Imi era dor sa mananc ceva dulce cu branza si cum aveam in congelator niste branza am zis sa pregatesc ceva. Am vazut acum ceva timp la Simona's World acesta placinta si mi-a placut tare mult, asa ca a fost momentul potrivit sa o prepar. O super bunatate, foarte, foarte apreciata si de musafiri.
Pentru aluat:
Umplutura:
Aluatul:
Laptele il punem si il incalzim putin.
Untul il topim si il lasam sa se raceasca.
Oul il mixam cu uleiul, zaharul, sarea, zaharul cu pastai de vanilie si laptele.
Peste amestecul cu ou adaugam putina faina amestecata cu drojdia uscata, apoi putin unt topit, iar faina, iar unt si tot asa pana terminam aceste ingrediente, coaja rasa de lamaie si obtinem un aluat omogen.
Framantam bine, acoperim bolul cu un prosop curat si lasam aluatul sa isi dubleze volumul.
Este de preferat sa stea la loc cald ferit de curent.
Umplutura:
Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul.
Intr-un bol punem branza sfaramata cu mana, apoi amestecul de oua cu zahar.
Aromatizam cu esenta de rom, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat iar la final stafidele.
Aluatul dospit il impartim in doua.
Presaram faina pe masa de lucru si intindem prima foaie cu sucitorul.
Ungem o tava mare de aragaz cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam prima foaie.
O intepam cu furculita din loc in loc, punem umplutura, o nivelam, iar deasupra venim cu a 2 a doua foaie.
Batem un ou si cu un penson ungem prajitura.
O bagam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 40-50 de minute pana se rumeneste frumos.
O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca si o pudram cu zahar.
Pofta buna!
Multumesc pentru reteta Simona!!! Este delicioasa!