Aceasta este o prajitura simpla, cu prune, aroma de scortisoara, dar din care tot tai cate o bucatica sa mananci, cand treci pe langa ea. Simplitate delicioasa, cum imi place mie sa ii zic. Inca sunt prune pe piata, deci o puteti pune in practica in week-end!
Intr-un bol spargeti ouale. Incepeti si mixati, adaugati zaharul treptat si mixati pana isi dubleaza volumul si compozitia este spumoasa. Adaugati mascarponele si laptele, le amestecati bine.
Cerneti faina, o adaugati peste compozitia de mai sus cu praful de copt, scortisoarea si sarea. Le invartiti bine cu o paleta. La final puneti si vanilia. Taiati 4-5 pune in cubulete mici, le incorporati in compozitia obtinuta.
Ungeti cu unt si tapetati cu hartie de copt, o tava rotunda cu diamentrul de 23 cm. Turnati compozitia de prajitura, o nivelati. Celelalte prune le taiati felii pe lung, le asezati deasupra.
Introduceti prajitura in cuptorul incins, la 170 de grade C, pentru 45 de minute. Faceti testul cu scobitoarea inainte o scoateti. Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca, apoi o portionati si serviti. Este grozava simpla, cu o cafea/ceai/lapte sau de luat la pachet. Sa aveti pofta!
Sursa de inspiratie