Desert prajitura cu mere si branza

de Rocsi in Prajituri, 15 Oct 2018 | 3941 vizualizari

 

O prajitura delicioasa atat pentru iubitorii de mere cat si pentru cei de branza. O combinatie super reusita, aromata, iar stratul crocant de deasupra completeaza perfect totul! Cand aveti ocazia si chef de o prajitura, sa o incercati si voi!
Multumesc Katty pentru reteta (https://www.bucataras.ro/retete/desert-prajitura-cu-branza-si-mere-84129.html)
Ce am schimbat eu fata de reteta originala: am folosit indulcitor in loc de zahar, amestec de turta dulce in loc de scortisoara, iar la partea crocanta am pus in plus musli si stafide. 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 130 gr unt
    • 110 gr indulcitor pulbere
    • 2 linguri ulei
    • 2 oua
    • 220 gr faina
    • 1/2 lingurita praf de copt
    • 1/2 lingurita bicarbonat
    • 2 lingurite vanilie
    • 350 gr mere curatate si taiate cubulete
    • 1 lingura zeama de lamaie
    • 1 lingurita rasa amestec pentru turta dulce
    Pentru crema de branza:
    • 400 gr branza de vaci
    • 1 ou
    • 1 lingura faina
    • 3 linguri indulcitor pulbere
    • 2 lingurite vanilie
    Pentru partea crocanta:
    • 70 gr unt
    • 70 gr indulcitor
    • 70 gr faina
    • 2 linguri musli cu fructe
    • 1 lingura stafide
    • 1/2 lingurita praf de copt
    • 1/2 lingurita amestec pentru turta dulce
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si branza:

Blatul: Untul de la temperatura camerei, il mixati cu ouale si indulcitorul. Adaugati uleiul si vanilia. Faina o amestecati cu praful de copt, bicarbonatul, amestecul pentru turta dulce. Puneti amestecul uscat peste compozitia de mai sus, treptat si mixati usor. Merele cubulete le amestecati cu zeama de lamaie, apoi le puneti peste aluat. Invartiti cu o paleta. Tapetati cu hartie de copt, o tava de 23/23 cm. Rasturnati aluatul cu mere, nivelati.

Crema de branza: Mixati branza cu oul si indulcitorul. La final adaugati vanilia si faina. Puneti branza peste blat, o nivelati.

Partea crocanta: Intr-un vas amestecati untul rece cu indulcitorul, faina, praful de copt si amestecul pentru turta dulce, pana obtineti o consistenta nisipoasa. La final incorporati stafidele si musli. Acest amestec crocant il puneti peste branza, cu o lingura, din loc in loc, sa acoperiti aproximativ in totalitate toata suprafata prajiturii. Introduceti tava in cuptorul incins, la 180 de grade. Lasati prajitura lac opt cam 40 de minute. Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati putin sa se racoreasca, inainte sa serviti. Cat este calduta, o acoperiti cu folie alimentara pentru a nu se intari prea tare, partea de deasupra.

Sa aveti pofta!

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert traditional, malai ardelenesc, dupa o reteta mostenita de la bunica