Prajitura cu mousse de mere si budinca de vanilie

de Cris2711 in Prajituri, 6 Ian 2013 | 6506 vizualizari

 

Aveam pofta de ceva mai deosebit si m-am hotarat sa fac aceasta prajitura.este foarte delicioasa.

 

INGREDIENTE

Ingredinete pentru aluat:

  • 200 gr. faina
  • 80 gr.unt moale
  • 80 gr.zahar
  • 2 oua
  • jumatate de pliculet de bicarbonat

Ingrediente pentru umplutura

  • 750 gr. mousse de mere sau 1 kg. de mere curatate si rase marunt si stoarse bine de zeama
  • 1 pachet de budinca de vanilie
  • 400 ml lapte pentru budinca(la prajituri pun doar 400 ml,iasa mai consistenta budinca)
  • 3 linguri de zahar
  • un varf de scortisoara

Ingrediente pentru aluatul de Streusel care se orneaza deasupra:

  • 150 gr.faina
  • 60 gr.zahar
  • 80 gr. unt
  • un varf de scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de mere si budinca de vanilie:

Se amesteca toate ingredientele pentru prepararea aluatului.Forma de prajitura se tapeteaza cu unt,apoi se intinde aluatul pe toata suprafata ei .Eu am intins aluatul cu mana,este simplu.Eu am ales varianta de forma rotunda dar se poate prepara si in tava normala de la cuptor.

Mousse de mere se pune intr-o oala si se lasa sa fiarba usor,la foc mic.se adauga si scortisoara.Se pregateste intre timp si budinca de vanilie.

Cand este gata se amesteca mousse cu budinca de vanilie.Apoi se ia de pe foc. 

Se pregateste si aluatul de Streusel(decor deasupra)din ingredientele specificate mai sus.

Cuptorul se incalzeste in prealabil la 180° C.

Crema formata din mousse si budinca se orneaza peste aluat,apoi deasupra se acopera pe toata suprafata cu aluatul de Streusel.

Se introduce la cuptor si se lasa circa o ora pana aluatul de deasupra capata o tenta aurie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

A nu se taia prajitura pana se raceste bine.foarte important!!Altfel nu se intareste crema corespunzator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de mere si budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pandispanul amorezat