Într-un bol se amestecă iaurtul, oul, zahărul vanilinat, coaja de lămâie şi esenţa de vanilie. Peste aceste ingrediente se adaugă făina cernută, praful de sare şi praful de copt. Se amestecă bine cu un tel până când toate ingredinetele sunt omogenizate....
Merele se rad pe răzătoarea mare şi se pun într-un bol. Se adaugă peste merele rase fulgii de ovăz şi miezul de nucă mărunţit. Apoi, se pune uleiul extravirgin de măsline, mierea şi scorţişoara. Se omogenizează bine ingredientele cu o spatulă de silicon. Compoziţia se...
Într-un bol punem ingredientele umede, respectiv laptele, uleiul, gemul şi esenţa de rom. Amestecăm bine cu un tel, apoi adăugăm făina cernută împreună cu bicarbonatul de sodiu, zahărul, praful de sare şi pudra de cacao. Amestecăm până când ingredientele sunt...
Mai întâi, încingem uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă. Tocăm cepele mărunt şi le punem la călit pentru câteva minute. Apoi, tăiem şunca presată şi salamul în cubuleţe. Adăugăm mezelurile în tigaie împreună cu usturoiul....
Tigaia se unge cu unt şi se tapetează cu 1 lingură zahăr. Mărul se taie în felii şi cu ajutorul unui dop de plastic se scoate căsuţa cu seminţe. Feliile de măr se aşază în tigaie.
Într-un bol se mixează oul cu sarea, esenţa de vanilie şi zahărul. După...
Mai întâi, pregătim toate ingredientele. Într-o cratiţă sau ibric punem fulgii de ovăz, laptele, apa şi praful de sare. Punem cratiţa pe foc şi amestecăm, la foc mediu, până când terciul se leagă - aproximativ 10 minute. La final, se adaugă mierea şi se...
Seminţele de chia, laptele şi mierea se pun într-un borcan. Se amestecă bine cu o lingură şi se înfiletează capacul. Borcanul se pune la frigider pentru 4 ore sau cel mai bine peste noapte. Portocala se taie în cuburi. A doua zi budinca de chia se decorează cu bucăţile...
Într-un vas se cerne făina. Se adaugă sarea, zahărul vanilat şi zahărul tos. Se pune şi amidonul. Se amestecă bine cu un tel. Apa carbogazoasă se adaugă uşor-uşor, astfel încât să nu se formeze cocoloaşe. La final, se pune uleiul şi se mai amestecă puţin....
Mai întâi, se pregătesc toate ingredientele. Năutul se scurge de zeamă şi se pune într-un bol. Ceapa se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Ardeiul se curăţă de seminţe şi se taie cuburi. Castravetele se taie în bucăţi mici. Peste năut, se adaugă ceapa,...
Mai întâi, pregătim toate ingredientele. Tava se tapetează cu foaie de copt, apoi se aşază în tavă jumătăţile de prune. Peste acestea se presară trei linguri cu zahăr.
Ouăle se separă. Albuşurile se bat cu zahărul şi cu un praf de sare până...
Ouăle se mixează cu praful de sare şi cu zahărul până când îşi dublează volumul. Se adaugă laptele şi uleiul, iar apoi făina cernută şi amestecată cu praful de copt. Se omogenizează bine cu o spatulă de silicon. Compoziţia se toarnă într-o tavă cu...
Cartofii se curăţă şi se taie în sferturi. Într-o oală cu apă se pun la fiert cartofii pentru 10 minute. Se scurg cartofii de apă şi se amestecă cu uleiul de măsline, mălaiul, boia de ardei, cimbru, oregano, sarea şi piperul. Se aşază cartofii condimentaţi într-o...
Mai întâi, pregătim ingredientele. Apoi, mixăm ouăle cu zahărul până când își dublează volumul. Adăugăm uleiul și laptele. Amestecăm. Apoi, punem făina cernută, praful de copt și praful de sare. Omogenizăm. Într-o tavă tapetată cu hârtie...
Ouăle se mixează cu zahărul până când îşi dublează volumul. Se adaugă laptele şi uleiul. Se amestecă bine cu o spatulă.
Făina se cerne împreună cu praful de copt. Se omogenizează uşor, cu mişcări de jos în sus. Se adaugă un praf de sare, praful de...
Începem prin a pregăti maioneza. Într-un bol, punem gălbenuşul fiert şi cel crud. Pisăm foarte bine cu o furculiţă.
Adăugăm muştarul şi amestecăm.
Uşor-uşor punem şi uleiul în fir subţire, amestecând încontinuu.
După ce cantitatea de ulei...
Într-un bol, amestecăm apa, zeama de lămâie şi zahărul alb până ce se topeşte tot zahărul.
Piersica o spălăm şi o feliem, la fel facem şi cu mărul.
Turnăm amestecul de limonadă într-o carafă şi adăugăm şi feliile de piersică şi măr, vişinile...
Toate ingredientele se amestecă într-un bol.
După ce amestecul rezultat este omogen, se toarnă în forme de silicon.
Se introduc formele la frigider pana ce ciocolata se întăreşte. (2-3 ore)
Se scot din forme şi se servesc. Sunt foarte gustoase!
Poftă Bună!
Dovleceii se spală, se dau pe răzătoarea mare şi se pun la fiert în apă cu sare.
După ce s-au fiert, se lasă să se răcească şi se scurg bine de apă.
Dolveceii fierţi şi scurşi se amestecă cu maioneză şi ceapa curăţată şi tocată mărunt.
Se asezonează după...
Ouăle se sparg într-un bol şi se amestecă cu praful de sare.
Apoi, se adaugă apa, laptele, făina şi zahărul. Omogenizezi.
Într-o tigaie antiaderentă, prăjeşti clătitele pe ambele părţi, până ce se rumenesc.
Serveşti clătitele cu gem. ...
Blat: Într-un bol spargi ouăle şi le mixezi cu zahărul, până ce se topeşte. Apoi, se adaugă uleiul şi laptele dulce, amesteci uşor. Adaugi faină şi amoniacul stins cu puţin oţet sau zeamă de lămâie. După ce s-au omogenizat toate ingredientele, torni compoziţia...
Foi: Intr-un bol mare, punem uleiul si zaharul. Amestecam bine pana ce zaharul, incepe sa se dizolve, apoi adaugam apa. Faina, o cernem direct in bolul cu ingredientele uscate, impreuna cu praful de copt si sarea. Punem faina, pana ce se formeaza un aluat tare, care nu e lipicios. Impartim...
Clatite: Intr-un bol spargem ouale, si adaugam zaharul. Amestecam bine, apoi punem untul topit si uleiul. Treptat adaugam putin lapte, apoi putina faina, pana terminam cantitatile. Vom obtine o compozitie, mai lichida, decat cea de clatite obisnuita. Intr-o tigaie antiaderenta, adaugam un strop...
Incingem cuptorul. Tapetam o tava, cu dimensiunile de 23x23 cm, cu hartie de copt (la mine nu a mai fost nevoie de hartie de copt, deoarece tava mea e antiaderenta). O lasam deoparte.
Blat : Intr-un bol incapator, punem uleiul si zaharul si le mixam bine. Adaugam apa de cocos, apoi faina...
Fierbem pastele ,conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.
Intr-o tigaie, punem uleiul si calim ceapa taiata.
Dupa ce s-a calit adaugam sucul de rosii, otetul si zaharul. Amestecam.
Punem si chiftelutele. Mai fierbem 5 minute, sosul si oprim focul.
Scurgem pastele si le...
Tocam varza julien, cu un cutit bine ascutit.
Turnam uleiul intr-o cratita, pornim focul si lasam sa se incinga putin.
Adaugam ceapa si lasam sa se caleasca, apoi punem varza si o calim putin, pana se imoaie. Adaugam sucul de rosii, bulionul si apa. Amestecam bine si lasam sa fiarba timp de...
Blat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul, si mixam bine.Punem uleiul, cacaoa, faina si praful de copt cernute. Amestecam usor.In final punem esenta.Turnam aluatul intr-o tava tapetata. Coacem blatul la foc potrivit, pana cand trece testul...
Blatul de cocos: Batem albusurile, spuma tare cu praful de sare. Adaugam treptat zaharul,si mixam bine. Punem si nuca de cocos, si in final faina cernuta. Omogenizam. Tapetam o tava cu dimensiunile de 29/30 cm (eu asa am avut),cu hartie de copt, sau ulei si faina, si turnam aluatul. Il acoperim...
Zaharul se mixeaza cu ouale, pana ce devine o crema deschisa la culoare. Adaugam uleiul si amoniacul stins. Omogenizam. Peste amestecul rezultat, punem faina (pana obtinem un aluat tare). Impartim aluatul in 2 bile egale. Tapetam o tava cu ulei si faina sau cu hartie de copt.Cu ajutorul...
Intr-o tigaie, incingem putin ulei si punem feliile de paine sa se rumeneasca putin. Pe prima felie spargem galbenusul, iar pe cea de-a doua punem felia de cascaval si ceapa verde tocata.
Impreunam feliile si mai lasam sandwich-ul pentru 2-3 minutele sa se topeasca cascavalul si sa se...
Intr-un bol, punem apa, zaharul, uleiul si esenta. Amestecam pana ce se topeste zaharul. Peste amestecul lichid, punem faina,cacaoa si praful de copt. Omogenizam bine. Adaugam gemul si nuca maruntita. Intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartia de copt, turnam amestecul. Coacem pentru 30...
Desert gogosi pufoase turnate cu lingura
Într-un bol se amestecă iaurtul, oul, zahărul vanilinat, coaja de lămâie şi esenţa de vanilie. Peste aceste ingrediente se adaugă făina cernută, praful de sare şi praful de copt. Se amestecă bine cu un tel până când toate ingredinetele sunt omogenizate....
Desert batoane de ovaz cu mere
Merele se rad pe răzătoarea mare şi se pun într-un bol. Se adaugă peste merele rase fulgii de ovăz şi miezul de nucă mărunţit. Apoi, se pune uleiul extravirgin de măsline, mierea şi scorţişoara. Se omogenizează bine ingredientele cu o spatulă de silicon. Compoziţia se...
Desert negresa de post cu gem
Într-un bol punem ingredientele umede, respectiv laptele, uleiul, gemul şi esenţa de rom. Amestecăm bine cu un tel, apoi adăugăm făina cernută împreună cu bicarbonatul de sodiu, zahărul, praful de sare şi pudra de cacao. Amestecăm până când ingredientele sunt...
Orez prajit
Mai întâi, încingem uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă. Tocăm cepele mărunt şi le punem la călit pentru câteva minute. Apoi, tăiem şunca presată şi salamul în cubuleţe. Adăugăm mezelurile în tigaie împreună cu usturoiul....
Desert prajitura cu mere, la tigaie
Tigaia se unge cu unt şi se tapetează cu 1 lingură zahăr. Mărul se taie în felii şi cu ajutorul unui dop de plastic se scoate căsuţa cu seminţe. Feliile de măr se aşază în tigaie. Într-un bol se mixează oul cu sarea, esenţa de vanilie şi zahărul. După...
Terci de ovaz cu banane si merisoare
Mai întâi, pregătim toate ingredientele. Într-o cratiţă sau ibric punem fulgii de ovăz, laptele, apa şi praful de sare. Punem cratiţa pe foc şi amestecăm, la foc mediu, până când terciul se leagă - aproximativ 10 minute. La final, se adaugă mierea şi se...
Budinca de chia cu portocale
Seminţele de chia, laptele şi mierea se pun într-un borcan. Se amestecă bine cu o lingură şi se înfiletează capacul. Borcanul se pune la frigider pentru 4 ore sau cel mai bine peste noapte. Portocala se taie în cuburi. A doua zi budinca de chia se decorează cu bucăţile...
Clatite de post
Într-un vas se cerne făina. Se adaugă sarea, zahărul vanilat şi zahărul tos. Se pune şi amidonul. Se amestecă bine cu un tel. Apa carbogazoasă se adaugă uşor-uşor, astfel încât să nu se formeze cocoloaşe. La final, se pune uleiul şi se mai amestecă puţin....
Salata de naut cu telemea
Mai întâi, se pregătesc toate ingredientele. Năutul se scurge de zeamă şi se pune într-un bol. Ceapa se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Ardeiul se curăţă de seminţe şi se taie cuburi. Castravetele se taie în bucăţi mici. Peste năut, se adaugă ceapa,...
Desert prajitura rasturnata cu prune
Mai întâi, pregătim toate ingredientele. Tava se tapetează cu foaie de copt, apoi se aşază în tavă jumătăţile de prune. Peste acestea se presară trei linguri cu zahăr. Ouăle se separă. Albuşurile se bat cu zahărul şi cu un praf de sare până...
Desert prajitura pufoasa cu visine
Ouăle se mixează cu praful de sare şi cu zahărul până când îşi dublează volumul. Se adaugă laptele şi uleiul, iar apoi făina cernută şi amestecată cu praful de copt. Se omogenizează bine cu o spatulă de silicon. Compoziţia se toarnă într-o tavă cu...
Cartofi la cuptor cu usturoi si marar
Cartofii se curăţă şi se taie în sferturi. Într-o oală cu apă se pun la fiert cartofii pentru 10 minute. Se scurg cartofii de apă şi se amestecă cu uleiul de măsline, mălaiul, boia de ardei, cimbru, oregano, sarea şi piperul. Se aşază cartofii condimentaţi într-o...
Desert prajitura cu caise
Mai întâi, pregătim ingredientele. Apoi, mixăm ouăle cu zahărul până când își dublează volumul. Adăugăm uleiul și laptele. Amestecăm. Apoi, punem făina cernută, praful de copt și praful de sare. Omogenizăm. Într-o tavă tapetată cu hârtie...
Desert chec pufos cu cacao
Ouăle se mixează cu zahărul până când îşi dublează volumul. Se adaugă laptele şi uleiul. Se amestecă bine cu o spatulă. Făina se cerne împreună cu praful de copt. Se omogenizează uşor, cu mişcări de jos în sus. Se adaugă un praf de sare, praful de...
Salata de vinete cu maioneza
Începem prin a pregăti maioneza. Într-un bol, punem gălbenuşul fiert şi cel crud. Pisăm foarte bine cu o furculiţă. Adăugăm muştarul şi amestecăm. Uşor-uşor punem şi uleiul în fir subţire, amestecând încontinuu. După ce cantitatea de ulei...
Limonada cu fructe
Într-un bol, amestecăm apa, zeama de lămâie şi zahărul alb până ce se topeşte tot zahărul. Piersica o spălăm şi o feliem, la fel facem şi cu mărul. Turnăm amestecul de limonadă într-o carafă şi adăugăm şi feliile de piersică şi măr, vişinile...
Desert ciocolata de casa sanatoasa
Toate ingredientele se amestecă într-un bol. După ce amestecul rezultat este omogen, se toarnă în forme de silicon. Se introduc formele la frigider pana ce ciocolata se întăreşte. (2-3 ore) Se scot din forme şi se servesc. Sunt foarte gustoase! Poftă Bună!
Salata de dovlecei cu maioneza
Dovleceii se spală, se dau pe răzătoarea mare şi se pun la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert, se lasă să se răcească şi se scurg bine de apă. Dolveceii fierţi şi scurşi se amestecă cu maioneză şi ceapa curăţată şi tocată mărunt. Se asezonează după...
Desert clatite - reteta de baza
Ouăle se sparg într-un bol şi se amestecă cu praful de sare. Apoi, se adaugă apa, laptele, făina şi zahărul. Omogenizezi. Într-o tigaie antiaderentă, prăjeşti clătitele pe ambele părţi, până ce se rumenesc. Serveşti clătitele cu gem. ...
Prajitura Tavalita
Blat: Într-un bol spargi ouăle şi le mixezi cu zahărul, până ce se topeşte. Apoi, se adaugă uleiul şi laptele dulce, amesteci uşor. Adaugi faină şi amoniacul stins cu puţin oţet sau zeamă de lămâie. După ce s-au omogenizat toate ingredientele, torni compoziţia...
Placinta cu mere, de post
Foi: Intr-un bol mare, punem uleiul si zaharul. Amestecam bine pana ce zaharul, incepe sa se dizolve, apoi adaugam apa. Faina, o cernem direct in bolul cu ingredientele uscate, impreuna cu praful de copt si sarea. Punem faina, pana ce se formeaza un aluat tare, care nu e lipicios. Impartim...
Tort de clatite
Clatite: Intr-un bol spargem ouale, si adaugam zaharul. Amestecam bine, apoi punem untul topit si uleiul. Treptat adaugam putin lapte, apoi putina faina, pana terminam cantitatile. Vom obtine o compozitie, mai lichida, decat cea de clatite obisnuita. Intr-o tigaie antiaderenta, adaugam un strop...
Desert prajitura "Bounty" de post
Incingem cuptorul. Tapetam o tava, cu dimensiunile de 23x23 cm, cu hartie de copt (la mine nu a mai fost nevoie de hartie de copt, deoarece tava mea e antiaderenta). O lasam deoparte. Blat : Intr-un bol incapator, punem uleiul si zaharul si le mixam bine. Adaugam apa de cocos, apoi faina...
Spaghete cu chiftelute si sos de rosii
Fierbem pastele ,conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. Intr-o tigaie, punem uleiul si calim ceapa taiata. Dupa ce s-a calit adaugam sucul de rosii, otetul si zaharul. Amestecam. Punem si chiftelutele. Mai fierbem 5 minute, sosul si oprim focul. Scurgem pastele si le...
Mancare de post - Varza calita
Tocam varza julien, cu un cutit bine ascutit. Turnam uleiul intr-o cratita, pornim focul si lasam sa se incinga putin. Adaugam ceapa si lasam sa se caleasca, apoi punem varza si o calim putin, pana se imoaie. Adaugam sucul de rosii, bulionul si apa. Amestecam bine si lasam sa fiarba timp de...
Prajitura cu crema caramel si frisca
Blat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul, si mixam bine.Punem uleiul, cacaoa, faina si praful de copt cernute. Amestecam usor.In final punem esenta.Turnam aluatul intr-o tava tapetata. Coacem blatul la foc potrivit, pana cand trece testul...
Prajitura "O noapte la Venetia"
Blatul de cocos: Batem albusurile, spuma tare cu praful de sare. Adaugam treptat zaharul,si mixam bine. Punem si nuca de cocos, si in final faina cernuta. Omogenizam. Tapetam o tava cu dimensiunile de 29/30 cm (eu asa am avut),cu hartie de copt, sau ulei si faina, si turnam aluatul. Il acoperim...
Prajitura "Razuita"
Zaharul se mixeaza cu ouale, pana ce devine o crema deschisa la culoare. Adaugam uleiul si amoniacul stins. Omogenizam. Peste amestecul rezultat, punem faina (pana obtinem un aluat tare). Impartim aluatul in 2 bile egale. Tapetam o tava cu ulei si faina sau cu hartie de copt.Cu ajutorul...
Sandwich cald
Intr-o tigaie, incingem putin ulei si punem feliile de paine sa se rumeneasca putin. Pe prima felie spargem galbenusul, iar pe cea de-a doua punem felia de cascaval si ceapa verde tocata. Impreunam feliile si mai lasam sandwich-ul pentru 2-3 minutele sa se topeasca cascavalul si sa se...
Prajitura de post cu gem si nuca
Intr-un bol, punem apa, zaharul, uleiul si esenta. Amestecam pana ce se topeste zaharul. Peste amestecul lichid, punem faina,cacaoa si praful de copt. Omogenizam bine. Adaugam gemul si nuca maruntita. Intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartia de copt, turnam amestecul. Coacem pentru 30...