In primul rand toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei!!!
Aluatul:
Drojdia o frecam cu o lingura de zahar si o lasam 10-15 minute la o parte sa creasca. Laptele il facem fierbinte. Punem faina intr-un lighean si presaram sarea. Facem o gaura in mijlocul fainii, punem tot...
Carnea o parlim pe flacara aragazului apoi o spalam bine sub jetul de apa. Intr-un vas punem otetul, 2-3 litri de apa, carnea si o lasam sa stea in acest amestec 1-2 ore.
Intr-o cratita pregatim baitul astfel: punem vinul, zeama de lamaie, oregano, cimbrul, morcovul maruntit, boiaua de ardei,...
Spalam fiecare frunza de salata in parte, o scuturam bine de apa, o tamponam cu un servet si o rupem bucatele cu mana. Rosiile le spalam, indepartam cotorul si le taiem bucati potrivite. Spalam castravetii, ridichiile, le decojim si le taiem felii. Scurgem tofu de zeama si o taiem cubulete mici....
Prunele le punem la scurs intr-o sita iar dedesubt un bol unde sa se lase zeama.
Aluatul:
Intr-un bol punem margarina cubulete, zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul cu pastai de vanilie, sarea si le amestecam cu mana.
Adaugam faina si framantam usor, apoi ca sa se inchege aluatul punem...
Spalam cartofii cu tot cu coaja, morcovii si pastarnacul. Ii punem intr-o cratita cu apa si ii fierbem. Cand sunt bine patrunsi ii scurgem de apa, ii trecem pe sub jetul de apa rece, ii decojim si ii taiem cubulete. Ciupercile le spalam si le fierbem cam 20 de minute. Le scurgem, le lasam sa se...
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Ciupercile le spalam si le taiem feliute.
Rosiile le facem cubulete.
Spalam cotletele, le tamponam cu un servet si le punem intr-o tigaie antiaderanta, incinsa, si le rumenim pe ambele parti.
Punem 1/2 cana cu apa si cand clocoteste dam drumul la ciuperci...
Spalam capsunile si le indepartam coditele.
Intr-un blender punem zmeura congelata, capsunile taiate, mierea, zeama de lamaie, inghetata de vanilie si le mixam in blender pana obtinem un piure spumos.
Turnam cate putin lapte pana milkshake-ul devine cremos.
Il turnam intr-un pahar,...
Intr-un vas am amestecam cu un tel apa minerala, uleiul si zaharul, pana acesta din urma se topeste. Adaugam zaharul cu pastai de vanilie si coaja rasa de lamaie. Incorporam si praful de budinca pana este bine dizolvat. Praful de copt il punem peste faina si incepem sa le punem treptat in vas,...
Copanelele le spalam bine si le tamponam cu un servet de bucatarie. Cartofii ii curatam , ii spalam si ii taiem in 3 felii pe lungime. Ungem un vas termorezistent cu ulei, punem o canita cu apa, asezam feliile de cartofi si le condimentam cu sare, piper si putin oregano uscat. Peste cartofi punem...
Apa minerala o punem intr-un ibric si o asezam pe foc pana devine calduta.
Drojdia o frecam cu 1/2 lingura de zahar, putina apa minerala si o lasam 10 minute sa creasca.
Intr-un bol punem faina (sa fie la temperatura camerei neaparat).
Adaugam coaja rasa de lamaie, de portocala, zaharul,...
Iata cum se prepara Mancare scazuta de fasole boabe, reteta traditionala
Alegem fasolea sa nu aiba mizerie, o spalam in 2-3 ape, apoi o lasam la hidratat, in apa fierbinte, 3-4 ore sau peste noapte.
Dupa acest timp, punem intr-o oala apa la fiert si cand da in clocot dam drumul la fasole si...
Aluatul:
Intr-un bol punem margarina rece taiata cubulete.
Adaugam faina, zaharul, zaharul pudra cu pastai de vanilie, sarea, coaja rasa de lamaie si amestecam cu degetelele pana obtinem un aluat nisipos.
Punem cele 5 linguri de apa si framantam pana aluatul este inchegat bine si formam o...
Copanele le spalam bine, le indepartam tot puful de pe ele.
Pieptul de pui il spala si il taiem bucati potrivite.
Ceapa o curatam si o tocam marunt, morcovul il curatam si il taiem rondele.
Ciupercile le spalam si le facem feliute.
Intr-o tigaie incingem uleiul si rumenim carnea pe ambele...
Aluatul:
Punem faina intr-un bol cu sarea. Drojdia o amestecam cu 1/2 lingurita zahar pana se dizolva si o punem peste faina. Adaugam apa minerala calduta, treptat, si framantam pana obtinem un aluat nelipicios. La final incorporam uleiul si mai framantam putin. Acoperim aluatul si il lasam...
Crema de ciocolata:
Intr-un castron punem putin lapte de soia din cei 500 ml. Adaugam zaharul, amidonul si cacaoa, zaharul cu pastai de vanilie si coaja rasa de lamaie. Cu o lingura amestecam usor pana toate sunt dizolvate bine, iar la final adaugam esenta de rom. Restul de lapte il punem la...
Salam de biscuiti reteta
Biscuitii ii punem intr-un bol si cu ajutorul unui facalet ii batem incet pana raman bucatele micute.Puteti sa ii dati si prin robot dar sa nu ii faceti faina.
Peste biscuiti adaugam nuca macinata, zaharul cu pastai de vanilie, fructele confiate, coaja rasa de...
Foietajul il lasam la dezghetat la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie i il taiem bucati potrivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul il curatam si il taiem rondele. Ciupercile le spalam si le taiem feliute. Rosiile le scoatem din cutie,...
Aluatul:
Apa minerala o incalzim putin.
Intr-un castronel amestecam drojdia cu o lingura de zahar.
Faina o cernem si o punem intr-un bol.
Peste adaugam restul de zahar, uleiul, zeama de lamaie, sarea, zaharul cu pastai de vanilie si coaja rasa de portocala.
Amestecam putin cu mana,...
Ciupercile le spalam, indepartam cozile si le asezam pe un prosopel curat cu gura in jos sa se scurga de apa.
Intr-un castronel batem ouale spuma impreuna cu smanatana.
Casul il facem bucatele intr-o craticioara.
Peste punem amestecul de oua si condimentam cu sare si piper.
Adaugam...
Intr-un vas punem uleiul cu zaharul si le amestecam putin. Turnam apa minerala, laptele de soia si mixam la viteza mica pana ce zaharul se topeste. Incorporam faina treptat, pe care o cernem mai intai. Adaugam esenta de rom, coaja rasa de portocala si anasonul. La final punem cacaoa si mixam...
Bucata de somon o spalam si o tapetam cu un servet de bucatarie.
Intr-un recipient stoarcem zeama de la felia de portocala si de la o feliuta de lamaie. Adaugam uleiul de masline, ierburile aromatice, pudra de chilli si amestecam bine pana obtinem un sosulet.
Presaram putina sare pe ambele...
Piscoturile le-am rupt in doua, le-am pus in robot si le-am macinat. Intr-un bol punem piscoturile macinate, cafeaua, le amestecam si le lasam 10 minute asa.
Mascarponele il mixam impreuna cu zaharul, esenta si zaharul cu pastai de vanilie pana obtinem o crema. Peste piscoturi punem crema de...
Aluat:
Apa minerala o incalzim pana devine calduta. Drojdia o amestecam cu zaharul si o lingura de apa pana se dizolva. Intr-un bol punem faina cernuta. Adaugam sarea, drojdia dizolvata si uleiul. Turnam cate putina apa minerala pana aluatul devine omogem si nelipicios. Il acoperim cu un...
Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt.
Ardeiul rosu il taiem cubulete, iar morcovul il curatam si il facem rondele.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam legumele pregatite si le inabusim 3-4 minute.
Adaugam o cana/o cana si jumatate cu apa si lasam sa fiarba.
Rosiile le tocam...
Intr-un bol mixam untul (de la tamperatura camerei) cu zaharul pudra pana devine o crema, apoi adaugam galbenusurile.
Incorporam faina, praful de copt, nuca de cocos, sarea si amestecam bine.
Mai apoi punem esenta de vanilie, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de portocala.
Spre final...
Blatul:
Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul pana se albesc.
Incorporam treptat uleiul, apoi laptele.
Punem praful de copt, faina in ploaie, apoi cacaoa si mixam la viteza mica.
La final adaugam coaja rasa de portocala.
Ungem o tava detasabila de tort cu unt, tapetam bine cu faina...
Untul il punem intr-un castronel si il topim, apoi il lasam sa se raceasca. Seaparam ouale. Albusurile le batem pana devin o spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc. Peste galbenusuri punem untul topit, laptele si le amestecam usor. Adaugam praful de copt,...
Ouale le batem spuma cu un tel presarand si un praf de sare.
Adaugam uleiul, laptele si apa minerala.
Incorporam faina si amestecam bine sa nu fie cocoloase, iar apoi patrunjelul verde tocat.
Ardeiul rosu il spalam si il taiem cubulete.
Ghebele fierte si scurse bine le taiem bucati...
Aluatul:
Laptele il incalzim putin, cat sa fie caldut. Intr-un castron amestecam drojdia, cu 1 lingura lapte si o lingura zahar, apoi o lasam 10 minute sa creasca.
Ouale le batem spuma cu un praf de sare. Intr-un bol punem faina, peste amestecul de drojdie, ouale batute, coaja rasa de...
Nucile le taiem marunt cu un cutit.
Ouale (de la temperatura camerei) le batem spuma impreuna cu zaharul pana isi dulbeaza volumul.
Punem treptat uleiul si mixam pana devine o crema.
Adaugam laptele, praful de copt, esenta, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de portocala si amestecam...
Cozonac cu nuca, fructe confiate si ciocolata
In primul rand toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei!!! Aluatul: Drojdia o frecam cu o lingura de zahar si o lasam 10-15 minute la o parte sa creasca. Laptele il facem fierbinte. Punem faina intr-un lighean si presaram sarea. Facem o gaura in mijlocul fainii, punem tot...
Pulpe de ied la cuptor
Carnea o parlim pe flacara aragazului apoi o spalam bine sub jetul de apa. Intr-un vas punem otetul, 2-3 litri de apa, carnea si o lasam sa stea in acest amestec 1-2 ore. Intr-o cratita pregatim baitul astfel: punem vinul, zeama de lamaie, oregano, cimbrul, morcovul maruntit, boiaua de ardei,...
Salata cu tofu
Spalam fiecare frunza de salata in parte, o scuturam bine de apa, o tamponam cu un servet si o rupem bucatele cu mana. Rosiile le spalam, indepartam cotorul si le taiem bucati potrivite. Spalam castravetii, ridichiile, le decojim si le taiem felii. Scurgem tofu de zeama si o taiem cubulete mici....
Tarta cu prune, visine si crumble
Prunele le punem la scurs intr-o sita iar dedesubt un bol unde sa se lase zeama. Aluatul: Intr-un bol punem margarina cubulete, zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul cu pastai de vanilie, sarea si le amestecam cu mana. Adaugam faina si framantam usor, apoi ca sa se inchege aluatul punem...
Salata Boeuf de post cu ciuperci
Spalam cartofii cu tot cu coaja, morcovii si pastarnacul. Ii punem intr-o cratita cu apa si ii fierbem. Cand sunt bine patrunsi ii scurgem de apa, ii trecem pe sub jetul de apa rece, ii decojim si ii taiem cubulete. Ciupercile le spalam si le fierbem cam 20 de minute. Le scurgem, le lasam sa se...
Cotlet de porc cu ciuperci si rosii in sos de vin
Curatam ceapa si o tocam marunt. Ciupercile le spalam si le taiem feliute. Rosiile le facem cubulete. Spalam cotletele, le tamponam cu un servet si le punem intr-o tigaie antiaderanta, incinsa, si le rumenim pe ambele parti. Punem 1/2 cana cu apa si cand clocoteste dam drumul la ciuperci...
Milkshake cu zmeura, capsuni si inghetata
Spalam capsunile si le indepartam coditele. Intr-un blender punem zmeura congelata, capsunile taiate, mierea, zeama de lamaie, inghetata de vanilie si le mixam in blender pana obtinem un piure spumos. Turnam cate putin lapte pana milkshake-ul devine cremos. Il turnam intr-un pahar,...
Pancakes vanilate de post
Intr-un vas am amestecam cu un tel apa minerala, uleiul si zaharul, pana acesta din urma se topeste. Adaugam zaharul cu pastai de vanilie si coaja rasa de lamaie. Incorporam si praful de budinca pana este bine dizolvat. Praful de copt il punem peste faina si incepem sa le punem treptat in vas,...
Copanele de pui cu cartofi in sos de mustar
Copanelele le spalam bine si le tamponam cu un servet de bucatarie. Cartofii ii curatam , ii spalam si ii taiem in 3 felii pe lungime. Ungem un vas termorezistent cu ulei, punem o canita cu apa, asezam feliile de cartofi si le condimentam cu sare, piper si putin oregano uscat. Peste cartofi punem...
Gogosi cu bere(de post )
Apa minerala o punem intr-un ibric si o asezam pe foc pana devine calduta. Drojdia o frecam cu 1/2 lingura de zahar, putina apa minerala si o lasam 10 minute sa creasca. Intr-un bol punem faina (sa fie la temperatura camerei neaparat). Adaugam coaja rasa de lamaie, de portocala, zaharul,...
Mancare scazuta de fasole boabe, reteta traditionala
Iata cum se prepara Mancare scazuta de fasole boabe, reteta traditionala Alegem fasolea sa nu aiba mizerie, o spalam in 2-3 ape, apoi o lasam la hidratat, in apa fierbinte, 3-4 ore sau peste noapte. Dupa acest timp, punem intr-o oala apa la fiert si cand da in clocot dam drumul la fasole si...
Tarta rustica cu prune si nuci
Aluatul: Intr-un bol punem margarina rece taiata cubulete. Adaugam faina, zaharul, zaharul pudra cu pastai de vanilie, sarea, coaja rasa de lamaie si amestecam cu degetelele pana obtinem un aluat nisipos. Punem cele 5 linguri de apa si framantam pana aluatul este inchegat bine si formam o...
Ciulama cu pui si ciuperci
Copanele le spalam bine, le indepartam tot puful de pe ele. Pieptul de pui il spala si il taiem bucati potrivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt, morcovul il curatam si il taiem rondele. Ciupercile le spalam si le facem feliute. Intr-o tigaie incingem uleiul si rumenim carnea pe ambele...
Placinta cu ciuperci si spanac
Aluatul: Punem faina intr-un bol cu sarea. Drojdia o amestecam cu 1/2 lingurita zahar pana se dizolva si o punem peste faina. Adaugam apa minerala calduta, treptat, si framantam pana obtinem un aluat nelipicios. La final incorporam uleiul si mai framantam putin. Acoperim aluatul si il lasam...
Crema de ciocolata cu capsuni (de post)
Crema de ciocolata: Intr-un castron punem putin lapte de soia din cei 500 ml. Adaugam zaharul, amidonul si cacaoa, zaharul cu pastai de vanilie si coaja rasa de lamaie. Cu o lingura amestecam usor pana toate sunt dizolvate bine, iar la final adaugam esenta de rom. Restul de lapte il punem la...
Salam de biscuiti reteta cu nuca de post
Salam de biscuiti reteta Biscuitii ii punem intr-un bol si cu ajutorul unui facalet ii batem incet pana raman bucatele micute.Puteti sa ii dati si prin robot dar sa nu ii faceti faina. Peste biscuiti adaugam nuca macinata, zaharul cu pastai de vanilie, fructele confiate, coaja rasa de...
Mancare de pui cu ciuperci sub capac de foietaj
Foietajul il lasam la dezghetat la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie i il taiem bucati potrivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul il curatam si il taiem rondele. Ciupercile le spalam si le taiem feliute. Rosiile le scoatem din cutie,...
Cornuri cu sos de fructe de padure
Aluatul: Apa minerala o incalzim putin. Intr-un castronel amestecam drojdia cu o lingura de zahar. Faina o cernem si o punem intr-un bol. Peste adaugam restul de zahar, uleiul, zeama de lamaie, sarea, zaharul cu pastai de vanilie si coaja rasa de portocala. Amestecam putin cu mana,...
Ciuperci umplute cu branza
Ciupercile le spalam, indepartam cozile si le asezam pe un prosopel curat cu gura in jos sa se scurga de apa. Intr-un castronel batem ouale spuma impreuna cu smanatana. Casul il facem bucatele intr-o craticioara. Peste punem amestecul de oua si condimentam cu sare si piper. Adaugam...
Chec cu cacao de post
Intr-un vas punem uleiul cu zaharul si le amestecam putin. Turnam apa minerala, laptele de soia si mixam la viteza mica pana ce zaharul se topeste. Incorporam faina treptat, pe care o cernem mai intai. Adaugam esenta de rom, coaja rasa de portocala si anasonul. La final punem cacaoa si mixam...
Somon aromatizat la gratar cu garnitura de orez
Bucata de somon o spalam si o tapetam cu un servet de bucatarie. Intr-un recipient stoarcem zeama de la felia de portocala si de la o feliuta de lamaie. Adaugam uleiul de masline, ierburile aromatice, pudra de chilli si amestecam bine pana obtinem un sosulet. Presaram putina sare pe ambele...
Praline Tiramisu
Piscoturile le-am rupt in doua, le-am pus in robot si le-am macinat. Intr-un bol punem piscoturile macinate, cafeaua, le amestecam si le lasam 10 minute asa. Mascarponele il mixam impreuna cu zaharul, esenta si zaharul cu pastai de vanilie pana obtinem o crema. Peste piscoturi punem crema de...
Pizza de post cu tofu
Aluat: Apa minerala o incalzim pana devine calduta. Drojdia o amestecam cu zaharul si o lingura de apa pana se dizolva. Intr-un bol punem faina cernuta. Adaugam sarea, drojdia dizolvata si uleiul. Turnam cate putina apa minerala pana aluatul devine omogem si nelipicios. Il acoperim cu un...
Mancare de ciuperci in sos de rosii cu cartofi
Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Ardeiul rosu il taiem cubulete, iar morcovul il curatam si il facem rondele. Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam legumele pregatite si le inabusim 3-4 minute. Adaugam o cana/o cana si jumatate cu apa si lasam sa fiarba. Rosiile le tocam...
Fursecuri cu unt si cocos
Intr-un bol mixam untul (de la tamperatura camerei) cu zaharul pudra pana devine o crema, apoi adaugam galbenusurile. Incorporam faina, praful de copt, nuca de cocos, sarea si amestecam bine. Mai apoi punem esenta de vanilie, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de portocala. Spre final...
Tort cu crema de vanilie, capsuni si visine
Blatul: Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul pana se albesc. Incorporam treptat uleiul, apoi laptele. Punem praful de copt, faina in ploaie, apoi cacaoa si mixam la viteza mica. La final adaugam coaja rasa de portocala. Ungem o tava detasabila de tort cu unt, tapetam bine cu faina...
Pancakes cu dulceata de mure
Untul il punem intr-un castronel si il topim, apoi il lasam sa se raceasca. Seaparam ouale. Albusurile le batem pana devin o spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc. Peste galbenusuri punem untul topit, laptele si le amestecam usor. Adaugam praful de copt,...
Briose aperitiv
Ouale le batem spuma cu un tel presarand si un praf de sare. Adaugam uleiul, laptele si apa minerala. Incorporam faina si amestecam bine sa nu fie cocoloase, iar apoi patrunjelul verde tocat. Ardeiul rosu il spalam si il taiem cubulete. Ghebele fierte si scurse bine le taiem bucati...
Sfintisori
Aluatul: Laptele il incalzim putin, cat sa fie caldut. Intr-un castron amestecam drojdia, cu 1 lingura lapte si o lingura zahar, apoi o lasam 10 minute sa creasca. Ouale le batem spuma cu un praf de sare. Intr-un bol punem faina, peste amestecul de drojdie, ouale batute, coaja rasa de...
Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca
Nucile le taiem marunt cu un cutit. Ouale (de la temperatura camerei) le batem spuma impreuna cu zaharul pana isi dulbeaza volumul. Punem treptat uleiul si mixam pana devine o crema. Adaugam laptele, praful de copt, esenta, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de portocala si amestecam...