Prajitura cu nuci si prune

de Rocsi in Prajituri, 3 Aug 2013 | 11642 vizualizari

 

O prajitura atat, dar atat de buna ca repede mai dispare din farfurie...Multumesc bucataras Merisor pentru reteta! Ea a facut cu zahar caramelizat insa eu am ales sa fac fara caramel!

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 10 linguri zahar + 3 linguri
  • 3 linguri ulei
  • 160 gr unt + 1 cub de unt
  • 13-14 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 cana miez de nuca
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 kg prune
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci si prune:

Punem untul intr-un bol si il topim.
Separam ouale, mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul treptat si le batem pana nu se mai desprind de pe bol.
Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi uleiul, untul topit dar racit inainte.
Amestecam bine, adaugam esenta, coaja rasa de lamaie, praful de copt.

La final dam drumul fainii in ploaie si amestecam usor, de preferat cu un tel.
Miezul de nuca il prajim putin apoi il taiem bucatele.
Ungem o tava cu unt si o tapetam cu hartie de copt.
Peste hartie ungem cu acel cub de unt si asezam miezul de nuca.
Spalam prunele, le taiem pe jumatate si le punem peste nuci cu taietura in jos.
Presaram cele 3 linguri de zahar, zaharul vanilat, apoi turnam compozitia.

O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumeneste (cam 40 de minute dureaza).

Facem testul cu scobitoarea si cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca, apoi o rasturnam pe un platou.
Daca faceti cu zahar caramelizat o rasturnati calda, altfel nu o sa mai reusiti.
O pudram cu zahar si este gata pentru servit!
Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci si prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Rocsi 1

22.10.2013, 19:52

Anky se face usor si este foarte buna

LiviaOana 1

22.09.2014, 16:47

Draga mea, poti specifica, te rog, dimensiunea tavii pe care ai folosit-o?

Rocsi 1

22.09.2014, 21:32

Buna Livia. E o tava de 24/37 cm.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu fructe si mascarpone