Dovlecei umpluti cu legume la cuptor

de Rocsi in Mancaruri de post, 22 Iul 2014 | 38541 vizualizari

 

Un preparat de post foarte bun, plin de savoare si arome. Ai mei au mancat si cica au crezut ca au si carne :)))..Cum ma pricep eu sa fac legumele sa aiba gust de carne :)))

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei galben mare
  • 2 rosii mari
  • 3 crengute marar verde
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de gogosari cu kapia
  • 1/2 cana pasta de rosii de casa
  • 1 lingura rasa pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 1/2 lingurita oregano uscat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu legume la cuptor:

Spalam dovleceii, ii curatam si ii taiem in doua pe lungime.
Cu ajutorul unei lingurite le scobim miezul.
Ceapa o curatam, o tocam, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Rosiile le decojim, le facem cuburi, ardeiul galben il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite.
Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim ceapa cu morcovul 2-3 minute, apoi punem rosiile si ardeiul pentru alte 2-3 minute.
Miezul de dovlecel il tocam, il punem peste legume, adaugam 1/2 cana de apa si le lasam sa scada la foc potrivit.
Dam gust cu sare, piper, busuiocul uscat, iar cand zeama de la legume a scazut cam pe 3/4, adaugam pasta de gogosari cu kapia si pasta de tomate.
Amestecam, tragem tigaia de pe foc, punem mararul verde tocat.
Curatam usturoiul, il pisam si il incorporam peste legume.

Jumatatile de dovlecei le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii presaram cu sare si piper.
Cu o lingura punem umplutura, iar pasta de rosii de casa o amestecam cu oregano, 1 cana de apa si o turnam in tava, printre dovlecei.

Acoperim tava, introducem dovleceii in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 35-40 minute, apoi ii descoperim si ii mai lasam 10-15 minute.
Cand sunt gata, ii scoatem sa se racoreasca si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Rocsi 1

27.07.2014, 19:52

Lavinia multumesc

Ligia Bxl 1

20.09.2014, 11:41

cea mai buna carne este legumaaa

Rocsi 1

22.09.2014, 21:31

Ligia mie chiar imi plac legumele ..Dar din cand in cand, merge si putina carne, fara grasime, pregatita mai usor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ardei si dovlecei umpluti (de post)