Am venit la ceas de seara cu o rulada ciocolatoasa si cu bucati de capsuni...Ce spuneti, vreti o feliuta? Sau mai bine pregatiti si voi una sa vedeti ca este foarte buna!
Blatul: Separati ouale, mixati galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugati uleiul, siropul de menta si vanilia. La final incorporati faina cernuta si praful de copt. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, le adaugati in compozitia de galbenusuri si amestecati usor cu o paleta. Tapetati cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnati compozitia si o nivelati. Introduceti blatul in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 12-14 minute. Scoateti blatul din cuptor cand este gata. Il desprindeti de hartia de copt cat este fierbinte, il rulati si il puneti in hartie de copt, pentru a nu se desface. Il lasati sa se raceasca.
Crema: Intr-un vas mic de inox, puneti ciocolata rupta bucatele si 100 ml frisca lichida. Transferati vasul pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este complet topita. Dati crema la rece 2-3 ore. Dupa acest timp, o scoateti de la frigider, o mixati. Restul de frisca lichida, rece, o mixati pana devina spuma. Incorporati frisca si siropul de menta, in crema de ciocolata mixata, cu ajutorul unei palete. Spalati capsunile, indepartati coditele si taiati-le bucati mai mari.
Desfaceti blatul rece, puneti crema si o nivelati. Asezati bucati de capsuni din loc in loc, apoi incepeti si rulati cat mai strans. Inveliti rulada in folie alimentara si o dati la rece 2-3 ore. Se portioneaza, se pudreaza cu zahar si se serveste.
Pofta buna!