O ciorbita foarte buna, plina de gust, legume proaspete, taitei de casa..Ce sa mai zic, o minunatie..Doritori sunt??? Va poftesc la masa...
Pentru taitei:
Prima data pregatim taiteii:
Intr-un bol punem oul, un praf de sare si le amestecam.
Adaugam faina treptat pana obtinem un aluat omogen.
Presaram faina pe masa de lucru, intindem aluatul intr-o foaie foarte, foarte subtire, apoi taiem taiteii cat dorim de lungi si de lati si ii rasfiram pe masa sa se usuce putin.
Gaina o parlim putin pe flacara aragazului pentru a se curata mai bine de puf si alte cele.
O spalam bine, apoi o portionam.
Intr-o oala mai mare punem apa, bucatile de carne, le punem pe foc, acoperim oala.
Spumam cu o paleta cat este necesar si lasam pana este destul de bine patrunsa.
Eu am fiert gaina cu o seara inainte in oala sub presiune timp de 40 de minute din momentul in care a inceput sa clocoteasca.
Ardeiul kapia si cel galben il curatam de seminte si il taiem cubulete.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Morcovul il decojim apoi il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Foile de ceapa verde le facem rondele, iar rosia o decojim si o taiem bucati potrivite.
Incercam carnea cu o furculita si cand consideram ca este suficient de fiarta adaugam ardeii, ceapa si morcovul.
Lasam sa fiarba cam 15 minute, punem rosiile, foile de ceapa verde si 1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt.
Condimentam cu sare, piper, incorporam pasta de gogosari si fierbem pana sunt si legumele patrunse.
Separat punem niste bors la clocotit, turnam peste ciorba in functie de cat dorim sa fie de acra.
Cand ciorba clocoteste iar, punem taiteii usor, amestecam sa nu se lipeasca intre ei si acum lasam la foc potrivit pana ce acestia sunt fierti.
Tragem ciorba de pe foc, iar deasupra presaram patrunjle verde tocat.
Pofta buna!