Cocosul il parlim putin la flacara aragazului sa indepartam eventualul puf care a mai ramas pe el dupa ce a fost curatat.
Il spalam bine apoi il transam.
Intr-o oala punem ceva mai multa apa, carnea si cand clocoteste adunam spuma ce o formeaza deasupra.
Spumam de mai multe ori, eu am...
Intr-un bol punem apa minerala, sarea, zaharul, uleiul si le amestecam cu un tel.
Incorporam faina cernuta, treptat, apoi stingem praful de copt cu zeama de lamaie si il punem in comcpozitie.
Spalam merele, le decojim si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Le adaugam peste aluat, apoi...
Aluatul:
Frecam drojdia cu zaharul. Intr-un bol punem faina cernuta, drojdia, sarea. Amestecam cu mana, apoi turnam apa minerala dar calduta, treptat, si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. La final punem uleiul, mai framantam 2-3 minute, acoperim bolul cu un prosop...
Curatam dovlecelul si il taiem bucati mai maricele, ciupercile le spalam si le feliem. Morcovul il curatam si il facem julienne, ceapa o curatam si o tocam, iar rosia o decojim si o taiem bucati mai mari. Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa, morcovul si le inabusim 2-3 minute. Punem...
Spalam pulpa de porc, o tamponam cu un servet de bucatarie apoi o taiem bucati potrivite. Cartofii ii curatam si ii taiem in sferturi, ceapa o curatam si o tocam marunt. Rosiile le facem cubulete, iar morcovul il curatam si il taiem rondele.
Intr-o cratita incingem uleiul, punem bucatile de...
Curatam urzicile de eventualele mizerii, apoi le spalam bine sub jetul de apa si le punem la scurs.
Curatam ceapa si o tocam, morcovul il curatam si il dam pe razatoarea mare.
Ardeiul rosu il facem cubulete, la fel si rosiile decojite.
Intr-o oala punem uleiul la incins, adaugam legumele...
Aluatul:
Topim margarina, iar laptele il punem pe foc pana devine caldut. Frecam drojdia cu o lingura de zahar, punem 2 linguri lapte de soia, 1 lingura de faina, amestecam bine si lasam 10 minute la loc ferit de curent. Intr-un bol cernem faina. Peste adaugam zaharul, margarina topita,...
Intr-un bol punem faina, pe care mai intai o cernem, zaharul, cacaoa, nuca macinata, praful de sare si le amestecam.
Adaugam apa, uleiul, gemul de capsuni si le incorporam bine.
Stingem bicarbonatul cu putina zeama de lamaie, il punem in compozitia de mai sus si la final coaja confiata de...
Intr-o oala punem apa la fiert cu un praf de sare.
Cand clocoteste punem ravioli, le lasam sa fiarba cat este necesar, apoi le scurgem de apa, adaugam uleiul de masline si le lasam sa se racoreasca.
Maslinele le taiem rondele, iar ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem bucati...
Aluatul: Drojdia o frecam cu o lingura de zahar, iar apa o punem intr-un ibric pe foc pana devine calduta. Cernem faina intr-un bol, presaram sarea, restul de zahar, zaharul cu pastai de vanilie, drojdia si le amestecam usor cu mana. Adaugam coaja rasa de portocala, apa treptat si framantam...
Cum se prepara Prajitura cu mere si bezea, o reteta delicioasa
Umplutura:
Spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ungem o tigaie antiaderenta cu ulei si punem merele pe care le stoarcem intre maini.
Adaugam zaharul si lasam merele pe...
Painea:
Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia si amestecam. Turnam apa cate putin si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. La final punem uleiul si mai framantam 2-3 minute. Acoperim vasul, il dam la loc cald si lasam la...
Blatul:
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul. Incorporam galbenusurile, praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, iar la sarsit faina pe care o cernem inainte. Ungem o tava detasabila cu unt, o tapetam cu faina si turnam compozitia in ea. O introducem in cuptorul incins...
Aluatul:
Drojdia o frecam cu zaharul, iar apa o punem pe foc sa devina calduta. Intr-un bol punem faina, un praf de sare, drojdia si incepem sa framantam. Turnam apa treptat, iar cand obtinem un aluat elastic si nelipicios nu mai punem. La final adaugam uleiul si mai framantam 2-3 minute....
Curatam telina, o taiem bucatele mici. Ceapa o curatam si o tocam, iar morcovul il decojim, il taiem in jumatate pe lungime apoi rondele. Dovlecelul il curatam de coaja, il taiem bucati potrivite, ciupercile le spalam si le facem felii, iar rosiile decojite le taiem marunt.
Intr-o...
Miezul de nuca il tocam marunt cu un cutit.
Intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu hartie de copt punem nuca si o nivelam ( am folosit o tava de 24 pe 37).
Blatul:
Batem toate albusurile spuma, inclusiv cel de la oul ingreg, adaugam un praf de sare, zaharul treptat, galbenusul si...
Curatam ceapa si o tocam. Morcovul il decojim, il taiem in doua pe lungime apoi il facem rondele. Rosia o curatam de pielita, o tocam, ciupercile le spalam, le taiem marunt, iar ardeiul kapia il curatam de seminte si il facem cubulete. Pastaile le taiem bucati potrivite, iar rosiile decojite le...
Dizolvam drojdia cu zaharul, adaugam 3 linguri lapte, 1 lingura faina si lasam 10 minute sa stea la loc cald, sa cresca putin.
Untul il topim, il lasam sa se raceasca, iar laptele il facem caldut.
Punem faina intr-un bol, presaram putina sare iar in mijloc facem o gaura unde rasturnam...
Rupem ciocolata bucatele, o topim pe baie de aburi apoi o lasam sa se raceasca. Mixam ouale spuma impreuna cu zaharul, praful de sare, adaugam coaja rasa de portocala, untul de la temperatura camerei si le amestecam bine. Incorporam usor ciocolata topita, faina impreuna cu praful de copt....
Aluatul:
Laptele il punem pe foc pana devine caldut. Drojdia o dizolvam cu o lingura de zahar, 2-3 linguri lapte, o lingura faina, le amestecam bine si lasam sa stea 10 minute intr-un loc cald. Untul il topim si il lasam sa se raceaca. Faina o punem intr-un bol, peste adaugam drojdia, ouale,...
Prima data pregatim mamaliga:
Punem apa la fiert cu sare si o lingura de malai. Cand da in clocot turnam malai in ploaie, amestecam continuu cu un tel, lasam sa fiarba bine apoi o luam de pe foc. Mamaliga trebuie sa fie mai moale.
Ungem un vas de ceramica cu unt. Punem un strat de...
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare apoi cu zaharul pana obtinem o bezea.
Stingem praful de copt cu zeama de lamaie, il punem peste albusuri, apoi incorporam faina cernuta, zaharul cu pastai de vanilie si coaja rasa de lamaie cu ajutorul unei palete de silicon.
Galbenusurile le...
Curatam ceapa mai mare, o tocam, iar ciupercile le scurgem de zeama si le spalam. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ceapa, ciupercile si le inabusim putin. Presaram peste ele sare, piper si cand sunt gata tragem tigaia de pe foc.
Morcovul il curatam apoi il fierbem 5 minute. Ardeiul rosu...
Mai intai punem prunele la decongelat intr-o sita.
Aluatul:
Intr-un bol punem untul, nuca macinata, praful de sare, zaharul si le mixam pana obtinem o crema. Adaugam coaja rasa de lamaie, zaharul cu pastai de vanilie. Cernem faina si o incorporam treptat pana obtinem un aluat omogen si...
Intr-un bol punem untura, oul, zaharul si cel pudra cu pastai de vanilie. Mixam usor pana obtinem o crema, adaugam nuca macinata, coaja rasa de portocala si praful de copt. Cernem faina, incorporam cam 200 de gr, apoi punem nesquik-ul. Mai presaram faina treptat, amestecam cu mana de acum, pana...
Briosele:
Ouale le mixam spuma impreuna cu zahar cu pastai si zaharul pana ce, acesta din urma, se topeste. Punem uleiul in fir subtire, laptele si cafeaua rece.
Amestecam 300 gr faina cu praful de copt, adaugam treptat peste compozitia de mai sus pana obtinem consistenta unui aluat de...
Intr-o cratita punem apa la fiert cu un praf de sare si cand clocoteste dam drumul pastelor. Le lasam sa fiarba cam 12 minute, apoi le rasturnam intr-o sita sa se scurga de apa.
Branza o mixam impreuna cu ouale si smantana pana obtinem o crema. Dam cascavalul pe razatoarea mica, il punem...
Ghebele le punem in apa rece la desarat. Curatam ceapa si o tocam. Morcovul il decojim apoi il taiem julien. Ardeiul rosu il facem cuburi, la fel si rosiile decojite. Dupa ce ghebele au stat la desarat, le scurgem de apa si le taiem bucati potrivite.
Intr-o oala punem circa 4-5 litri de apa....
Blatul:
Ouale (de la temperatura camerei) le mixam impreuna cu un praf de sare, zaharul pe care il punem treptat.
Adaugam faina, praful de copt, pesmetul si le incorporam.
La final punem praful de colorant rosu. Impartim compozitia in 3 parti egale.
Ungem o tava, cu diametrul de 26...
Ouale le mixam spuma impreuna cu un praf de sare. Incorporam uleiul apoi iaurtul. Branzeturile le dam toate pe razatoare. Adaugam parmezanul cu cascavalul, apoi casul de oaie si telemeaua de vaca. Faina o cernem, o turnam in compozitia de mai sus impreuna cu praful de copt si un varf de cutit cu...
Bors de cocos
Cocosul il parlim putin la flacara aragazului sa indepartam eventualul puf care a mai ramas pe el dupa ce a fost curatat. Il spalam bine apoi il transam. Intr-o oala punem ceva mai multa apa, carnea si cand clocoteste adunam spuma ce o formeaza deasupra. Spumam de mai multe ori, eu am...
Pancakes cu mere si nuca de post
Intr-un bol punem apa minerala, sarea, zaharul, uleiul si le amestecam cu un tel. Incorporam faina cernuta, treptat, apoi stingem praful de copt cu zeama de lamaie si il punem in comcpozitie. Spalam merele, le decojim si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Le adaugam peste aluat, apoi...
Placinta cu ciuperci
Aluatul: Frecam drojdia cu zaharul. Intr-un bol punem faina cernuta, drojdia, sarea. Amestecam cu mana, apoi turnam apa minerala dar calduta, treptat, si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. La final punem uleiul, mai framantam 2-3 minute, acoperim bolul cu un prosop...
Paste cu legume la cuptor
Curatam dovlecelul si il taiem bucati mai maricele, ciupercile le spalam si le feliem. Morcovul il curatam si il facem julienne, ceapa o curatam si o tocam, iar rosia o decojim si o taiem bucati mai mari. Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa, morcovul si le inabusim 2-3 minute. Punem...
Tocanita de porc cu cartofi si mazare
Spalam pulpa de porc, o tamponam cu un servet de bucatarie apoi o taiem bucati potrivite. Cartofii ii curatam si ii taiem in sferturi, ceapa o curatam si o tocam marunt. Rosiile le facem cubulete, iar morcovul il curatam si il taiem rondele. Intr-o cratita incingem uleiul, punem bucatile de...
Ciorba de urzici cu orez
Curatam urzicile de eventualele mizerii, apoi le spalam bine sub jetul de apa si le punem la scurs. Curatam ceapa si o tocam, morcovul il curatam si il dam pe razatoarea mare. Ardeiul rosu il facem cubulete, la fel si rosiile decojite. Intr-o oala punem uleiul la incins, adaugam legumele...
Pariziene cu crema de vanilie si visine de post
Aluatul: Topim margarina, iar laptele il punem pe foc pana devine caldut. Frecam drojdia cu o lingura de zahar, punem 2 linguri lapte de soia, 1 lingura de faina, amestecam bine si lasam 10 minute la loc ferit de curent. Intr-un bol cernem faina. Peste adaugam zaharul, margarina topita,...
Negresa cu gem si nuca de post
Intr-un bol punem faina, pe care mai intai o cernem, zaharul, cacaoa, nuca macinata, praful de sare si le amestecam. Adaugam apa, uleiul, gemul de capsuni si le incorporam bine. Stingem bicarbonatul cu putina zeama de lamaie, il punem in compozitia de mai sus si la final coaja confiata de...
Salata de ravioli cu branza si ton
Intr-o oala punem apa la fiert cu un praf de sare. Cand clocoteste punem ravioli, le lasam sa fiarba cat este necesar, apoi le scurgem de apa, adaugam uleiul de masline si le lasam sa se racoreasca. Maslinele le taiem rondele, iar ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem bucati...
Mucenici de post
Aluatul: Drojdia o frecam cu o lingura de zahar, iar apa o punem intr-un ibric pe foc pana devine calduta. Cernem faina intr-un bol, presaram sarea, restul de zahar, zaharul cu pastai de vanilie, drojdia si le amestecam usor cu mana. Adaugam coaja rasa de portocala, apa treptat si framantam...
Prajitura cu mere si bezea, o reteta delicioasa
Cum se prepara Prajitura cu mere si bezea, o reteta delicioasa Umplutura: Spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ungem o tigaie antiaderenta cu ulei si punem merele pe care le stoarcem intre maini. Adaugam zaharul si lasam merele pe...
Sandwich tort
Painea: Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia si amestecam. Turnam apa cate putin si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. La final punem uleiul si mai framantam 2-3 minute. Acoperim vasul, il dam la loc cald si lasam la...
Prajitura cu jeleu si crema de fructe de padure
Blatul: Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul. Incorporam galbenusurile, praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, iar la sarsit faina pe care o cernem inainte. Ungem o tava detasabila cu unt, o tapetam cu faina si turnam compozitia in ea. O introducem in cuptorul incins...
Placinta cu carne si ghebe
Aluatul: Drojdia o frecam cu zaharul, iar apa o punem pe foc sa devina calduta. Intr-un bol punem faina, un praf de sare, drojdia si incepem sa framantam. Turnam apa treptat, iar cand obtinem un aluat elastic si nelipicios nu mai punem. La final adaugam uleiul si mai framantam 2-3 minute....
Supa italiana cu legume
Curatam telina, o taiem bucatele mici. Ceapa o curatam si o tocam, iar morcovul il decojim, il taiem in jumatate pe lungime apoi rondele. Dovlecelul il curatam de coaja, il taiem bucati potrivite, ciupercile le spalam si le facem felii, iar rosiile decojite le taiem marunt. Intr-o...
Prajitura Deliciu
Miezul de nuca il tocam marunt cu un cutit. Intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu hartie de copt punem nuca si o nivelam ( am folosit o tava de 24 pe 37). Blatul: Batem toate albusurile spuma, inclusiv cel de la oul ingreg, adaugam un praf de sare, zaharul treptat, galbenusul si...
Supa de rosii cu tagliatelle si chipsuri de parmezan
Curatam ceapa si o tocam. Morcovul il decojim, il taiem in doua pe lungime apoi il facem rondele. Rosia o curatam de pielita, o tocam, ciupercile le spalam, le taiem marunt, iar ardeiul kapia il curatam de seminte si il facem cubulete. Pastaile le taiem bucati potrivite, iar rosiile decojite le...
Japoneze
Dizolvam drojdia cu zaharul, adaugam 3 linguri lapte, 1 lingura faina si lasam 10 minute sa stea la loc cald, sa cresca putin. Untul il topim, il lasam sa se raceasca, iar laptele il facem caldut. Punem faina intr-un bol, presaram putina sare iar in mijloc facem o gaura unde rasturnam...
Brownies cu nuci si mix de fructe
Rupem ciocolata bucatele, o topim pe baie de aburi apoi o lasam sa se raceasca. Mixam ouale spuma impreuna cu zaharul, praful de sare, adaugam coaja rasa de portocala, untul de la temperatura camerei si le amestecam bine. Incorporam usor ciocolata topita, faina impreuna cu praful de copt....
Cornuri cu branza
Aluatul: Laptele il punem pe foc pana devine caldut. Drojdia o dizolvam cu o lingura de zahar, 2-3 linguri lapte, o lingura faina, le amestecam bine si lasam sa stea 10 minute intr-un loc cald. Untul il topim si il lasam sa se raceaca. Faina o punem intr-un bol, peste adaugam drojdia, ouale,...
Mamaliga in straturi
Prima data pregatim mamaliga: Punem apa la fiert cu sare si o lingura de malai. Cand da in clocot turnam malai in ploaie, amestecam continuu cu un tel, lasam sa fiarba bine apoi o luam de pe foc. Mamaliga trebuie sa fie mai moale. Ungem un vas de ceramica cu unt. Punem un strat de...
Chec pufos cu nuci
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare apoi cu zaharul pana obtinem o bezea. Stingem praful de copt cu zeama de lamaie, il punem peste albusuri, apoi incorporam faina cernuta, zaharul cu pastai de vanilie si coaja rasa de lamaie cu ajutorul unei palete de silicon. Galbenusurile le...
Rulada de porc cu ciuperci
Curatam ceapa mai mare, o tocam, iar ciupercile le scurgem de zeama si le spalam. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ceapa, ciupercile si le inabusim putin. Presaram peste ele sare, piper si cand sunt gata tragem tigaia de pe foc. Morcovul il curatam apoi il fierbem 5 minute. Ardeiul rosu...
Tarta cu prune si nuca
Mai intai punem prunele la decongelat intr-o sita. Aluatul: Intr-un bol punem untul, nuca macinata, praful de sare, zaharul si le mixam pana obtinem o crema. Adaugam coaja rasa de lamaie, zaharul cu pastai de vanilie. Cernem faina si o incorporam treptat pana obtinem un aluat omogen si...
Biscuiti cu nesquik
Intr-un bol punem untura, oul, zaharul si cel pudra cu pastai de vanilie. Mixam usor pana obtinem o crema, adaugam nuca macinata, coaja rasa de portocala si praful de copt. Cernem faina, incorporam cam 200 de gr, apoi punem nesquik-ul. Mai presaram faina treptat, amestecam cu mana de acum, pana...
Briose cu crema de ness si dulceata de visine
Briosele: Ouale le mixam spuma impreuna cu zahar cu pastai si zaharul pana ce, acesta din urma, se topeste. Punem uleiul in fir subtire, laptele si cafeaua rece. Amestecam 300 gr faina cu praful de copt, adaugam treptat peste compozitia de mai sus pana obtinem consistenta unui aluat de...
Budinca cu paste, branza si ton
Intr-o cratita punem apa la fiert cu un praf de sare si cand clocoteste dam drumul pastelor. Le lasam sa fiarba cam 12 minute, apoi le rasturnam intr-o sita sa se scurga de apa. Branza o mixam impreuna cu ouale si smantana pana obtinem o crema. Dam cascavalul pe razatoarea mica, il punem...
Supa de rosii cu ghebe
Ghebele le punem in apa rece la desarat. Curatam ceapa si o tocam. Morcovul il decojim apoi il taiem julien. Ardeiul rosu il facem cuburi, la fel si rosiile decojite. Dupa ce ghebele au stat la desarat, le scurgem de apa si le taiem bucati potrivite. Intr-o oala punem circa 4-5 litri de apa....
Tort cu crema de cafea, mascarpone si fructe
Blatul: Ouale (de la temperatura camerei) le mixam impreuna cu un praf de sare, zaharul pe care il punem treptat. Adaugam faina, praful de copt, pesmetul si le incorporam. La final punem praful de colorant rosu. Impartim compozitia in 3 parti egale. Ungem o tava, cu diametrul de 26...
Briose cu branzeturi
Ouale le mixam spuma impreuna cu un praf de sare. Incorporam uleiul apoi iaurtul. Branzeturile le dam toate pe razatoare. Adaugam parmezanul cu cascavalul, apoi casul de oaie si telemeaua de vaca. Faina o cernem, o turnam in compozitia de mai sus impreuna cu praful de copt si un varf de cutit cu...