O prajitura asa de buna, cu o crema fina si multa frisca!
P-E-R-F-E-C-T-A ! Multumesc Rocsy, pentru sfaturi si reteta, esti o scumpa! :)
Blat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul, si mixam bine.Punem uleiul, cacaoa, faina si praful de copt cernute. Amestecam usor.In final punem esenta.Turnam aluatul intr-o tava tapetata. Coacem blatul la foc potrivit, pana cand trece testul scobitorii. Nu deschideti usa cuporului deoarece blatul fiind bazat pe spuma de albusuri, acesta se va lasa.
Crema: Intr-un vas cu fund dublu, caramelizam zaharul. Intr-un bol, amestecam faina cu putin lapte. Cand zaharul a prins o culoare aramie, adaugam restul de lapte, si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul caramelizat. Punem si faina amestecata cu laptele si amestecam bine, pana se ingroasa ca o budinca. Lasam sa se racesca. Cand s-a racit, adaugam untul si esenta. Mixam bine, la viteza mica.
Asamblare: Blatul in taiem in 2 felii, relativ egale. Peste prima felie punem crema de caramel, apoi punem cea de a doua felie si in final frisca batuta spuma tare. Pudram cu cacao, portionam si servim.