Ciorba de sfecla cu costita afumata

de Rocsi in Ciorbe, 27 Iul 2013 | 13965 vizualizari

 

Indiferent de anotimp la noi in frigider este saptamanal ciorba, de legume, de pui, de sfecla, nu conteaza, dar ciorba sa fie. De data acesta am ales o ciorba de sfecla, cu cartofi, putina afumatura si a iesit foarte buna. Va invit la o portie fie rece, fie calda, cu smantana, cu ardei iute...E dupa cum doriti!

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi maricei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei kapia
  • 1/2 ardei galben
  • 2 sfecle
  • patrunjel verde
  • 2 rosii
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • o costita afumata
  • sare
  • piper
  • bors pentru acrit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de sfecla cu costita afumata:

Spalam sflecla, o punem intr-o oala cu apa si o punem la fiert. Cand este bine patrunsa, scurgem apa, o lasam sa se raceasca, o decojim si o trecem prin razatoarea cu ochiuri mari. Costita o trecem pe sub un jet de apa rece, pentru ca mai pun doamnele de la magazin mana pe ea, apoi o taiem bucati.

Intr-o oala punem 6-7 litri de apa, costita si transferam pe foc. Cand incepe sa fiarba luam spuma, in caz ca se formeaza, apoi acoperim cu un capac si lasam la foc potrivit. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi maricele. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ardeiul kapia, galben ii curatam de seminte si ii taiem bucatele mici. Rosiile le decojim si le tocam. Incercam costita si cand este fiarta mai bine de jumatate adaugam cartofii, ceapa, morcovul si ardeii. Fierbem 10 minute, adaugam rosiile, pasta de gogosari si patrunjel verde tocat. Cand sunt fierte toate legumele punem sfecla rasa, dam gust cu sare si piper. La urma acrim cu bors, dupa gust, pe care il fierbem separat intr-un ibric. Mai dam cateva clocote la ciorba apoi inchidem aragazul.

Sa aveti pofta dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de sfecla cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de sfecla rosie