Murea o spalam cu apa rece, cu mare grija sa nu o sfaramam si o punem la scurs intr-o sita.
Intr-o oala mai groasa, eu am folosit una de tuci, turnam apa si zaharul.
Punem oala pe aragaz, la foc mic.
Amestecam continuu si cand incepe sa fiarba siropul, il lasam 20 de minute. Amestecati...
Blat:
Separam ouale, mixam galbenusurile spuma cu zaharul.
Incorporam uleiul, apa si praful de copt, esenta de rom, apoi faina si cacaoa cernuta.
Albusurile le bate, spuma cu un praf de sare, apoi cu o paleta le incorporam in compozitia de galbenusuri.
Tapetam cu hartie de copt o tava...
Intr-un bol punem untura, cu zaharul pudra, oul si le mixam.
Incorporam smantana, praful de copt, extractul de vanilie si coaja de lamaie.
Faina o cernem si o adaugam lingura cu lingura.
Ciocolata o taiem cubulete, visinele le facem bucatele si le incorporam in compozitia de mai sus....
Blatul:
Eu am copt blaturile separat, dar voi puteti face unul si sa il taiati in doua.
Separam ouale si mixam galbenusurile cu zaharul.
Adaugam o lingurita praf de copt, una cu zahar pudra cu pastai de vanilie si 3 linguri faina.
Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare....
Spalam visinele, le curatam de samburi.
Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul.
Adaugam uleiul, zeama de lamaie, laptele.
La final incorporam coaja rasa de lamaie, praful de copt si faina cernuta.
Ungem o tava rotunda (cu diamentrul de 26 cm) cu unt si o tapetam cu faina.
Punem...
Tiramisu reţetă originală
Spalam visinele, le scoatem samburii, punem o lingura de zahar, le amestecam si le dam la frigider.
Cafeaua preparata o lasam sa se raceasca.
Galbenusurile le punem intr-un bol de inox impreuna cu zaharul.
Le asezam pe baie de aburi si le amestecam cu...
Ouale le mixam spuma cu un praf de sare si zaharul.
Branza o trecem prin robot, sau o faramitam cu o furculita, si o amestecam cu ouale.
Adaugam laptele, praful de copt si coaja de lamaie.
Incorporam extractul de vanilie si la final faina cernuta, treptat.
Visinele le spalam si le...
Cum se prepara Cornulete cu untura si iaurt super, super fragede
Aluatul:
Intr-un vas punem untura, oul, zaharul, praful de sare si le mixam pana obtinem o crema.
Incorporam iaurtul, coaja rasa de lamaie si extractul de vanilie.
la final adaugam bicarbonatul, faina cernuta,...
Prima data spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs.
Blatul:
Ouale le mixam spuma cu un praf de sare si zahar.
Adaugam uleiul, laptele si extractul de vanilie.
Praful de copt il amestecam cu faina si le incorporam treptat.
Ungem o tava mare de...
Blatul:
Puteti coace tot blatul, insa eu am ales sa fac foile separat. Doua oua le mixam spuma cu 3 linguri de zahar. Adaugam o lingurita praf de copt, o lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie, apoi 2 linguri faina. La final incorporam o lingura de cacao cernuta.
Tapetam o tava de de...
Borcanele le spalam bine cu apa fierbinte, la fel si capacele, si le punem la scurs pe un prosop curat, cu gura in jos.
Ciresele le spalam bine, bine sub jetul de apa rece.
Indepartam coditele si scoatem samburii.
Ciresele curatate le punem intr-o oala de tuci, adaugam zaharul si le lasam...
Spalam bine ciresele, indepartam coditele si le scoatem samburii. Ouale, de la temperatura camerei, le separam. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul, apoi laptele. Faina o amestecam cu praful de copt si le...
Incepem cu umplutura: Spalam capsunile, le indeparatam coditele apoi le taiem in 4-6 bucati, depinde cat sunt de mari. Le punem intr-o cratita, presaram zaharul, semintele de la pastaia de vanilie si le transferam pe foc. Amestecam in ele usor si le lasam sa fiarba 15 minute. Dupa acest...
Ganache de ciocolata alba:
Incepem cu prepararea cremei pentru ca trebuie sa stea macar cateva ore la frigider.
Intr-un vas cu fundul mai gros punem frisca lichida si ciocolata alba rupta bucatele.
Le transferam pe foc pana ciocolata se topeste, atentie sa nu fiarba, tragem deoparte, lasam...
Aluatul:
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Untura, cu untul si zaharul le mixam pana obtinem o crema.
Adaugam ouale, mixam, apoi praful de copt, coaja rasa de lamaie si iaurtul.
Incorporam faina treptat, framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios....
Gogoselele:
Intr-o cratita punem apa, uleiul si le trasferam pe foc.
Cand da in clocot tragem cratita deoparte si incorporam toata faina deodata.
Mixam bine (sau puteti amesteca cu un tel), apoi incorporam ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare si albusul.
La fainal adaugam...
Blaturile:
Luam 3 oua, le separam, mixam galbenusurile cu zaharul, un plic de zahar vanilat, 3 linguri faina si 1 lingurita praf de copt.
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam cu o paleta de silicon in compozitia de galbenusuri.
Ungem o tava cu margarina, o...
Aluatul:
Laptele il punem pe foc pana devine caldut, apoi adaugam drojdia, amestecam si lasam 5 minute sa dospeasca.
Untul il topim apoi il lasam sa se raceasca.
Intr-un bol turnam faina, adaugam zaharul, ouale, sarea, untul, coaja rasa de lamaie si zaharul cu pastai de vanilie....
Blatul:
Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul, apoi cu uleiul. Adaugam faina, praful de copt, cacaoa si le incorporam, iar la final esenta de menta.
Ungem o tava mare de aragaz cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia. Nivelam si introducem blatul in cuptor pentru...
Blatul:
Scoatem visinele din borcan si le asezam pe cateva servetele de bucatarie sa absoarba siropul din ele.
Intr-un bol mixam untul (de la temperatura camerei) cu zaharul, apoi adaugam ouale unul cate unul si mixam dupa fiecare.
Incorporam faina, praful de copt si esenta de rom....
Aluatul:
In primul rand, nu uitati sa scoateti toata ingredientele de seara de la rece si le lasati la temperatura camerei.
Laptele il punem pe foc pana devine caldut, iar untul il topim.
Intr-un lighean punem faina cernuta si facem in mijloc o gaura.
Drojdia o frecam cu 2 linguri de...
Aluatul:
Intr-un vas punem untul taiat cubulete cu un praf de sare, zaharul si le frecam pana obtinem o crema.
Adaugam ouale si mixam, apoi iaurtul.
Incorporam praful de copt, coaja rasa de lamaie si la final faina cernuta.
Framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen.
Formam o bila...
Margarina o taiem cuburi intr-un bol, punem zaharul, ciocolata data pe razatoarea mica si le frecam bine pana se face o pasta.
Adaugam zaharul cu pastai de vanilie, praful de copt si coaja de lamaie pudra.
Faina o cernem si o incorporam treptat, pana obtinem un aluat nelipicios si usor de...
Frecam drojdia cu o lingura de zahar. Merele le spalam, le decojim si le dam pe razatoarea mica. Intr-un bol punem faina cernuta, zaharul, drojdia dizolvata, sarea, coaja rasa de portocala si merele rase. Le amestecam bine cu mainile, apoi picuram apa cate putina pana obtinem un aluat elastic si...
Aluatul:
Intr-un bol punem margarina taiata cuburi, zaharul, praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie si le amestecam cu mana.
Incorporam toata faina, apoi cele doua linguri de apa si framantam pana obtinem o bila de aluat.
Il invelim in folie si il dam la frigider pana pregatim...
Aluatul:
Punem sucul intr-un ibric pe foc pana devine caldut. Drojdia o frecam cu o lingura de zahar. Cernem faina intr-un bol, punem un praf de sare, drojdia, zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul cu pastai de vanilie si le amestecam. De acum turnam suc, putin cate putin, uleiul si...
Aluatul:
Topim margarina, iar laptele il punem pe foc pana devine caldut. Frecam drojdia cu o lingura de zahar, punem 2 linguri lapte de soia, 1 lingura de faina, amestecam bine si lasam 10 minute la loc ferit de curent. Intr-un bol cernem faina. Peste adaugam zaharul, margarina topita,...
Aluatul: Drojdia o frecam cu o lingura de zahar, iar apa o punem intr-un ibric pe foc pana devine calduta. Cernem faina intr-un bol, presaram sarea, restul de zahar, zaharul cu pastai de vanilie, drojdia si le amestecam usor cu mana. Adaugam coaja rasa de portocala, apa treptat si framantam...
Cum se prepara Prajitura cu mere si bezea, o reteta delicioasa
Umplutura:
Spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ungem o tigaie antiaderenta cu ulei si punem merele pe care le stoarcem intre maini.
Adaugam zaharul si lasam merele pe...
Blatul:
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul. Incorporam galbenusurile, praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, iar la sarsit faina pe care o cernem inainte. Ungem o tava detasabila cu unt, o tapetam cu faina si turnam compozitia in ea. O introducem in cuptorul incins...
Dulceata de mure
Murea o spalam cu apa rece, cu mare grija sa nu o sfaramam si o punem la scurs intr-o sita. Intr-o oala mai groasa, eu am folosit una de tuci, turnam apa si zaharul. Punem oala pe aragaz, la foc mic. Amestecam continuu si cand incepe sa fiarba siropul, il lasam 20 de minute. Amestecati...
Prajitura cu mascarpone si zmeura
Blat: Separam ouale, mixam galbenusurile spuma cu zaharul. Incorporam uleiul, apa si praful de copt, esenta de rom, apoi faina si cacaoa cernuta. Albusurile le bate, spuma cu un praf de sare, apoi cu o paleta le incorporam in compozitia de galbenusuri. Tapetam cu hartie de copt o tava...
Biscuiti cu visine si ciocolata
Intr-un bol punem untura, cu zaharul pudra, oul si le mixam. Incorporam smantana, praful de copt, extractul de vanilie si coaja de lamaie. Faina o cernem si o adaugam lingura cu lingura. Ciocolata o taiem cubulete, visinele le facem bucatele si le incorporam in compozitia de mai sus....
Tort cu visine si branza
Blatul: Eu am copt blaturile separat, dar voi puteti face unul si sa il taiati in doua. Separam ouale si mixam galbenusurile cu zaharul. Adaugam o lingurita praf de copt, una cu zahar pudra cu pastai de vanilie si 3 linguri faina. Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare....
Prajitura cu visine si glazura de ciocolata
Spalam visinele, le curatam de samburi. Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul. Adaugam uleiul, zeama de lamaie, laptele. La final incorporam coaja rasa de lamaie, praful de copt si faina cernuta. Ungem o tava rotunda (cu diamentrul de 26 cm) cu unt si o tapetam cu faina. Punem...
Tiramisu reţetă originală, cu visine la pahar
Tiramisu reţetă originală Spalam visinele, le scoatem samburii, punem o lingura de zahar, le amestecam si le dam la frigider. Cafeaua preparata o lasam sa se raceasca. Galbenusurile le punem intr-un bol de inox impreuna cu zaharul. Le asezam pe baie de aburi si le amestecam cu...
Chec cu branza si visine
Ouale le mixam spuma cu un praf de sare si zaharul. Branza o trecem prin robot, sau o faramitam cu o furculita, si o amestecam cu ouale. Adaugam laptele, praful de copt si coaja de lamaie. Incorporam extractul de vanilie si la final faina cernuta, treptat. Visinele le spalam si le...
Cornulete cu untura si iaurt super, super fragede
Cum se prepara Cornulete cu untura si iaurt super, super fragede Aluatul: Intr-un vas punem untura, oul, zaharul, praful de sare si le mixam pana obtinem o crema. Incorporam iaurtul, coaja rasa de lamaie si extractul de vanilie. la final adaugam bicarbonatul, faina cernuta,...
Prajitura turnata cu branza si visine
Prima data spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs. Blatul: Ouale le mixam spuma cu un praf de sare si zahar. Adaugam uleiul, laptele si extractul de vanilie. Praful de copt il amestecam cu faina si le incorporam treptat. Ungem o tava mare de...
Tort Padurea Neagra
Blatul: Puteti coace tot blatul, insa eu am ales sa fac foile separat. Doua oua le mixam spuma cu 3 linguri de zahar. Adaugam o lingurita praf de copt, o lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie, apoi 2 linguri faina. La final incorporam o lingura de cacao cernuta. Tapetam o tava de de...
Dulceata de cirese
Borcanele le spalam bine cu apa fierbinte, la fel si capacele, si le punem la scurs pe un prosop curat, cu gura in jos. Ciresele le spalam bine, bine sub jetul de apa rece. Indepartam coditele si scoatem samburii. Ciresele curatate le punem intr-o oala de tuci, adaugam zaharul si le lasam...
Prajitura cu cirese
Spalam bine ciresele, indepartam coditele si le scoatem samburii. Ouale, de la temperatura camerei, le separam. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul, apoi laptele. Faina o amestecam cu praful de copt si le...
Tarta cu capsuni si ciocolata alba
Incepem cu umplutura: Spalam capsunile, le indeparatam coditele apoi le taiem in 4-6 bucati, depinde cat sunt de mari. Le punem intr-o cratita, presaram zaharul, semintele de la pastaia de vanilie si le transferam pe foc. Amestecam in ele usor si le lasam sa fiarba 15 minute. Dupa acest...
Prajitura cu ganache de ciocolata alba si dulceata de capsuni
Ganache de ciocolata alba: Incepem cu prepararea cremei pentru ca trebuie sa stea macar cateva ore la frigider. Intr-un vas cu fundul mai gros punem frisca lichida si ciocolata alba rupta bucatele. Le transferam pe foc pana ciocolata se topeste, atentie sa nu fiarba, tragem deoparte, lasam...
Pasca cu branza
Aluatul: Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Untura, cu untul si zaharul le mixam pana obtinem o crema. Adaugam ouale, mixam, apoi praful de copt, coaja rasa de lamaie si iaurtul. Incorporam faina treptat, framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios....
Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni
Gogoselele: Intr-o cratita punem apa, uleiul si le trasferam pe foc. Cand da in clocot tragem cratita deoparte si incorporam toata faina deodata. Mixam bine (sau puteti amesteca cu un tel), apoi incorporam ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare si albusul. La fainal adaugam...
Prajitura cu branza si jeleu de capsuni
Blaturile: Luam 3 oua, le separam, mixam galbenusurile cu zaharul, un plic de zahar vanilat, 3 linguri faina si 1 lingurita praf de copt. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam cu o paleta de silicon in compozitia de galbenusuri. Ungem o tava cu margarina, o...
Cornuri Bratislava
Aluatul: Laptele il punem pe foc pana devine caldut, apoi adaugam drojdia, amestecam si lasam 5 minute sa dospeasca. Untul il topim apoi il lasam sa se raceasca. Intr-un bol turnam faina, adaugam zaharul, ouale, sarea, untul, coaja rasa de lamaie si zaharul cu pastai de vanilie....
Prajituri cu menta, crema de vanilie si capsuni
Blatul: Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul, apoi cu uleiul. Adaugam faina, praful de copt, cacaoa si le incorporam, iar la final esenta de menta. Ungem o tava mare de aragaz cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia. Nivelam si introducem blatul in cuptor pentru...
Prajitura Valurile Dunarii
Blatul: Scoatem visinele din borcan si le asezam pe cateva servetele de bucatarie sa absoarba siropul din ele. Intr-un bol mixam untul (de la temperatura camerei) cu zaharul, apoi adaugam ouale unul cate unul si mixam dupa fiecare. Incorporam faina, praful de copt si esenta de rom....
Cozonac cu nuca
Aluatul: In primul rand, nu uitati sa scoateti toata ingredientele de seara de la rece si le lasati la temperatura camerei. Laptele il punem pe foc pana devine caldut, iar untul il topim. Intr-un lighean punem faina cernuta si facem in mijloc o gaura. Drojdia o frecam cu 2 linguri de...
Pasca cu branza si smantana
Aluatul: Intr-un vas punem untul taiat cubulete cu un praf de sare, zaharul si le frecam pana obtinem o crema. Adaugam ouale si mixam, apoi iaurtul. Incorporam praful de copt, coaja rasa de lamaie si la final faina cernuta. Framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen. Formam o bila...
Fursecuri cu dulceata de visine si ciocolata
Margarina o taiem cuburi intr-un bol, punem zaharul, ciocolata data pe razatoarea mica si le frecam bine pana se face o pasta. Adaugam zaharul cu pastai de vanilie, praful de copt si coaja de lamaie pudra. Faina o cernem si o incorporam treptat, pana obtinem un aluat nelipicios si usor de...
Gogosi pufoase cu mere
Frecam drojdia cu o lingura de zahar. Merele le spalam, le decojim si le dam pe razatoarea mica. Intr-un bol punem faina cernuta, zaharul, drojdia dizolvata, sarea, coaja rasa de portocala si merele rase. Le amestecam bine cu mainile, apoi picuram apa cate putina pana obtinem un aluat elastic si...
Tarta cu fructe de padure si visine
Aluatul: Intr-un bol punem margarina taiata cuburi, zaharul, praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie si le amestecam cu mana. Incorporam toata faina, apoi cele doua linguri de apa si framantam pana obtinem o bila de aluat. Il invelim in folie si il dam la frigider pana pregatim...
Cozonac cu Fanta (de post)
Aluatul: Punem sucul intr-un ibric pe foc pana devine caldut. Drojdia o frecam cu o lingura de zahar. Cernem faina intr-un bol, punem un praf de sare, drojdia, zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul cu pastai de vanilie si le amestecam. De acum turnam suc, putin cate putin, uleiul si...
Pariziene cu crema de vanilie si visine de post
Aluatul: Topim margarina, iar laptele il punem pe foc pana devine caldut. Frecam drojdia cu o lingura de zahar, punem 2 linguri lapte de soia, 1 lingura de faina, amestecam bine si lasam 10 minute la loc ferit de curent. Intr-un bol cernem faina. Peste adaugam zaharul, margarina topita,...
Mucenici de post
Aluatul: Drojdia o frecam cu o lingura de zahar, iar apa o punem intr-un ibric pe foc pana devine calduta. Cernem faina intr-un bol, presaram sarea, restul de zahar, zaharul cu pastai de vanilie, drojdia si le amestecam usor cu mana. Adaugam coaja rasa de portocala, apa treptat si framantam...
Prajitura cu mere si bezea, o reteta delicioasa
Cum se prepara Prajitura cu mere si bezea, o reteta delicioasa Umplutura: Spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ungem o tigaie antiaderenta cu ulei si punem merele pe care le stoarcem intre maini. Adaugam zaharul si lasam merele pe...
Prajitura cu jeleu si crema de fructe de padure
Blatul: Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul. Incorporam galbenusurile, praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, iar la sarsit faina pe care o cernem inainte. Ungem o tava detasabila cu unt, o tapetam cu faina si turnam compozitia in ea. O introducem in cuptorul incins...