Paste cu legume la cuptor

de Rocsi in Penne, 21 Mar 2014 | 7364 vizualizari

 

Daca va plac pastele cu siguranta o sa va fie pe plac si acesta reteta, mai ales ca este si de post!

 

INGREDIENTE

  • 150 paste (eu am folosit penne)
  • 1 dovlecel mic
  • 4 ciuperci
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 250 gr rosii decojite
  • 3-4 lingura pasta de rosii de casa
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 felie tofu cu ardei
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu legume la cuptor:

Curatam dovlecelul si il taiem bucati mai maricele, ciupercile le spalam si le feliem. Morcovul il curatam si il facem julienne, ceapa o curatam si o tocam, iar rosia o decojim si o taiem bucati mai mari. Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa, morcovul si le inabusim 2-3 minute. Punem ciupercile, dovlecelul, rosia, 1/2 cana cu apa si le lasam sa scada la foc potrivit. Rosiile decojite le trecem prin blender si cand legumele au scazut le punem peste, apoi adaugam pasta de rosii de casa, busuiocul uscat. Dam gust cu sare si piper, mai adaugam putin apa si lasam tot acest sos sa fiarba 6-7 minute. La final punem usturoiul curatat si taiat feliute, apoi tragem cratita de pe foc.

Cat timp sta sosul pe foc, noi punem intr-o cratita apa la fiert cu putina sare, iar cand da in clocot turnam pastele si le lasam sa fiarba 10-12 minute. Cand sunt gata le rasturnam intr-o sita sa se scurga.

Ungem un vas termorezistent cu putin ulei, punem pastele, le nivelam, iar peste venim cu sosul de legume. Deasupra punem branza tofu taiata cubulete mici si stropim cu ulei de masline

Bagam vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 20-25 de minute. Le scoatem cand sunt gata, presaram patrunjel verde tocat si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Penne la cuptor cu ciuperci și sos Gouda