Tarta cu capsuni si ciocolata alba

de Rocsi in Prajituri, 13 Iun 2014 | 7209 vizualizari

 

Am vazut la Edith aceasta tarta si am zis ca trebuie sa o fac si eu. Imediat se pregateste dar tare repede se mai termina, intr-o dupa-amiaza a fost toata mancata :D...Vorba alor mei, era prea buna ca sa stea mult prin bucatarie. Puteti si voi sa o pregatiti repejor pentru ca mai gasiti capsuni pe piata!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 80 gr unt rece
  • 1 ou
  • 280 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 60 gr zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 650 gr capsuni
  • 7 linguri zahar
  • semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
  • 1 lingura cu amidon
  • 30 gr ciocolata alba
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni si ciocolata alba:

Incepem cu umplutura:  Spalam capsunile, le indeparatam coditele apoi le taiem in 4-6 bucati, depinde cat sunt de mari. Le punem intr-o cratita, presaram zaharul, semintele de la pastaia de vanilie si le transferam pe foc. Amestecam in ele usor si le lasam sa fiarba 15 minute. Dupa acest timp dam focul la mic, amidonul il dizolvam cu doua linguri de apa, il turnam peste si invartim. Dupa 1-2 minute umplutura de va ingrosa, o tragem de pe foc si o lasam sa se raceasca.

Aluatul:

Intr-un bol amestecam faina, zaharul, sarea si praful de copt. Incorporam oul, untul rece taiat cubulete si extractul de vanilie. Amestecam bine cu mana pana obtinem un aluat nisipos.

Tapetam o tava de tarta cu hartie de copt, luam 3/4 din aluat si il presam cu mana in tava. Turnam umplutura peste, o nivelam apoi presaram restul de aluat. Ciocolata o taiem cubulete si o punem deasupra. Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana aluatul de deasupra devine auriu.

Cand este gata, o scoatem la racorit apoi servim. Eu am taiat-o cand era calda ca prea bine mirosea si tot imi facea cu ochiul :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune si bezea