O cina absolut delicioasa, cam asa a fost pentru noi. Turtele bunicii, umplute, calde, cascavalul care curge, nu se compara cu nimic, si nici nu mai e nevoie de alt preparat langa. Merita incercate ;)
Cernem faina intr-un bol.
Frecam drojdia cu zaharul pana ce se dizolva.
Peste faina punem smantana, drojdia dizolvata si sarea.
Incepem sa framantam, turnam lapte putin cate putin, pana aluatul elastic, usor de lucrat si usor lipicios.
Punem uleiul si mai framantam cateva minutele.
Acoperim aluatul cu un prosop curat si lasam sa dospeasca cam o ora, la loc ferit de curent.
Spalam ciupercile, le punem la fiert cu putina sare si piper pentru 20 de minute, apoi le scurgem si lasam sa se racoreasca.
Cascavalul il trecem prin razatoarea mare, iar muschiul il taiem cubulete.
Aluatul dospit il impartim in noua bucati.
Luam prima bucata, o asezam pe masa presarata cu faina, intindem cu sucitorul o foaie subtirica, usor dreptunghiulara.
Pe o parte a foii punem ciuperci, muschiulet si deasupra cascaval ras, iar cu cealalta parte venim deasupra umpluturii si apasam bine capetele.
La fel procedam cu toate.
Incingem o tigaie antiaderenta, coacem turtele noastre la foc potrivit.
Le scoatem pe un platou si le servim calde!
Sa aveti pofta!