Prajitura cu zmeura si frisca

de Rocsi in Prajituri, 8 Sep 2014 | 8102 vizualizari

 

Un dulce aromat si usor de preparat, cam asa este prajitura asta! Nu o aveam in plan, insa cum primul desert l-am ratat putin si vroiam sa ii trimit bunicii ceva dulce, astazi de ziua ei de nume, m-am organizat repede, si cu ce aveam prin frigider am pregatit bunatatea asta!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 60 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 140 gr faina
  • 1 lingura si 1/2 cacao
  • 1 lingurita si 1/2 praf de copt
  • 1 plic ness
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr zmeura
  • 3 linguri rase de zahar
  • 5 linguri apa
  • 1 lingura amidon
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 ml smantana
  • 1 lingura zahar pudra
  • ciocolata pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zmeura si frisca:

Blatul:

Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul, apoi cu uleiul.

Adaugam laptele, praful de copt, ness-ul si extractul de vanilie.

Cernem cacaoa, faina si le incorporam treptat in compozitia de mai sus.

Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda (cu diamentrul de 26 cm am folosit) si turnam compozitia in ea.

Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 minute (facem testul cu scobitoarea).

Cand este gata il scoatem, il desprindem de pe hartia de copt, il intoarcem si il punem tot in tava.

Umplutura:

Zmeura (eu am avut congelata) o punem intr-o cratita cu zaharul si apa.

Le transferam pe foc si cand zmeura s-a decongelat, zaharul s-a topit, incorporam amidonul, pe care il dizolvam cu 2 linguri de apa rece.

Luam jeleul de pe foc si il turnam fierbinte peste blat, apoi lasam sa se raceasca.

Smantana o amestecam cu frisca lichida, zaharul pudra si mixam pana obtinem o spuma.

Punem un strat de frisca peste jeleul racorit, apoi cu un pos ornam.

Deasupra decoram cu ciocolata taiata bucatele si zmeura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina cu caise