Tort cu mousse de lamaie

de Laly in Torturi, 2 Mai 2010 | 5408 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta trebuie sa-i multumesc Dorei.Este o reteta racoroasa si usor de preparat.Sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • Blat negresa:
  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 ml ulei
  • 1/cana de apa
  • 250 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • Mousse de lamaie:
  • 500 ml frisca lichida
  • 5 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 300 gr zahar pudra
  • 1-2 cesti zeama de lamaie strecurata
  • 1 lingura rasa coaja de lamaie
  • 2 plicuri gelatina (20 gr)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de lamaie:

Blatul de negresa:

Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu zaharul,apoi se pune uleiul pana se formeaza ca o maioneza dulce.

Se adauga apoi apa,compozitia va deveni usor lichida,dar nu va alarmati.Dupa ce ati pus apa se mai mixeaza circa 2 minute .

Intru-un castron se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt.

Se adauga la compozitia de galbenusuri putin cate putin si se mesteca cu o lingura de jos in sus.

Separat se bat albusurile spuma tare,apoi se adauga in compozitie mestecand tot cu lingura.

Se unge o tava (rotunda,patrata,dreptunghiulara etc) cu un pic de unt si se tapeteaza cu faina.Se toarna aluatul in ea si se da la cuptor la foc moderat.

Se scoate cand scobitoarea iese curata.Se lasa la racit.

Mousse de lamaie:

Se spumeaza galbenusurile cu zahar pana se topeste,iar compozitia se albeste si se umfla.

Se adauga zeama de lamaie (acum fiecare pune cat de acra vrea sa fie crema),cate putin nu toata o data si coaja de lamaie.

Albusurile le batem bine pana sta bat,frisca la fel.

Se amesteca galbenusurile cu frisca ,apoi punem si albusurile.Mestecam cu o lingura cu miscari usoare de jos in sus.

La sfarsit punem gelatina inmuiata in 1 lingura de apa si topita.

Se taie blatul in 2 sau 3 parti.Se adauga blatul si se insiropeaza cu lichior de lamaie (in cazul in care dam si la copii punem sirop de lamaie),crema,blat+sirop,cremablat.Se da la frigider o noapte.

Se orneaza dupa preferinta cu alune macinate sau dupa imaginatia fiecaruia.

                                                            Pofta buna!!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

nadina73 1

02.05.2010, 22:37

felicitari 5 furculite arata super bine,dar sectiune taiata cand?

Laly 1

02.05.2010, 23:00

Gata si o feliuta pentru voi.

Dorothea 1

10.09.2010, 16:44

arata forate fine!!! Ea zim te rog, cu ce este deasupra?? OU cu zahar pudra?? Florile is pe tort?

Mersi mult
Doro

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de iaurt si mousse de Nutella