Cotlet de porc impanat cu ficatei si cabanos, pe pat de legume

de Rocsi in Porc, 21 Sep 2014 | 5983 vizualizari

 

Este un preparat bun, gustos, potrivit pentru o masa in familie sau o masa festiva, pentru a impresiona musafirii. Nu e nimic sofisticat dar este de efect ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 cotlet dezosat ( cam de 1,400 kg)
  • 15 ficatei de pui
  • 2 fire de cabanos
  • 1 dovlecel mic
  • 1 morcov
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei kapia mic
  • 4 crengute de rosii cherry
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 varf de lingurita cu cimbru uscat
  • 1/2 de cana cu vin rosu
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc impanat cu ficatei si cabanos, pe pat de legume:

Spalam cotletul si il tamponam cu un servet de bucatarie.

Ficateii ii tinem 10 minute in apa pentru a mai iesi sangele, apoi ii scurgem bine.

Curatam dovlecelul, il taiem felii rotunde, decojim morcovul si il facem rondele.

Ardeiul galben, kapia ii spalam si ii taiem tot pe rotund, dar scuturam semintele.

Rosiile cherry le spalam, usturoiul il curatam.

Cu ajutorul unui cutit cu lama mai lunga, facem o taietura pe lungimea cotletului, in mijloc, si infingem cabanosul.

Deasupra cotletului facem mici crestaturi in care bagam ficateii si cateii de usturoi.

Intr-un vas yena asezam bucatile de ardei galben, kapia, morcovul, feliile de dovlecei si cateva rosii cherry.

Le condimentam cu sare si piper.

Cotletul impanat il presaram cu sare, piper, boia dulce si cimbrul uscat, apoi il asezam peste legume.

Intr-un bol amestecam vinul, cu 1/2 cana cu apa, sare, piper si il turnam in vas.

In jurul carnii punem crengute cu rosii cherry si restul de ficatei (pentru ca mie mi-au ramas si am zis sa ii folosesc si pe acestia).

Acoperim vasul cu capacul sau, il introducem in cuptor, pe care il si aprindem.

Reglam o temperatura potrivita, lasam cotletul acoperit pentru 90-100 de minute.

Dupa acest timp, scoatem capacul, stropim cu zeama din vas carnea si o mai lasam acolo cam 25 de minute, timp in care mai deschidem usa cuptorului si mai stropim cotletul.

 Cand este gata, il scoatem si il lasam putin sa se racoreasca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc impanat cu ficatei si cabanos, pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Rocsi 1

28.09.2014, 20:23

Multumesc mult Andrea

Valclaudia 1

30.12.2014, 07:43

azi am dat o raita prin bucataria ta! Si m-am oprit la acest preparat foarte apetisant!

Rocsi 1

04.01.2015, 12:19

Multumesc mult pentru apreciere Claudia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc invelit in bacon si umplut cu carnat