Aluatul nu se frământă şi nu trebuie să dospească. Reţeta de gogoşi este simplă şi rapidă. Vă recomand să nu omiteţi coaja de lămâie bio, pentru că aceasta dă aluatului o aromă aparte. Sunt fragede şi moi gogoşile. Poftă bună!
Într-un bol se amestecă iaurtul, oul, zahărul vanilinat, coaja de lămâie şi esenţa de vanilie. Peste aceste ingrediente se adaugă făina cernută, praful de sare şi praful de copt. Se amestecă bine cu un tel până când toate ingredinetele sunt omogenizate. Într-o tigaie sau ibric încăpător se pun 500 mL de ulei la încins. Gogoşile se formează cu lingura şi se pun direct în uleiul încins. După ce s-au prăjit pe ambele părţi, la foc mediu, gogoşile se aşază pe şerveţele absorbante de hârtie. Se pudrează gogoşile pufoase cu zahăr şi se servesc calde.
1
Se pot adaugă şi alte arome, de exemplu coajă de portocală sau esenţă de rom.