"Picnicul bucatarasilor"
Cu capsuni dulci si aromate, am pregatit o prajiturica atat de minunata, curcubeu pe cerul gurii! Asa prajitura sa tot mananci la mic-dejun, pranz si cina, sincer va zic!
Blatul: Spalati capsunile, indepartati coditele, le stergeti bine de apa si le taiati bucatele. Topiti uleiul de cocos, il lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se albesc. Incorporati uleiul de cocos, laptele si vanilia. Adaugati faina si praful de copt. Albusurile le bateti cu un praf de sare pana devin spuma. Le incorporati in compozitia de galbenusuri, cu ajutorul unei palete, cu miscari lente. Impartiti compozitia in doua boluri in mod egal. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnati prima parte de compozitie, presarati bucati de capsuni. Introduceti foaia de blat in cuptorul incins, la 180 de grade pentru 13-15 minute. Cand este gata, o scoateti din cuptor. La fel procedati cu a doua foaie. Le lasati sa se racesca.
Crema: Intr-o cratita puneti galbenusurile, zaharul si le amestecati bine. Adaugati laptele, amidonul si invatiti cu telul pana amidonul este complet dizolvat. Transferati cratita pe foc, focul sa fie mic, amestecati continuu pana crema se ingroasa ca o budinca. O luati de pe foc, adaugati uleiul de cocos, amestecati bine. Acoperiti crema cu folie, o lasati sa se raceasca. Cand este rece crema, adaugati untul de la temperatura camerei, vanilia si mixati pana sunt toate incorporate.
Frisca: Frisca rece, o mixati cateva secunde pana prinde putina consistenta. Adaugati crema de branza, zaharul pudra, mixati pana obtineti o consistenta spumoasa. Puneti hartie de copt in tava in care ati copt foile de blat. Asezati prima foaie de blat in tava, puneti crema de vanilie, o nivelati. Asezati a doua foaie de blat, apasati usor, apoi puneti frisca si o nivelati. Dati prajitura la rece 3-4 ore sau peste noapte.
Sosul de capsuni: Capsunile spalate si curatate de codite, le taiati in sferturi. Le puneti intr-o cratita cu zaharul, transferati pe foc. Lasati sa dea 4-5 clocote, apoi dizolvati amidonul cu 3-4 linguri de apa rece, il turnati peste capsuni si amestecati pana capata putina consistenta. Nu trebuie sa fie prea gros. Trageti sosul de pe foc, adaugati coaja rasa de lamaie. Lasati sosul sa se raceasca. Scoateti prajitura de la rece, o portionati si o serviti alaturi de sosul de capsuni. Pofta buna!