Placintele cu carne si ciuperci

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 6 Mai 2014 | 15398 vizualizari

 

Se prepara usor, sunt perfecte pentru pachet sau la micul-dejun doar ca prea repede se mananca :D..Vi le recomand!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 250 ml apa calduta
  • 1 lingura unt
  • sare
  • Umplutura:
  • 300 gr carne tocata amestec
  • 200 gr ciuperci la borcan
  • 1 ceapa
  • 1 ceapa verde
  • 1/2 ardei kapia
  • 2 rosii decojite
  • 1 lingura pasta de gogosari cu kapia
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 ou + 1 pentru uns
  • 2 linguri ulei
Portii: 13
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu carne si ciuperci:

Aluatul:

Topim untul si il lasam sa se raceasca. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Intr-un bol punem faina, un praf de sare, drojdia si amestecam. Punem apa treptat si framantam, pana aluatul devine omogen, iar la final incoporam untul. Acoperim cu un prosop curat si lasam sa dospeasca la loc ferit de curent.

Umplutura:

Curatam ceapa, o tocam, iar pe cea verde o taiem rondele. Ardeiul kapia il facem cubulete, la fel si rosiile. Ciupercile le spalam si le taiem potrivit. Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim ceapa, apoi adaugam rosiile, ardeiul kapia si ciupercile. Dupa 3-4 minute incorporam carnea, condimentam cu sare si piper dupa gust. Adaugam circa o cana de apa, pasta de gogosari cu kapia, amestecam bine si lasam sa scada la foc potrivit timp in care mai invartim sa nu se formeze cocoloase din carne. Dupa ce a scazut toata zeama, punem pasta de tomate si mai lasam 2 minute pe foc. Tragem tigaia deoparte cand este gata, presaram marar verde tocat, spargem oul si le incorporam.

Aluatul obtinut il impartim in 3 bucati. Intindem prima foaia pe masa presarata cu faina, iar cu un castron decupam cercuri. Pe jumatatea fiecarui cerc punem umplutura iar cu cealalta jumatate venim peste si presam capetele cu degetele. Prodecam la fel cu toate.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt pe toate, apoi batem un ou spuma si le ungem. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumenesc frumos.

Le scoatem cand sunt gata, le lasam 5 minute la racorit si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu carne si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu pui si ciuperci brune