Carnea de pui o parlim pe flacara aragazului, apoi o spalam.
Incingem uleiul intr-o cratita, punem bucatile de pui si le rumenim pe ambele parti.
Turnam doua cani de apa si lasam sa inceapa sa fiarba.
Ceapa o curatam, o tocam marunt, rosiile le decojim si le facem cuburi.
Dupa ce au...
Intr-un bol punem untura, cu zaharul pudra, oul si le mixam.
Incorporam smantana, praful de copt, extractul de vanilie si coaja de lamaie.
Faina o cernem si o adaugam lingura cu lingura.
Ciocolata o taiem cubulete, visinele le facem bucatele si le incorporam in compozitia de mai sus....
Scurgem nautul de zeama, la fel boabele de porumb, tonul de ulei si le punem intr-un bol.
Ardeiul galben si kapia, il spalam, il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite.
Patrunjelul verde il spalam, indepartam cozile si il tocam marunt.
Punem si acestea in bol si amestecam....
Ardeiul kapia il coacem, il lasam sa se racoreasca, apoi il decojim, il taiem pe o parte, scoatem cotorul si semintele.
Pieptul de pui il spalam, il batem cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare, il condimentam cu sare, piper si vegeta.
Cascavalul il dam pe razatoarea mare, adaugam...
Cotletul il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie si il taiem bucati potrivite.
Ceapa o curatam, o tocam, morcovul il curatam, il taiem in doua pe lungime apoi rondele.
Ardeiul kapia si cel galben il curatam de seminte si il facem cubulete.
Cartofii ii punem sub jetul de apa si ii...
Blatul:
Eu am copt blaturile separat, dar voi puteti face unul si sa il taiati in doua.
Separam ouale si mixam galbenusurile cu zaharul.
Adaugam o lingurita praf de copt, una cu zahar pudra cu pastai de vanilie si 3 linguri faina.
Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare....
Spalam visinele, le curatam de samburi.
Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul.
Adaugam uleiul, zeama de lamaie, laptele.
La final incorporam coaja rasa de lamaie, praful de copt si faina cernuta.
Ungem o tava rotunda (cu diamentrul de 26 cm) cu unt si o tapetam cu faina.
Punem...
Spalam dovleceii, ii curatam si ii taiem in doua pe lungime.
Cu ajutorul unei lingurite le scobim miezul.
Ceapa o curatam, o tocam, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Rosiile le decojim, le facem cuburi, ardeiul galben il curatam de seminte si il taiem bucati...
Tiramisu reţetă originală
Spalam visinele, le scoatem samburii, punem o lingura de zahar, le amestecam si le dam la frigider.
Cafeaua preparata o lasam sa se raceasca.
Galbenusurile le punem intr-un bol de inox impreuna cu zaharul.
Le asezam pe baie de aburi si le amestecam cu...
Spalam dovleceii ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ii lasam 10-15 minute sa stea asa, apoi ii stoarcem de zeama ce o lasa.
Ceapa o curatam, la fel si usturoiul si le trecem prin blender.
Mararul si patrunjelul, le spalam, indepartam cozile si le tocam marunt.
Peste...
Aluatul:
Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea.
Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva complet si o punem peste faina.
Incepem sa framantam, turnam apa cate putin, iar cand aluatul devine nelipicios si usor de modelat, incetam sa mai punem apa.
La final incorporam uleiul....
Ouale le mixam spuma cu un praf de sare si zaharul.
Branza o trecem prin robot, sau o faramitam cu o furculita, si o amestecam cu ouale.
Adaugam laptele, praful de copt si coaja de lamaie.
Incorporam extractul de vanilie si la final faina cernuta, treptat.
Visinele le spalam si le...
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Intr-o tigaie punem 3-4 linguri ulei, cand se incinge dam drumul la ceapa si reglam focul la mic de tot.
Lasam ceapa sa se inmoaie putin, dar fara sa se rumeneasca, apoi o tragem de pe foc.
Scurgem zeama de naut intr-o cana.
Boabele de naut le punem in...
Spalam visinele, indepartam coditele si scoatem samburii.
Intr-un vas mai mare punem apa plata cu zaharul si amestecam, pana ce, acesta din urma, se topeste.
Spalam lamaia, una o stoarcem de zeama, iar jumatatea o taiem feliute.
Adaugam visinele cu tot cu sucul sau.
Amestecam si dam peste...
Cum se prepara Cornulete cu untura si iaurt super, super fragede
Aluatul:
Intr-un vas punem untura, oul, zaharul, praful de sare si le mixam pana obtinem o crema.
Incorporam iaurtul, coaja rasa de lamaie si extractul de vanilie.
la final adaugam bicarbonatul, faina cernuta,...
Curatam capetele la pastai, le spalam bine si le rupem bucatele mai potrivite.
Intr-o cratita punem apa cu putina sare si cand clocoteste dam drumul pastailor.
Le fierbem 10-15 minute, apoi le scurgem de apa.
Ceapa o curatam, o tocam marunt, iar rosiile le decojim si le facem cuburi....
Prima data spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs.
Blatul:
Ouale le mixam spuma cu un praf de sare si zahar.
Adaugam uleiul, laptele si extractul de vanilie.
Praful de copt il amestecam cu faina si le incorporam treptat.
Ungem o tava mare de...
Pieptul de pui il punem intr-o cratia cu apa la fiert, cu putina sare, piper si patrunjelul uscat.
Cand este bine patruns il scurgem de apa, il lasam sa se racoreasca apoi il taiem cubulete.
Ciupercile le spalam si le punem la fiert pentru 15 minute. Le scurgem le lasam sa se raceasca si le...
Pregatim toate legumele apoi punem ciorba pe foc.
Ceapa o curatam, o tocam, iar cea verde o taiem rondele.
Morcovul decojit il facem cubulete, iar ardeiul galben il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite.
Cartofii ii curatam si ii taiem cuburi.
Indepartam capetele la pastai,...
Aluatul:
Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva.
Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia dizolvata si iaurtul.
Le amestecam usor cu mana, apoi punem apa, treptat.
Framantam si cand aluatul devine nelipicios incetam sa mai turnam apa.
La final incorporam uleiul....
Spalam ghebele si le punem la fiert pana iese sarea din ele.
Le scurgem, le lasam sa se raceasca, le tocam marunt, iar ciupercile champignon le spalam si le tocam.
Ceapa curatata o tocam marunt, morcovul decojit il dam prin razatoarea mica.
Intr-o cratita incingem uleiul, inabusim ceapa...
Blatul:
Puteti coace tot blatul, insa eu am ales sa fac foile separat. Doua oua le mixam spuma cu 3 linguri de zahar. Adaugam o lingurita praf de copt, o lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie, apoi 2 linguri faina. La final incorporam o lingura de cacao cernuta.
Tapetam o tava de de...
Borcanele le spalam bine cu apa fierbinte, la fel si capacele, si le punem la scurs pe un prosop curat, cu gura in jos.
Ciresele le spalam bine, bine sub jetul de apa rece.
Indepartam coditele si scoatem samburii.
Ciresele curatate le punem intr-o oala de tuci, adaugam zaharul si le lasam...
Spalam bine ciresele, le indepartam coditele si le scoatem samburii. Le rasturnam in blender, adaugam zaharul si le zdrobim. Intr-un bol punem piureul de cirese si apa. Un sfert din lamaie o stoarcem, iar restul o taiem felii. Amestecam totul cu o lingura de lemn, dam drumul si stelutelor de...
Spalam bine ciresele, indepartam coditele si le scoatem samburii. Ouale, de la temperatura camerei, le separam. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul, apoi laptele. Faina o amestecam cu praful de copt si le...
Ficateii ii lasam 10 minute in apa rece, apoi ii spalam si ii punem intr-o sita la scurs.
Intr-o tigaie topim untul, adaugam ficateii, ii rumenim pe ambele parti si ii presaram cu sare si piper.
Cand sunt gata ii scoatem cu paleta pe o farfurie.
Curatam ceapa, o tocam marunt, ardeiul...
Incepem cu umplutura: Spalam capsunile, le indeparatam coditele apoi le taiem in 4-6 bucati, depinde cat sunt de mari. Le punem intr-o cratita, presaram zaharul, semintele de la pastaia de vanilie si le transferam pe foc. Amestecam in ele usor si le lasam sa fiarba 15 minute. Dupa acest...
Punem o oala de apa cu un praf de sare pe foc. Cand clocoteste, dam drumul pastelor si le lasam sa fiarba 8-10 minute, apoi le scurgem.
Intr-un vas amestecam branza de vaci cu crema de branza, 3 oua, sare si piper dupa gust. Ceapa verde o spalam, o curatam si o taiem rondele, mararul il...
Cum se prepara Sufleu de cartofi - Reteta unui preparat gustos la cuptor
Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert cu sare si unt. Din momentul in care incep sa fiarba ii lasam circa 20 de minute pe foc, apoi ii scurgem. Galbenusurile le mixam cu un praf de sare, piper, smantana...
Ganache de ciocolata alba:
Incepem cu prepararea cremei pentru ca trebuie sa stea macar cateva ore la frigider.
Intr-un vas cu fundul mai gros punem frisca lichida si ciocolata alba rupta bucatele.
Le transferam pe foc pana ciocolata se topeste, atentie sa nu fiarba, tragem deoparte, lasam...
Tocanita de pui cu ceapa si cartofi noi
Carnea de pui o parlim pe flacara aragazului, apoi o spalam. Incingem uleiul intr-o cratita, punem bucatile de pui si le rumenim pe ambele parti. Turnam doua cani de apa si lasam sa inceapa sa fiarba. Ceapa o curatam, o tocam marunt, rosiile le decojim si le facem cuburi. Dupa ce au...
Biscuiti cu visine si ciocolata
Intr-un bol punem untura, cu zaharul pudra, oul si le mixam. Incorporam smantana, praful de copt, extractul de vanilie si coaja de lamaie. Faina o cernem si o adaugam lingura cu lingura. Ciocolata o taiem cubulete, visinele le facem bucatele si le incorporam in compozitia de mai sus....
Salata cu ton si naut
Scurgem nautul de zeama, la fel boabele de porumb, tonul de ulei si le punem intr-un bol. Ardeiul galben si kapia, il spalam, il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite. Patrunjelul verde il spalam, indepartam cozile si il tocam marunt. Punem si acestea in bol si amestecam....
Rulada de pui cu ardei kapia si cascaval
Ardeiul kapia il coacem, il lasam sa se racoreasca, apoi il decojim, il taiem pe o parte, scoatem cotorul si semintele. Pieptul de pui il spalam, il batem cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare, il condimentam cu sare, piper si vegeta. Cascavalul il dam pe razatoarea mare, adaugam...
Tocana din cotlet de porc cu cartofi noi
Cotletul il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie si il taiem bucati potrivite. Ceapa o curatam, o tocam, morcovul il curatam, il taiem in doua pe lungime apoi rondele. Ardeiul kapia si cel galben il curatam de seminte si il facem cubulete. Cartofii ii punem sub jetul de apa si ii...
Tort cu visine si branza
Blatul: Eu am copt blaturile separat, dar voi puteti face unul si sa il taiati in doua. Separam ouale si mixam galbenusurile cu zaharul. Adaugam o lingurita praf de copt, una cu zahar pudra cu pastai de vanilie si 3 linguri faina. Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare....
Prajitura cu visine si glazura de ciocolata
Spalam visinele, le curatam de samburi. Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul. Adaugam uleiul, zeama de lamaie, laptele. La final incorporam coaja rasa de lamaie, praful de copt si faina cernuta. Ungem o tava rotunda (cu diamentrul de 26 cm) cu unt si o tapetam cu faina. Punem...
Dovlecei umpluti cu legume la cuptor
Spalam dovleceii, ii curatam si ii taiem in doua pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite le scobim miezul. Ceapa o curatam, o tocam, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Rosiile le decojim, le facem cuburi, ardeiul galben il curatam de seminte si il taiem bucati...
Tiramisu reţetă originală, cu visine la pahar
Tiramisu reţetă originală Spalam visinele, le scoatem samburii, punem o lingura de zahar, le amestecam si le dam la frigider. Cafeaua preparata o lasam sa se raceasca. Galbenusurile le punem intr-un bol de inox impreuna cu zaharul. Le asezam pe baie de aburi si le amestecam cu...
Chiftele din dovlecei
Spalam dovleceii ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii lasam 10-15 minute sa stea asa, apoi ii stoarcem de zeama ce o lasa. Ceapa o curatam, la fel si usturoiul si le trecem prin blender. Mararul si patrunjelul, le spalam, indepartam cozile si le tocam marunt. Peste...
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Aluatul: Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva complet si o punem peste faina. Incepem sa framantam, turnam apa cate putin, iar cand aluatul devine nelipicios si usor de modelat, incetam sa mai punem apa. La final incorporam uleiul....
Chec cu branza si visine
Ouale le mixam spuma cu un praf de sare si zaharul. Branza o trecem prin robot, sau o faramitam cu o furculita, si o amestecam cu ouale. Adaugam laptele, praful de copt si coaja de lamaie. Incorporam extractul de vanilie si la final faina cernuta, treptat. Visinele le spalam si le...
Pasta de naut cu salata de ardei kapia
Curatam ceapa si o tocam marunt. Intr-o tigaie punem 3-4 linguri ulei, cand se incinge dam drumul la ceapa si reglam focul la mic de tot. Lasam ceapa sa se inmoaie putin, dar fara sa se rumeneasca, apoi o tragem de pe foc. Scurgem zeama de naut intr-o cana. Boabele de naut le punem in...
Limonada cu visine
Spalam visinele, indepartam coditele si scoatem samburii. Intr-un vas mai mare punem apa plata cu zaharul si amestecam, pana ce, acesta din urma, se topeste. Spalam lamaia, una o stoarcem de zeama, iar jumatatea o taiem feliute. Adaugam visinele cu tot cu sucul sau. Amestecam si dam peste...
Cornulete cu untura si iaurt super, super fragede
Cum se prepara Cornulete cu untura si iaurt super, super fragede Aluatul: Intr-un vas punem untura, oul, zaharul, praful de sare si le mixam pana obtinem o crema. Incorporam iaurtul, coaja rasa de lamaie si extractul de vanilie. la final adaugam bicarbonatul, faina cernuta,...
Mancare de pastai la cuptor
Curatam capetele la pastai, le spalam bine si le rupem bucatele mai potrivite. Intr-o cratita punem apa cu putina sare si cand clocoteste dam drumul pastailor. Le fierbem 10-15 minute, apoi le scurgem de apa. Ceapa o curatam, o tocam marunt, iar rosiile le decojim si le facem cuburi....
Prajitura turnata cu branza si visine
Prima data spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs. Blatul: Ouale le mixam spuma cu un praf de sare si zahar. Adaugam uleiul, laptele si extractul de vanilie. Praful de copt il amestecam cu faina si le incorporam treptat. Ungem o tava mare de...
Salata cu pui si ciuperci
Pieptul de pui il punem intr-o cratia cu apa la fiert, cu putina sare, piper si patrunjelul uscat. Cand este bine patruns il scurgem de apa, il lasam sa se racoreasca apoi il taiem cubulete. Ciupercile le spalam si le punem la fiert pentru 15 minute. Le scurgem le lasam sa se raceasca si le...
Bors de legume cu smantana
Pregatim toate legumele apoi punem ciorba pe foc. Ceapa o curatam, o tocam, iar cea verde o taiem rondele. Morcovul decojit il facem cubulete, iar ardeiul galben il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite. Cartofii ii curatam si ii taiem cuburi. Indepartam capetele la pastai,...
Placinte cu cas si marar verde
Aluatul: Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia dizolvata si iaurtul. Le amestecam usor cu mana, apoi punem apa, treptat. Framantam si cand aluatul devine nelipicios incetam sa mai turnam apa. La final incorporam uleiul....
Sarmale de post in foi de vita
Spalam ghebele si le punem la fiert pana iese sarea din ele. Le scurgem, le lasam sa se raceasca, le tocam marunt, iar ciupercile champignon le spalam si le tocam. Ceapa curatata o tocam marunt, morcovul decojit il dam prin razatoarea mica. Intr-o cratita incingem uleiul, inabusim ceapa...
Tort Padurea Neagra
Blatul: Puteti coace tot blatul, insa eu am ales sa fac foile separat. Doua oua le mixam spuma cu 3 linguri de zahar. Adaugam o lingurita praf de copt, o lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie, apoi 2 linguri faina. La final incorporam o lingura de cacao cernuta. Tapetam o tava de de...
Dulceata de cirese
Borcanele le spalam bine cu apa fierbinte, la fel si capacele, si le punem la scurs pe un prosop curat, cu gura in jos. Ciresele le spalam bine, bine sub jetul de apa rece. Indepartam coditele si scoatem samburii. Ciresele curatate le punem intr-o oala de tuci, adaugam zaharul si le lasam...
Fresh de cirese
Spalam bine ciresele, le indepartam coditele si le scoatem samburii. Le rasturnam in blender, adaugam zaharul si le zdrobim. Intr-un bol punem piureul de cirese si apa. Un sfert din lamaie o stoarcem, iar restul o taiem felii. Amestecam totul cu o lingura de lemn, dam drumul si stelutelor de...
Prajitura cu cirese
Spalam bine ciresele, indepartam coditele si le scoatem samburii. Ouale, de la temperatura camerei, le separam. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul, apoi laptele. Faina o amestecam cu praful de copt si le...
Paste cu ficatei in sos de rosii
Ficateii ii lasam 10 minute in apa rece, apoi ii spalam si ii punem intr-o sita la scurs. Intr-o tigaie topim untul, adaugam ficateii, ii rumenim pe ambele parti si ii presaram cu sare si piper. Cand sunt gata ii scoatem cu paleta pe o farfurie. Curatam ceapa, o tocam marunt, ardeiul...
Tarta cu capsuni si ciocolata alba
Incepem cu umplutura: Spalam capsunile, le indeparatam coditele apoi le taiem in 4-6 bucati, depinde cat sunt de mari. Le punem intr-o cratita, presaram zaharul, semintele de la pastaia de vanilie si le transferam pe foc. Amestecam in ele usor si le lasam sa fiarba 15 minute. Dupa acest...
Paste cu branza, verdeturi si crusta de smantana
Punem o oala de apa cu un praf de sare pe foc. Cand clocoteste, dam drumul pastelor si le lasam sa fiarba 8-10 minute, apoi le scurgem. Intr-un vas amestecam branza de vaci cu crema de branza, 3 oua, sare si piper dupa gust. Ceapa verde o spalam, o curatam si o taiem rondele, mararul il...
Sufleu de cartofi - Reteta unui preparat gustos la cuptor
Cum se prepara Sufleu de cartofi - Reteta unui preparat gustos la cuptor Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert cu sare si unt. Din momentul in care incep sa fiarba ii lasam circa 20 de minute pe foc, apoi ii scurgem. Galbenusurile le mixam cu un praf de sare, piper, smantana...
Prajitura cu ganache de ciocolata alba si dulceata de capsuni
Ganache de ciocolata alba: Incepem cu prepararea cremei pentru ca trebuie sa stea macar cateva ore la frigider. Intr-un vas cu fundul mai gros punem frisca lichida si ciocolata alba rupta bucatele. Le transferam pe foc pana ciocolata se topeste, atentie sa nu fiarba, tragem deoparte, lasam...