Rocsi

9

Bucataras
Suprem

Falticeni

Bucataras din 18.12.2009

RETETE1623
PRIETENI297
Retete

Briose cu cirese, crema mascarpone si lime

In Prajituri la 9 Iul 2013

Briosele: Ciresele le spalam, le scoatem samburii si le punem la scurs intr-o sita. Ouale (de la temperatura camerei) le separam, mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si obtinem o crema deschisa la culoare. Albusurile le batem spuma cu praful de sare si le incoporam peste...

Ciorba de gaina cu taitei de casa

In Ciorbe la 8 Iul 2013

Prima data pregatim taiteii: Intr-un bol punem oul, un praf de sare si le amestecam. Adaugam faina treptat pana obtinem un aluat omogen. Presaram faina pe masa de lucru, intindem aluatul intr-o foaie foarte, foarte subtire, apoi taiem taiteii cat dorim de lungi si de lati si ii rasfiram...

Paste cu branza si kaizer

In Paste la 4 Iul 2013

Intr-o oala punem mai multa apa cu putina sare si o asezam pe foc. Cand clocoteste dam drumul pastelor si le fierbem circa 12 minute. Cand sunt gata le scurgem si le lasam sa se racoreasca putin. Branza o amestecam cu untul pana devine o pasta, apoi adaugam ouale, 1 lingura parmezan si...

Prajitura cu visine

In Prajituri la 2 Iul 2013

Visinele fara samburi le punem intr-o sita si le lasam sa se scurga. Untul ( de la temperatura camerei) il mixam cu 3-4 linguri de zahar. Incorporam galbenusurile rand pe rand, apoi zaharul si mixam pana obtinem o crema. Adaugam laptele treptat, praful de copt si zaharul pudra cu pastai de...

Musaca cu dovlecei

In Mancaruri cu carne la 1 Iul 2013

Spalam dovleceii, ii taiem felii potrivit de groase, ii asezam pe un platou si ii presaram cu sare. Cozile de ceapa le spalam si le taiem rondele. Ceapa uscata o curatam, o tocam marunt, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa...

Compot de cirese cu visine

In Sirop / Compot la 27 Iun 2013

Ciresele si visinele le punem intr-un bol si le spalam sub jetul de apa rece, apoi indeparatam coditele. Le punem intr-o sita si le lasam sa se scurga de apa. Borcanele si capacele le spalam bine cu apa fierbinte si detergen de vase, apoi le punem la scurs cu gura in jos pe un prosop curat....

Frigarui de pui cu sote de mazare

In Pui la 25 Iun 2013

Frigaruile: Mai intai marinam carnea sa prinda din toate aromele. Intr-un bol amestecam mustarul, uleiul, vinul, otetul balsamic, boiaua de ardei, busuioc si cimbru uscat. Amestecam bine, punem sare si piper dupa gust, apoi usturoiul pisat. Incorporam toate pana devin ca o pasta mai subtire....

Desert cu spuma de cirese

In Dulciuri la 24 Iun 2013

Spalam ciresele si le lasam sa se scurga de apa. Scoatem samburii cam la 120 de grame, le punem in bleder si le facem piure. Frisca rece o mixam pana devine spuma. Adaugam mascarponele, zaharul pudra si mixam la viteza mica. Aromatizam cu esenta de vanilie si zaharul cu pastai de vanilie....

Drob de ied cu cabanos

In Oaie la 20 Iun 2013

Organele de ied le spalam bine sub jetul de apa, apoi le punem intr-o oala cu apa la fiert. Dupa ce s-au fiert, le scurgem de apa si le lasam la racorit. Limba trebuie curata de pielita ce o are cat este inca calda. Toate organele le trecem prin masina de tocat. Ceapa verde o curatam, o...

Salata cu ton si ulei de masline cu trufe

In Ton la 19 Iun 2013

Tonul il scurgem de ulei si il taiem cuburi mai maricele. Salata o spalam bine sub jetul de apa, o punem intr-o sita la scurs apoi o rupem bucatele mici. Ardeiul rosu si galben il curatam de seminte si il taiem patratele mici. Maslinele le facem rondele. Ceapa o curatam, o spalam si o facem tot...

Pancakes cu cirese

In Dulciuri la 17 Iun 2013

Mixam spuma ouale impreuna cu zaharul, apoi si cu uleiul. Incoporam iaurtul si mixam la viteza mica sa nu ne stropim, branza facuta bucatele cu mana, esenta de rom. Adaugam zaharul cu pastai de vanilie, praful de copt si faina in ploaie, pana obtinem un aluat putin mai gros decat cel de la...

Chifle cu iaurt si susan

In Piine la 14 Iun 2013

Drojdia o amestecam cu zaharul si o lasam 10 minute la odihnit. Intr-un bol punem faina cernuta. Adaugam sarea, uleiul si drojdia, apoi iaurtul, care trebuie sa fie la temperatura camerei, putin cate putin. Framantam bine pentru a se incorpora toate ingredientele. Daca aluatul nu este...

Gulas unguresc cu cartofi noi

In Porc la 13 Iun 2013

Muschiul de porc il spalam, il tamponam cu un servet si il taiem bucati potrivite. Curatam ceapa si o tocam marunt. Ardeiul il curatam de seminte si il facem cubulete. Decojim morcovul, il taiem in doua pe lungime si il facem feliute. Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam carnea si o...

Prajitura marmorata cu cirese

In Prajituri la 11 Iun 2013

Mai intai spalam ciresele si le scoatem samburii. Intr-un bol mixam ouale de la tempetarura camerei impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul si mixam pana obtinem o crema. Incorporam iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt. La final punem faina si mixam la viteza...

Ciorba de ied

In Ciorbe la 8 Iun 2013

Spalam oasele bine sub jetul de apa calda. Intr-o oala punem cam 6 litri de apa, dam drumul oaselor si spumam atunci cand este necesar. Acoperim cu un capac si le lasam sa fiarba cam 30 de minute dupa ce spumam. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Cozile de ceapa le spalam si le taiem...

Socata reteta bunicii

In Bauturi la 7 Iun 2013

Socata reteta bunicii Florile de soc le punem 5 minute intr-un bol cu apa rece sa iese mizeria si gazulitele. Intr-un borcan de 6 litri din sticla punem apa cu zaharul si amestecam pana ce acesta din urma se dizolva complet. Stoarcem sucul de la o lamaie si jumatate si il punem peste...

Prajitura cu branza

In Prajituri la 6 Iun 2013

Aluatul: Intr-un bol punem untul de la temperatura camerei, ouale, zaharul si le mixam. Adaugam zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie, praful de copt, apoi faina treptat. Punem cate putina si framantam usor pana obtinem un aluat nelipicios, usor de modelat. Formam o bila, o...

Tocanita din cotlet de porc cu ceapa verde si rosii

In Porc la 4 Iun 2013

Cotletul il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie si il taiem bucati potrivite. Incingem uleiul intr-o cratita, punem carnea si o rumenim putin pe ambele parti, timp in care ne pregatim legumele. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Ceapa verde o curatam, o spalam si o taiem rondele....

Reteta de preparare a papanasilor cu sos de capsuni

In Dulciuri la 2 Iun 2013

Reteta de preparare a papanasilor Intr-un bol punem branza, ouale, zaharul si le mixam la viteza nu foarte mare. Adaugam grisul, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie si de portocala, praful de copt. Acum incepem sa incorporam faina treptat pana compozitia devine nelipicioasa dar...

Briose cu iaurt si mure

In Prajituri la 29 Mai 2013

Intr-un vas mixam ouale (care trebuie sa fie la temperatura camerei) cu zaharul pana isi dubleaza volumul, iar acesta din urma se topeste. Incorporam usor uleiul, apoi iaurtul. Amestecam 200 gr faina cu praful de copt si bicarbonatul. Il amestecam treptat in compozitia de mai sus, apoi mai...

Coaste de ied in sos de rosii la cuptor

In Oaie la 28 Mai 2013

Coastele le spalam foarte bine sub jetul de apa calda. Curatam usturoiul si il pisam. Intr-un bol punem vinul, sare, piper, boiaua de ardei, cimbrul, usturoiul pisat si feliile de lamaie. Amestecam bine, punem coastele in acest bait si le dam la frigider pentru 2 ore. Dupa acest timp le asezam...

Tort cu crema duo, capsuni si glazura de ciocolata

In Torturi la 26 Mai 2013

Blatul: Separam ouale, galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana se albesc. Incorporam uleiul, esenta de rom, faina, cacaoa si praful de copt. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le incorporam usor in compozitia de galbenusuri. Ungem o tava rotunda cu margarina, o tapetam cu...

Mancare de legume la cuptor cu orez

In Mancaruri de post la 22 Mai 2013

Legumele congelate le lasam la decongelat. Curatam ceapa si o tocam marunt. Morcovul il curatam si il taiem rondele dar cu un dispozitiv zimtat. Rosiile le dam in blender pana devin pasta. Intr-o tigaie incingem uleiul si inabusim ceapa. Adaugam rosiile si lasam sa dea cateva clocote. Pastaile...

Milkshake cu ananas, anason si sorbet de lamaie

In Bauturi la 21 Mai 2013

Incepem cu sorbetul : Intr-un vas punem apa plata cu zaharul si le asezam pe flacara aragazului. Lasam pe foc pana zaharul se topeste, dar sa nu dea in clocot. Tragem siropul deoparte, adaugam sucul de lamaie si dam la congelator. Din 30 in 30 de minute, cu ajutorul telului de la mixerul...

Musuroi de cartita cu zmeura

In Prajituri la 19 Mai 2013

Blatul: Topim untul si il lasam sa fie la temperatura camerei. Ouale le mixam cu zaharul spuma pana isi dubleaza volumul. Incorporam untul topit, apa minerala si zaharul pudra cu pastai de vanilie. Punem faina treptat, praful de copt, apoi cacaoa si mixam la viteza mica pana ingredientele...

Pasca cu smantana

In Prajituri la 16 Mai 2013

Cu o seara inainte pregatim smantana. Intr-un bol turnam cam 1/2 kg faina de porumb. Intr-un prosop curat de bucatarie punem smantana, o strangem ca o bocceluta si o lasam peste noapte sa se scurga, in bucatarie, dar sa nu fie prea cald. Blatul: Intr-un bol punem ouale si le mixam...

Muffins cu vanilie si visine de post

In Prajituri la 14 Mai 2013

Intr-un vas punem apa minerala, uleiul, zaharul vanilat cu pastai de vanilie, zaharul si amestecam cu un tel pana se topeste zaharul. Intr-un bol amestecam faina cernuta, praful de copt, praful de sare. Peste amestecul lichid adaugam treptat amestecul cu faina si invartim pana sunt bine...

Lalele umplute cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2013

Ouale le punem intr-o cratita cu apa si le fierbem 8 minute din momentul in care apa clocoteste. Cand sunt fierte le trecem pe sub jetul de apa si le curatam de coaja. Intr-o cratita punem la fiert putina apa si sfecla taiata bucatele. Cand da in clocot, dam focul la mic si punem ouale...

Cotlet marinat la gratar si garnitura de cartofi cu malai

In Porc la 11 Mai 2013

Cotletul: Spalam feliile de cotlet, le tamponam cu un servet si le batem putin cu ciocanul de snitele. Intr-un bol pregatim marinata: curatam usturoiul si il pisam. Punem mustarul, mierea, usturoiul si le frecam cu uleiul, sare si piper. Adaugam boiaua dulce, cimbrul, busuiocul si la...

Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa

In Prajituri la 10 Mai 2013

Aluatul: Intr-un bol amestecam untul, smantana, zaharul si galbenusul. Adaugam praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, apoi faina treptat pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Formam o bila din el, il invelim in folie alimentara si il dam 20-30 de minute la frigider....

Afisate 961 - 990 din 1623 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Ai, intr-adevar, o mare fixatie: propria-ti persoana. Dac-ar fi dupa tine, chiar si Soarele ar trebui sa se invarta in jurul tau!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 08:49

Covridog cu aluat de casa - Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

pe 09.01 la 15:31

Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.01 la 10:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]