Ciorba de gaina cu taitei de casa

de Rocsi in Ciorbe, 8 Iul 2013 | 19994 vizualizari

 

O ciorbita foarte buna, plina de gust, legume proaspete, taitei de casa..Ce sa mai zic, o minunatie..Doritori sunt??? Va poftesc la masa...

 

INGREDIENTE

  • 1 gaina de tara
  • 1 rosie mare
  • 1 morcov
  • 3 foi de ceapa verde
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei kapia
  • 1 ceapa
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • bors pentru acrit

Pentru taitei:

  • 1 ou
  • sare
  • faina alba
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de gaina cu taitei de casa:

Prima data pregatim taiteii:
Intr-un bol punem oul, un praf de sare si le amestecam.
Adaugam faina treptat pana obtinem un aluat omogen.
Presaram faina pe masa de lucru, intindem aluatul intr-o foaie foarte, foarte subtire, apoi taiem taiteii cat dorim de lungi si de lati si ii rasfiram pe masa sa se usuce putin.

Gaina o parlim putin pe flacara aragazului pentru a se curata mai bine de puf si alte cele.
O spalam bine, apoi o portionam.
Intr-o oala mai mare punem apa, bucatile de carne, le punem pe foc, acoperim oala.
Spumam cu o paleta cat este necesar si lasam pana este destul de bine patrunsa.
Eu am fiert gaina cu o seara inainte in oala sub presiune timp de 40 de minute din momentul in care a inceput sa clocoteasca.
Ardeiul kapia si cel galben il curatam de seminte si il taiem cubulete.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Morcovul il decojim apoi il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Foile de ceapa verde le facem rondele, iar rosia o decojim si o taiem bucati potrivite.
Incercam carnea cu o furculita si cand consideram ca este suficient de fiarta adaugam ardeii, ceapa si morcovul.
Lasam sa fiarba cam 15 minute, punem rosiile, foile de ceapa verde si 1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt.
Condimentam cu sare, piper, incorporam pasta de gogosari si fierbem pana sunt si legumele patrunse.
Separat punem niste bors la clocotit, turnam peste ciorba in functie de cat dorim sa fie de acra.
Cand ciorba clocoteste iar, punem taiteii usor, amestecam sa nu se lipeasca intre ei si acum lasam la foc potrivit pana ce acestia sunt fierti.

Tragem ciorba de pe foc, iar deasupra presaram patrunjle verde tocat.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gaina cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (61)

Rocsi 1

17.07.2015, 21:13

Buna Zebra. Eu pasta de gogosari am avut facuta in casa, nu stiu daca gasesti la supermarket, dar poti renunta la ea daca nu ai. Cat despre firele de ceapa verde, la noi in zona li se zic foi de ceapa verde, de asta am zis asa, dar sunt cozile de ceapa verde sau fire, cum vrei sa le zici

Ancutsa 1

03.06.2018, 10:34

Ce ciorbita gustoasa!

Rocsi 1

04.06.2018, 10:25

Ancutsa, iti multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de porc cu zeama de varza si taitei de casa