Tocanita de porc cu ceapa

de Rocsi in Porc, 11 Iul 2013 | 4343 vizualizari

 

Este o mancare ce ne place foarte mult desi o pregatim rar acum fata de atunci cand eram copii si ii ceream mamei cam des sa ne-o prepare. Merge bine cu o mamaliguta, dar eu cum nu sunt adepta ei va las doar tocanita si puneti voi de o mamaliga bine?

 

INGREDIENTE

  • 1.2 kg pulpa de porc degresata
  • 8-10 cepe
  • 250 gr rosii in suc propriu
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 3 linguri ulei
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
  • 2 catei de usturoi optional
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de porc cu ceapa:

Pulpa de porc o spalam, o tamponam cu un servet si o taiem bucatele potrivite. Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt.

Intr-o cratita incingem uleiul si dam drumul bucatilor de carne. Le rumenim pe ambele parti apoi acoperim bine cu apa. Cu paleta strangem spuma formata, punem un capac si lasam sa fiarba cam pe jumatate carnea. Adaugam ceapa, condimentam cu sare si piper dupa gust (daca este nevoie mai adaugam apa dar fierbinte). Rosiile le tocam si cand este bine patrunsa si ceapa le incorporam in mancare. Lasam sa mai fiarba putin si o scadem atat cat dorim noi, adaugam pasta de tomate, boiaua de ardei.

Ii mai dam 3-4 clocote si inchidem aragazul. Deasupra tocanitei presaram marar verde tocat marunt si 2 catei de usturoi (asta doar daca va place) taiati marunt. Amestecam usor si lasam 5 minute acoperita oala.

Acum va urez pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Rocsi 1

14.07.2013, 21:20

Multumesc mult Laura

Rocsi 1

14.07.2013, 21:20

E bine asa Caroline

Rocsi 1

14.07.2013, 21:21

Multumesc Daria

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocana de ceapa cu carne de porc