Voi de cand nu ati mai pregatit un chec? Desi imi plac atat de mult checurile, fac cam rar, recunosc, pentru ca mereu ma apuc de alte dulciuri si cam las checurile deoparte. O sa incerc sa fac mai des, ca le putem lua si la pachet si intr-o mica pauza, putem savura o feliuta.
Separati ouale, mixati albusurile spuma, adaugati zaharul treptat, mixati in continuare pana zaharul este complet dizolvat. Radeti coaja portocalei, iar sucul il stoarceti.
Galbenusurile le amestecati cu sarea, uleiul, adaugati si sucul de la portocala. Peste albusurile spuma, puneti galbenusurile, amestecati usor. Cerneti faina, o amestecati cu praful de copt, le adaugati in compozitia de mai sus, amestecand usor cu o paleta. La final incorporati fructele uscate si vanilia.
Tapetati cu hartie de copt o tava de chec, turnati compozitia, o nivelati. Incingeti cuptorul, reglati la 160 de grade C, cu ventilatie (180 de grade C cuptor pe gaz), bagati checul in cuptor. Il lasati la copt, pana trece testul scobitorii, cam dupa 25 de minute il verificati.
Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati sa se racoreasca putin. Il pudrati cu zahar si serviti.
Pofta buna!