Desert gogosi pufoase turnate cu lingura

de robert_b in Dulciuri, 9 Ian 2022 | 9131 vizualizari

 

Aluatul nu se frământă şi nu trebuie să dospească. Reţeta de gogoşi este simplă şi rapidă. Vă recomand să nu omiteţi coaja de lămâie bio, pentru că aceasta dă aluatului o aromă aparte. Sunt fragede şi moi gogoşile. Poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • 100 g făină
  • 150 g iaurt
  • 1 ou
  • 16 g zahăr vanilinat (2 pliculeţe)
  • coajă de lămâie bio
  • 5 g praf de copt
  • un praf de sare
  • esenţă de vanilie
Portii: 14
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi pufoase turnate cu lingura:

Într-un bol se amestecă iaurtul, oul, zahărul vanilinat, coaja de lămâie şi esenţa de vanilie. Peste aceste ingrediente se adaugă făina cernută, praful de sare şi praful de copt. Se amestecă bine cu un tel până când toate ingredinetele sunt omogenizate. Într-o tigaie sau ibric încăpător se pun 500 mL de ulei la încins. Gogoşile se formează cu lingura şi se pun direct în uleiul încins. După ce s-au prăjit pe ambele părţi, la foc mediu, gogoşile se aşază pe şerveţele absorbante de hârtie. Se pudrează gogoşile pufoase cu zahăr şi se servesc calde.

TIPS-URI

1

Se pot adaugă şi alte arome, de exemplu coajă de portocală sau esenţă de rom.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi pufoase turnate cu lingura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi fragede cu iaurt