Rocsi

9

Bucataras
Suprem

Falticeni

Bucataras din 18.12.2009

RETETE1623
PRIETENI297
Retete

Capsunata

In Bauturi la 31 Mai 2014

Capsunile le spalam foarte bine, cu multa apa rece. Le indepartam cozile, capsunile cele mai mari le taiem in sferturi iar cele mai potrivite in jumatati. Luam un borcan de sticla, cam de 5 litri, il spalam bine si il punem la scurs cu gura in jos. In el punem un rand de capsuni, unul zahar...

Pasca cu branza

In Dulciuri la 29 Mai 2014

Aluatul: Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Untura, cu untul si zaharul le mixam pana obtinem o crema. Adaugam ouale, mixam, apoi praful de copt, coaja rasa de lamaie si iaurtul. Incorporam faina treptat, framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios....

Galuste din urda cu sos de rosii

In Mancaruri de legume la 26 Mai 2014

Galustele:  Intr-un bol punem urda framata, ouale, cascavalul dat pe razatoarea mica, sare, piper si busuiocul uscat. Le amestecam cu mana, apoi incorporam faina. Vom obtine un aluat usor lipicios. Intr-o oala punem apa, un praf de sare si le trasferam pe foc. Cand da in clocot,...

Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni

In Dulciuri la 24 Mai 2014

Gogoselele: Intr-o cratita punem apa, uleiul si le trasferam pe foc. Cand da in clocot tragem cratita deoparte si incorporam toata faina deodata. Mixam bine (sau puteti amesteca cu un tel), apoi incorporam ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare si albusul. La fainal adaugam...

Cartofi noi cu marar trasi la tigaie

In Mancaruri de post la 22 Mai 2014

Cartofii ii punem sub jetul de apa si ii radem de coaja fie cu dosul unui burete de vase nou ori cu un cutitas. Ii spalam, ii punem intr-o oala cu apa, un praf de sare la fiert pentru 10-15 minute, nu mai mult si le scurgem apa cand sunt gata. Intr-o tigaie mai mare (eu am folosit un wok de...

Escalop de porc cu ciuperci

In Porc la 21 Mai 2014

Spalam bucata de carne, o tamponam cu un servetel apoi o taiem felii potrivit de subtiri. Le batem putin cu ciocanul de snitele, apoi le condimentam cu sare si piper. Intr-o tigaie incingem uleiul, curatam usturoiul, il taiem feliute si ii dam drumul in tigaie. Cand s-a rumenit il scoatem...

Tocana de cartofi cu piept de pui

In Pui la 19 Mai 2014

Spalam puiul, il tmponam cu un servetel apoi il taiem bucati potrivite. Ceapa verde o taiem roondele, ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem fasii potrivite, iar morcovul il decojim si il taiem bucatele. Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim bucatile de pui apoi punem legumele...

Prajitura cu branza si jeleu de capsuni

In Prajituri la 17 Mai 2014

Blaturile: Luam 3 oua, le separam, mixam galbenusurile cu zaharul, un plic de zahar vanilat, 3 linguri faina si 1 lingurita praf de copt. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam cu o paleta de silicon in compozitia de galbenusuri. Ungem o tava cu margarina, o...

Drob de porc cu verdeata si slanina

In Aperitive / Garnituri la 15 Mai 2014

Spalam organele si le punem la fiert. Dupa ce s-au fiert le scurgem, le lasam sa se racoreasca, doar limba cat este fierbinte o decojim de pielita. Le taiem bucati mari si le trecem prin robot, dar nu le facem pasta ci sa aiba aspect de tocat. Slanina tot prin robot o trecem. Ceapa verde...

Cornuri Bratislava

In Dulciuri la 13 Mai 2014

Aluatul: Laptele il punem pe foc pana devine caldut, apoi adaugam drojdia, amestecam si lasam 5 minute sa dospeasca. Untul il topim apoi il lasam sa se raceasca. Intr-un bol turnam faina, adaugam zaharul, ouale, sarea, untul, coaja rasa de lamaie si zaharul cu pastai de vanilie....

Prajituri cu menta, crema de vanilie si capsuni

In Prajituri la 11 Mai 2014

Blatul: Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul, apoi cu uleiul. Adaugam faina, praful de copt, cacaoa si le incorporam, iar la final esenta de menta. Ungem o tava mare de aragaz cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia. Nivelam si introducem blatul in cuptor pentru...

Oua umplute cu pate si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2014

Punem ouale la fiert cu un praf de sare pentru 8-10 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa din oala. Le scurgem cand sunt gata, le bagam sub jetul de apa rece sa se racoreasca apoi le decojim. Le taiem pe jumatate si scoatem galbenusurile. Ciupercile le spalam si le fierbem circa...

Placintele cu carne si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2014

Aluatul: Topim untul si il lasam sa se raceasca. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Intr-un bol punem faina, un praf de sare, drojdia si amestecam. Punem apa treptat si framantam, pana aluatul devine omogen, iar la final incoporam untul. Acoperim cu un prosop curat si lasam sa...

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

In Porc la 3 Mai 2014

Spalam varza, scoatem cotorul si o lasam putin in apa rece sa se mai desareze. O scurgem cand este scoasa suficient din sare si o tocam. Carnea de porc o spalam si o taiem bucati potrivite. Curatam ceapa, o tocam, iar pe cea verde o facem rondele. Ardeiul rosu si morcovul curatat le...

Ciulama de hribi

In Mancaruri de legume la 1 Mai 2014

Hribii ii punem la dezghetat intr-o sita ca sa se scurga de zeama. Daca folositi hribi proapeti ii curatati, spalati si ii opariti putin inainte sa pregatiti ciulamaua. Curatam ceapa, o tocam marunt, usturoiul il curatam si il taiem feliute. Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa,...

Prajitura Valurile Dunarii

In Prajituri la 29 Apr 2014

Blatul:  Scoatem visinele din borcan si le asezam pe cateva servetele de bucatarie sa absoarba siropul din ele. Intr-un bol mixam untul (de la temperatura camerei) cu zaharul, apoi adaugam ouale unul cate unul si mixam dupa fiecare. Incorporam faina, praful de copt si esenta de rom....

Friptura din pulpa de porc la cuptor

In Porc la 27 Apr 2014

Spalam bucata de pulpa apoi o taiem felii grose cam de un deget. Ceapa verde o spalam, o taiem rondele, iar cozile de usturoi le spalam si le tocam. Intr-un bol punem mustarul, pasta de tomate, ceapa, usturoiul verde si le frecam. Adaugam vinul, boiaua de ardei, cimbrul, sare si piper dupa gust,...

Rulada de pui cu carne tocata - Reteta cu numarul 800

In Pui la 24 Apr 2014

Curatam ceapa uscata, o tocam, iar pe cea verde o spalam si o taiem rondele. Morcovul il curatam, il dam pe razatoarea mica, rosiile decojite le tocam, usturoiul verde il tocam. Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim ceapa uscata cu morcovul, apoi punem restul de legume taiate mai sus. Adaugam...

Cozonac cu nuca

In Dulciuri la 22 Apr 2014

Aluatul: In primul rand, nu uitati sa scoateti toata ingredientele de seara de la rece si le lasati la temperatura camerei. Laptele il punem pe foc pana devine caldut, iar untul il topim. Intr-un lighean punem faina cernuta si facem in mijloc o gaura. Drojdia o frecam cu 2 linguri de...

Pasca cu branza si smantana

In Dulciuri la 20 Apr 2014

Aluatul: Intr-un vas punem untul taiat cubulete cu un praf de sare, zaharul si le frecam pana obtinem o crema. Adaugam ouale si mixam, apoi iaurtul. Incorporam praful de copt, coaja rasa de lamaie si la final faina cernuta. Framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen. Formam o bila...

Fursecuri cu dulceata de visine si ciocolata

In Dulciuri la 15 Apr 2014

Margarina o taiem cuburi intr-un bol, punem zaharul, ciocolata data pe razatoarea mica si le frecam bine pana se face o pasta. Adaugam zaharul cu pastai de vanilie, praful de copt si coaja de lamaie pudra. Faina o cernem si o incorporam treptat, pana obtinem un aluat nelipicios si usor de...

Paste cu porc si ghebe

In Paste la 14 Apr 2014

Ghebele le spalam apoi le fierbem pana se desareaza. Le punem intro sita sa se scruga apoi le tocam, dar nu marunt. Spalam bucata de cotlet, o tamponam cu un servetel de bucatarie apoi o taiem bucatele mai lunguiete. Ceapa o curatam, o tocam, morcovul il decojim si il taiem cubulete....

Paste cu sos de vanilie si nuca

In Paste la 12 Apr 2014

Intr-o cratita punem apa la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot dam drumul pastelor si le fierbem circa 8 minute. Cand sunt gata le scurgem bine de apa. Cat timp fierb pastele pregatim sosul. Intr-un castron punem zaharul, amidonul, extractul de vanilie si cateva linguri din lapte. Le...

Gogosi pufoase cu mere

In Dulciuri la 10 Apr 2014

Frecam drojdia cu o lingura de zahar. Merele le spalam, le decojim si le dam pe razatoarea mica. Intr-un bol punem faina cernuta, zaharul, drojdia dizolvata, sarea, coaja rasa de portocala si merele rase. Le amestecam bine cu mainile, apoi picuram apa cate putina pana obtinem un aluat elastic si...

Supa de rosii cu paste

In Supe la 9 Apr 2014

Curatam morcovul, pastarnacul si il dam pe razatoarea mica. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Rosiile decojite le matunrim. Intr-o cratita incingem uleiul, adaugam ceapa, morcovul, pastarnacul, usturoiul curatat si taiat pe jumatate, 5-6 linguri de apa si inabusim legumele la foc potrivit...

Chiftele de cartofi cu bureti

In Mancaruri de post la 8 Apr 2014

Spalam ghebele apoi le punem la fiert ca sa iese sarea din ele. Schimbam apa o data in timpul fierberii. Dupa ce s-au desarat, le scurgem de apa, le lasam la racorit si le trecem prin masina de tocat sau prin robot dar nu le facem pasta. Cartofii ii curatam, ii spalam si ii trecem prin...

Tarta cu fructe de padure si visine

In Dulciuri la 5 Apr 2014

Aluatul: Intr-un bol punem margarina taiata cuburi, zaharul, praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie si le amestecam cu mana. Incorporam toata faina, apoi cele doua linguri de apa si framantam pana obtinem o bila de aluat. Il invelim in folie si il dam la frigider pana pregatim...

File de pui cu piure gratinat

In Pui la 3 Apr 2014

Puiul: Spalam fileul de pui apoi il stergem cu un servet. Intr-un vas amestecam uleiul, boiaua de ardei, vinul, patrunjelul si busuiocul uscat, sare, piper dupa gust si catelul de usturoi curatat si taiat feliute. Le amestecam bine, punem bucata de pui si il tavalim bine prin aceasta...

Ciuperci umplute cu ceapa verde si rosii

In Mancaruri de post la 1 Apr 2014

Spalam ciupercile, le stergem cu un prosop curat si indepartam coditele. Foile de ceapa verde le spalam, le taiem rondele, iar coditele de ciuperci le tocam. Rosiile decojite le facem cubulete. Intr-o tigaie punem uleiul al incins, adaugam ceapa verde si coditele de ciuperci. Le inabusim...

Cozonac cu Fanta (de post)

In Dulciuri la 29 Mar 2014

Aluatul: Punem sucul intr-un ibric pe foc pana devine caldut. Drojdia o frecam cu o lingura de zahar. Cernem faina intr-un bol, punem un praf de sare, drojdia, zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul cu pastai de vanilie si le amestecam. De acum turnam suc, putin cate putin, uleiul si...

Afisate 811 - 840 din 1623 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Auzi ceva ce nu ar trebui si habar nu ai daca trebuie sa spui ceva sau sa taci si sa te faci ca nu ai inteles despre ce este vorba.

 
 
 

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]