Supa de rosii cu paste

de Rocsi in Supe, 9 Apr 2014 | 11623 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie 400 gr cu rosii decojite
  • 1/2 cana suc de rosii de casa
  • 1/2 morcov
  • 1/2 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 lingura pasta de gogosari cu kapia
  • 100 gr paste ( eu am folosit patratele ondulate de la Hutton)
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu paste:

Curatam morcovul, pastarnacul si il dam pe razatoarea mica.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Rosiile decojite le matunrim.
Intr-o cratita incingem uleiul, adaugam ceapa, morcovul, pastarnacul, usturoiul curatat si taiat pe jumatate, 5-6 linguri de apa si inabusim legumele la foc potrivit 4-5 minute.Dupa ce inabusim aceste legume scoatem usturoiul.
Punem rosiile tocate cu tot cu sucul loc, pasta de rosii de casa, pasta de gogosari si doua cani de apa.

Cand incepe sa clocoteasca condimentam cu sare, piper, busuiocul uscat si fierbem supa 20-25 de minute, in functie de cat de groasa vreti sa fie.
Intre timp in alta oala punem apa cu sare pe foc si cand da in clocot adaugam pastele si le fierbem 8-10 minute.
Le scurgem cand sunt gata si le tropim cu 1 lingura de ulei pentru a nu se lipi intre ele.
Cand supa este gata o tragem de pe foc, punem o portie in farfurie, deasupra cateva paste, 4-5 stropim ulei de masline si servim.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu paste" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu tortellini