Prajitura cu capsuni, crema de vanilie si frisca

de Rocsi in Prajituri, 18 Iun 2018 | 5359 vizualizari

 

"Picnicul bucatarasilor"
Cu capsuni dulci si aromate, am pregatit o prajiturica atat de minunata, curcubeu pe cerul gurii! Asa prajitura sa tot mananci la mic-dejun, pranz si cina, sincer va zic!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 7 oua
    • 7 linguri zahar
    • 70 ml lapte
    • 50 ml ulei de cocos
    • 11 linguri faina
    • 2 lingurite vanilie
    • 1 lingurita cu varf praf de copt
    • un praf de sare
    • 200-250 gr capsuni
    Pentru crema:
    • 3 galbenusuri
    • 7 linguri zahar
    • 650 ml lapte
    • 6 linguri amidon
    • 40 ml ulei de cocos
    • 100 gr unt
    • 3 lingurite vanilie
    Pentru frisca:
    • 200 ml frisca lichida
    • 50 gr crema de branza
    • 1 lingura zahar pudra cu vanilie
    Pentru sosul de capsuni:
    • 400 gr capsuni
    • 1 lingura zahar
    • 1 lingura amidon
    • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni, crema de vanilie si frisca:

Blatul: Spalati capsunile, indepartati coditele, le stergeti bine de apa si le taiati bucatele. Topiti uleiul de cocos, il lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se albesc. Incorporati uleiul de cocos, laptele si vanilia. Adaugati faina si praful de copt. Albusurile le bateti cu un praf de sare pana devin spuma. Le incorporati in compozitia de galbenusuri, cu ajutorul unei palete, cu miscari lente. Impartiti compozitia in doua boluri in mod egal. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnati prima parte de compozitie, presarati bucati de capsuni. Introduceti foaia de blat in cuptorul incins, la 180 de grade pentru 13-15 minute. Cand este gata, o scoateti din cuptor. La fel procedati cu a doua foaie. Le lasati sa se racesca.

Crema: Intr-o cratita puneti galbenusurile, zaharul si le amestecati bine. Adaugati laptele, amidonul si invatiti cu telul pana amidonul este complet dizolvat. Transferati cratita pe foc, focul sa fie mic, amestecati continuu pana crema se ingroasa ca o budinca. O luati de pe foc, adaugati uleiul de cocos, amestecati bine. Acoperiti crema cu folie, o lasati sa se raceasca. Cand este rece crema, adaugati untul de la temperatura camerei, vanilia si mixati pana sunt toate incorporate.

Frisca: Frisca rece, o mixati cateva secunde pana prinde putina consistenta. Adaugati crema de branza, zaharul pudra, mixati pana obtineti o consistenta spumoasa. Puneti hartie de copt in tava in care ati copt foile de blat. Asezati prima foaie de blat in tava, puneti crema de vanilie, o nivelati. Asezati a doua foaie de blat, apasati usor, apoi puneti frisca si o nivelati. Dati prajitura la rece 3-4 ore sau peste noapte.

Sosul de capsuni: Capsunile spalate si curatate de codite, le taiati in sferturi. Le puneti intr-o cratita cu zaharul, transferati pe foc. Lasati sa dea 4-5 clocote, apoi dizolvati amidonul cu 3-4 linguri de apa rece, il turnati peste capsuni si amestecati pana capata putina consistenta. Nu trebuie sa fie prea gros. Trageti sosul de pe foc, adaugati coaja rasa de lamaie. Lasati sosul sa se raceasca. Scoateti prajitura de la rece, o portionati si o serviti alaturi de sosul de capsuni. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni, crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu cirese