric puneti nuca de cocos, apa, vanilia. Asezati ibricul pe foc, lasati sa dea in clocot. Dati deoparte siropul si lasati-l sa se raceasca. Blatul: Mixati galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugati...