Sos de legume pentru iarna

de Rocsi in Conserve, 27 Sep 2014 | 7365 vizualizari

 

Un sos absolut excelent, gustos, se poate servi si pe paine daca va vine sa credeti. Desi am zis ca spun pas anul acesta pastei de gogosari, pentru ca au explodat preturile deodata, totusi am pregatit acest sos de legume pentru ca primisem cateva rosii de tara si erau cam moi. Am combinat eu ceea ce am crezut si asa a iesit aceasta bunatate, care, va da savoare supelor, tocanitelor, sosurilor, fripturilor...si altor preparate la iarna!

 

INGREDIENTE

  • 2,2 kg rosii de tara
  • 3 kg gogosari si kapia
  • 5 cepe
  • 150 ml ulei
  • 1 lingura si jumatate sare mare
  • piper
  • 1 foaie de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de legume pentru iarna:

Intr-o oala punem niste apa la fiert.
Spalam rosiile si cand apa din oala incepe sa clocoteasca, dam drumul rosiior si le lasam cam 2 minute la oparit.
Le scoatem cu o paleta, le punem intr-un bol sa se racoreasca, decojim pielita si indepartam cotoarele.
Gogosarii si kapia ii spalam, ii curatam de seminte si ii taiem bucati potrivite.
Curatam ceapa si o taiem in sferturi.

Trecem prin robot mai intai ceapa, apoi rosiile, iar la sfarsit gogosarii si kapia. Daca nu aveti robot le puteti da prin masina de tocat.
Intr-o cratita mai mare punem uleiul la incins, dam drumul cepei si rosiilor.
Le lasam cam 5 minute pe foc, adaugam pasta de gogosasi cu kapia, presaram sarea si putin piper proaspat rasnitat.
Focul la aragaz trebuie sa fie potrivit, amestecam des in sos cu o paleta de lemn si il lasam sa scada binisor. Eu l-am fiert cam o ora si 20 de minute.
La final adaugam foaia de dafin rupta bucatele si amestecam.

Tragem cratita de pe foc, iar in borcane bine spalate si uscate, punem sosul fierbinte.
Invelim borcanele intr-o patura si le lasam pana a doua zi asa, apoi le dam la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de legume pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lecso (Ratatouille)