Dulceata de mure

de Rocsi in Dulceata / Gem, 29 Aug 2014 | 5187 vizualizari

 

Dupa o mica absenta de postari, am revenit si eu cu o reteta delicioasa pentru iarna, ca sa fiu iertata ca am lipsit. Este pentru prima data cand fac dulceata de mure, desi imi place mult, si pot sa ma laud ca mi-a iesit MINUNATA! Asa ca puteti prelua reteta, eu garantez pentru ea ;)

 

INGREDIENTE

  • 3 kg mure
  • 500 ml apa
  • 1,5 kg zahar
  • 1/2 lamaie mica
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de mure:

Murea o spalam cu apa rece, cu mare grija sa nu o sfaramam si o punem la scurs intr-o sita.

Intr-o oala mai groasa, eu am folosit una de tuci, turnam apa si zaharul.

Punem oala pe aragaz, la foc mic.

Amestecam continuu si cand incepe sa fiarba siropul, il lasam 20 de minute. Amestecati mereu cu o lingura de lemn, altfel riscati sa se zahariseasca.

Dupa acest timp, dam drumul la mure, amestecam usor, si reglam focul mic spre mediu.

Din cand in cand mai amestecam, iar dupa 60 de minute punem lamaia taiata feliute mici.

Mai lasam 5-10 minute pe foc, nu mai mult, si inchidem aragazul.

In borcane mici, spalate si uscate, punem dulceata fierbinte.

Inchidem bine capacele si le invelim intr-o patura pana a doua zi, cand le ducem la loc racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 500 lei
1799.99 lei
1299.99 lei

COMENTARII (24)

MotanLaOale 1

31.08.2014, 17:41

buna buna

Rocsi 1

31.08.2014, 22:41

Multumesc Reisnaor

Rocsi 1

31.08.2014, 22:41

Vladimir multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:29

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

pe 27.10 la 20:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]