Asta seara vin cu o reteta delicioasa de chiftele de post. Combinatia este una foarte reusita, ies gustoase si de nerefuzat :)
Spalam ghebele apoi le punem la fiert ca sa iese sarea din ele. Schimbam apa o data in timpul fierberii. Dupa ce s-au desarat, le scurgem de apa, le lasam la racorit si le trecem prin masina de tocat sau prin robot dar nu le facem pasta.
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii trecem prin razatoarea mare. Morcovul il decojim, il dam pe razatoarea mica, iar ceapa o curatam si o tocam marunt, marunt. Cateii de usturoi ii curatam, ii pisam, iar foile de usturoi verde le spalam si le tocam. Toate aceste ingrediente le amestecam intr-un bol, dam gust cu sare, piper, iar la final adaugam faina si mararul verde tocat.
Punem ulei intr-o tigaie la incins, formam chiftelutele mici si mai plate, nu foarte groase ca sa se prajeasca bine si sa nu suga foarte mult ulei. Le rumenim pe ambele parti, le scoatem pe un platou in care punem servetele de bucatarie. Singura problema este ca in tinpul prajirii cam sare uleiul :D
Le lasam sa se racoreasca si servim. Pofta buna!