Prajitura cu branza si jeleu de capsuni

de Rocsi in Prajituri, 17 Mai 2014 | 6425 vizualizari

 

Rasfoiam intr-o zi printre retetele de pe blog si am observat ca nu am foarte multe retete cu capsuni si asta datorita faptului ca imi place sa le consum proaspete. Totusi am zis sa profit putin ca este sezonul lor, ca au aparut cele romanesti, parfumate si sa mai pregatesc cate ceva dulce cu ele. Va las pentru acest week-end un desert delicios :)

 

INGREDIENTE

Pentru blaturi:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat

Pentru jeleul de capsuni:

  • 350 gr capsuni
  • 1/2 cana apa
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura si 1/2 amidon

Crema de branza:

  • 650 branza de vaci mai cremoasa
  • 200 gr crema de branza
  • 200 ml frisca lichida
  • 5 linguri zahar pudra
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite extract de vanilie
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si jeleu de capsuni:

Blaturile:
Luam 3 oua, le separam, mixam galbenusurile cu zaharul, un plic de zahar vanilat, 3 linguri faina si 1 lingurita praf de copt.
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam cu o paleta de silicon in compozitia de galbenusuri.
Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt, turnam compozitia primului blat si il nivelam ( am folosit o tava de 24x37).
Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 10-12 minute, apoi scoatem blatul si il lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu al doilea.

Jeleul de capsuni:
Spalam bine capsunile, indepartam coditele si le taiem bucati potrivite.
Intr-o cratita punem apa cu zaharul, le trasferam pe foc si lasam sa fiarba cam 5 minute.
Dam drumul capsunilor peste sirop, lasam cam 2 minute pe foc, apoi incorporam si amidonul pe care il dizolvam cu 3 linguri de apa.
Dam focul la mic, lasam sa dea cateva clocote pana se ingroasa.
In tava in care am copt blaturile, asezam prima foaie de blat, turnam jeleul fierbinte si il nivelam.
Lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Crema de branza:
Intr-un vas mixam frisca rece.
Intr-un alt bol punem branza, crema de branza, zaharul pudra, coaja rasa de lamaie, extractul de vanilie si le mixam bine.
Cu ajutorul unei palete incorporam frisca cu miscari de sus in jos.

Dupa ce jeleul s-a racit bine punem crema de branza cu lingura peste, nivelam usor si deasupra punem al doilea blat.

Il presam putin si dam prajitura la frigider.
Taiem si servim. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (42)

Rocsi 1

21.05.2014, 21:03

Xandrinne

simonacallas 1

22.05.2014, 21:16

Rocsi 1

23.05.2014, 20:45

Simona

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjitura Rudy