Dulceata de zmeura

de Rocsi in Dulceata / Gem, 10 Iul 2018 | 4097 vizualizari

 

Dulceata de zmeura, de fructe de padure, de mure, de afine, mi se par foarte fine si delicioase. Toate sunt bune, dar acestea au ceva aparte. Imi doream mult sa pregatesc din zmeura niste dulceata, dar nu prea am gasit zmeura anul acesta in piata, doar in aprozare la pahar si destul de scumpa. Dar nu am eu noroc oare? Ba am avut, ca intr-o zi a venit mama cu o caserola de zmeura si am decis sa nu o mai congelez, ci sa o transform in dulceata. A iesit o minunatie, o delicatese, putina ce-i drept, dar nemaipomenita.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si 100 gr zmeura
  • 650 gr zahar
  • 300 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de zmeura:

Puneti zmeura usor intr-o sita si o treceti pe sub jetul de apa. O invartiti usor, ca sa fie toata trecuta pe sub apa. O lasati la scurs cam o ora. Dupa ce zmeura s-a scurs bine, pregatiti siropul.

Puneti intr-un tuci apa, zaharul si le transferati pe foc. Amestecati continuu pana zaharul este complet topit. Lasati sa fiarba siropul la foc potrivit 12-15 minute, nu mai mult. Adaugati zmeura si amestecati usor, ca sa nu o zdrobiti, cu o paleta de lemn. Cand incepe sa faca spuma deasupra, o adunati.

Fierbeti tot la foc potrivit dulceata si dupa ce puneti fructele. Amestecati din cand in cand. Dupa ce ati pus fructele o fierbeti 15 minute.

Cand este gata, o dati deoparte si o lasati 5 minute la odihnit.

In borcane curate, puneti dulceata fierbinte si infiletati bine capacele. Le intoarceti cu gura in jos, le inveliti intr-o patura pana a doua zi, pana sunt reci de tot. A doua zi intoarceti borcanele si le pastrati la rece.

Din aceasta cantitate mi-au iesit 4 borcane de 200 ml si mi-a mai ramas intr-o canita, pentru degustare.

Sa incercati aceasta dulceata, pentru ca este minunata si mi-a placut mult ca au ramas si bucati de zmeura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Rocsi 1

13.07.2018, 21:04

Laura, multumesc! Si siropul este minunat! Eu am noroc ca fac niste prieteni siropuri si imi dau si mie!

dantes 1

16.07.2018, 16:31

Buna!

Rocsi 1

20.07.2018, 10:26

Multumesc Dantes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de catina