Aveam pofta de ceva mai deosebit si m-am hotarat sa fac aceasta prajitura.este foarte delicioasa.
Ingredinete pentru aluat:
Ingrediente pentru umplutura
Ingrediente pentru aluatul de Streusel care se orneaza deasupra:
Se amesteca toate ingredientele pentru prepararea aluatului.Forma de prajitura se tapeteaza cu unt,apoi se intinde aluatul pe toata suprafata ei .Eu am intins aluatul cu mana,este simplu.Eu am ales varianta de forma rotunda dar se poate prepara si in tava normala de la cuptor.
Mousse de mere se pune intr-o oala si se lasa sa fiarba usor,la foc mic.se adauga si scortisoara.Se pregateste intre timp si budinca de vanilie.
Cand este gata se amesteca mousse cu budinca de vanilie.Apoi se ia de pe foc.
Se pregateste si aluatul de Streusel(decor deasupra)din ingredientele specificate mai sus.
Cuptorul se incalzeste in prealabil la 180° C.
Crema formata din mousse si budinca se orneaza peste aluat,apoi deasupra se acopera pe toata suprafata cu aluatul de Streusel.
Se introduce la cuptor si se lasa circa o ora pana aluatul de deasupra capata o tenta aurie.
Pofta buna!
1
A nu se taia prajitura pana se raceste bine.foarte important!!Altfel nu se intareste crema corespunzator.