File de pui cu piure gratinat

de Rocsi in Pui, 3 Apr 2014 | 5224 vizualizari

 

Eram in pana de idei, chiar nu stiam ce sa imi mai pregatesc de mancare, sa imi placa si sa mananc. As fi vrut ceva gratinat, ceva cu pui si uite asa ceva cu ceva s-a nascut aceasta reteta delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru marinarea puiului:
  • 1 file de pui
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri vin
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita patrunjel uscat
  • 1 varf cutit busuioc uscat
  • 1 catel de usturoi
  • Pentru piure:
  • 4 cartofi potriviti
  • sare
  • unt
  • putin lapte
  • 2 linguri cascaval ras
  • 2 felii kaizer
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de pui cu piure gratinat:

Puiul:

Spalam fileul de pui apoi il stergem cu un servet. Intr-un vas amestecam uleiul, boiaua de ardei, vinul, patrunjelul si busuiocul uscat, sare, piper dupa gust si catelul de usturoi curatat si taiat feliute. Le amestecam bine, punem bucata de pui si il tavalim bine prin aceasta marinada. Il acoperim si il lasam la frigider peste noapte. A doua zi il scoatem din frigider, rupem o bucata de hartie de copt, asezam puiul pe hartie si il impaturim bine. Il punem intr-o tava si il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 25 de minute.

Piureul:

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete. Ii punem intr-o cratita cu apa la fiert si cand incep sa clocoteasca presaram sare. Dupa ce s-au fiert ii scurgem de apa, punem putin lapte, unt, apoi ii zdrobim bine.

Ungem un vas mic de yena cu ulei. Asezam piureul in vas, il nivelam, scoatem puiul din cuptor dupa cele 25 de minute, il punem peste piure si il apasam putin. In jurul puiului punem kaizerul taiat bucatele, iar deasupra presaram cascavalul ras.

Dam vasul in cuptor, de data asta la o temperatura putin mai mare, pentru 15-20 de minute doar cat sa prinsa o usoara crusta. Il scoatem cand este gata si se serveste cald.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "File de pui cu piure gratinat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu pui si masline