Chifle cu iaurt si susan

de Rocsi in Piine, 14 Iun 2013 | 5510 vizualizari

 

Astazi va aduc niste chifle pufoase si foarte bune care, nu stiu de ce, dar cred ca o sa va placa mult si voua daca le pregatiti. Cu aceasta reteta particip la Proiectul "Dulce Romanie" gazda fiind Simona si chiar nu puteam sa o refuz pentru ca imi este o fata draga.

 

INGREDIENTE

  • 550 gr faina
  • 300 gr iaurt natural
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingrita zahar
  • 4-5 linguri lapte ( asta in caz ca nu obtinem consistenta dorita la aluat dupa ce punem iaurtul)
  • 30 gr drojdie
  • 1 ou
  • susan
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu iaurt si susan:

Drojdia o amestecam cu zaharul si o lasam 10 minute la odihnit.
Intr-un bol punem faina cernuta.
Adaugam sarea, uleiul si drojdia, apoi iaurtul, care trebuie sa fie la temperatura camerei, putin cate putin.
Framantam bine pentru a se incorpora toate ingredientele.
Daca aluatul nu este suficient de elastic punem putin lapte, la mine a fost nevoie de 3 linguri, mai framantam cam 5 minute iar cand aluatul a devenit nelipicios si usor de lucrat il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit intr-un loc cald.

Dupa ce a crescut suficient, rasturnam aluatul pe masa si rupem 8 bucati egale.
Formam niste bile si le asezam intr-o tava cu hartie de copt.
Le lasam 15-20 de minute sa creasca, apoi batem oul spuma si cu ajutorul unui penson le ungem.
Deasupra presaram susan.

Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 35-40 de minute maxim.
Deasupra vor prinde o culoare rumena frumoasa si atunci trebuie sa le scotem ca sunt gata.

Le lasam la racorit si putem servi.
Pot inlocui painea, pot fi servite cu o cana de lapte, ceai si cu ce va mai place. Eu va las un castron cu iaurt pregatit in casa langa aceste chifle!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu iaurt si susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (58)

Rocsi 1

16.06.2013, 11:41

Getix ma bucur ca iti plac

bucatarie_marocana 1

17.06.2013, 17:16

imi place

Rocsi 1

17.06.2013, 18:54

Multumesc Amina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle pufoase